16.5.22

Νεκροί επτά Αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων- Ρωσικά ΜΜΕ: Παραδόθηκαν Ναύαρχος ε.α. των ΗΠΑ & Αντισυνταγματάρχης (;)

 


Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει αιχμαλωτιστεί ο απόστρατος Ναύαρχος των ΗΠΑ, Eric Thor Olsen, ο οποίος διοικούσε ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Παράλληλα επτά Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην πόλη Rubizhne, καθώς συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας . Αυτό ανέφερε ο βοηθός του επικεφαλής της Τσετσενίας Άπτα Αλαουντίνοφ.

Ο απόστρατος Ναύαρχος των ΗΠΑ Έρικ Όλσεν στα χέρια Ρώσων;

Έντονες πληροφορίες κυκλοφορούν σε ρωσικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι ένας απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις.

Ακόμη είναι άγνωστο που ακριβώς έγινε η παράδοση και αν έγινε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή έγινε στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ενώ άλλες στην πόλη Rubizhne.

Χτες από τις 6:17 μ.μ. τοπική ώρα Ρωσίας, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον ίδιο τον απόστρατο Ναύαρχο Eric Thor Olsen να συλλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Eric Thor Olsen (γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου 1952) είναι απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Yπηρέτησε για τελευταία φορά ως 8ος Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) από τις 2 Ιουλίου 2007 έως τις 8 Αυγούστου 2011.

Προηγουμένως υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2007. Ο Olsen ήταν ο πρώτος Navy SEAL που έλαβε ποτέ στρατιωτικό βαθμό τριών και τεσσάρων αστέρων, καθώς και ο πρώτος αξιωματικός του ναυτικού που έγινε διοικητής μάχης USSOCOM .

Ανέλαβε τη διοίκηση από τον στρατηγό του στρατού Brian D. Brown το 2007. Ο Μπράουν και ο Όλσεν υπηρέτησαν μαζί στο αρχηγείο της SOCOM στην Τάμπα για τέσσερα χρόνια.

Ο Όλσεν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στις 22 Αυγούστου 2011 μετά από περισσότερα από 38 χρόνια υπηρεσίας. Την ίδια μέρα, παρέδωσε τη διοίκηση της SOCOM στον ναύαρχο William H. McRaven.

Δεν αποκλείεται οι ρωσικοί ισχυρισμοί να έχουν κάποια βάση καθώς η Ουκρανία έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης μισθοφόρων και αποστράτων.

Και Βρετανός Αντισυνταγματάρχης;

Μαζί με τον Αμερικανό απόστρατο Ναύαρχο Olsen, οι Ρώσοι αναφέρουν τo όνομα ενός Βρετανού αντισυνταγματάρχη, του Τζον Μπέιλι, και σημειώνουν πως ακόμη τέσσερις ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι-εκπαιδευτές έχουν παραδοθεί.

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως υπάρχουν επίσης Καναδοί, Γάλλοι και Τούρκοι εγκλωβισμένοι στις σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Πάντως ο επικεφαλής του κόμματος του Ζελένσκυ, David Arakhamia, ανέφερε πως 40 ισραηλινοί μισθοφόροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο Αzovstal της Μαριούπολης.

Επτά Αμερικανοί νεκροί στην Rubizhne

Πάντως, χτες οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο και μια ταυτότητα μιας ομάδα επτά Αμερικανών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον βοηθό του επικεφαλής της Τσετσενίας Alaudinov, οι Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Rubizhne κατά την διάρκεια των μαχών. 

Ο Alaudinov έδειξε ένα έγγραφο από έναν από αυτούς που ονομαζόταν Joseph Ward Clark από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

«Αυτή, πιθανώς, ήταν μονάδα ειδικών δυνάμεων. Και οι επτά ήταν Αμερικανοί. Σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των μαχών», είπε, δείχνοντας το έγγραφο ενός από τους Αμερικανούς στο όνομα του Joseph Ward Clark από την Ουάσιγκτον.

“Στρατιωτικοί εκπαιδευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ηγήθηκαν της άμυνας της πόλης Rubizhne μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Στοιχεία της παρουσίας τους βρέθηκαν στην περιοχή του χημικού εργοστασίου Zarya” τονίζει η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:25

Δέκα Ουκρανοί βγήκαν με λευκή σημαία από το Azovstal 

«Δέκα στρατιωτικοί με λευκές σημαίες βγήκαν από το τούνελ «μας», συνεχίζουμε να συνθλίβουμε», είπε ο Χοντακόφσκι, διοικητής του τάγματος Βοστόκ.

Πρόκειται για την δεύτερη παράδοση Ουκρανών στρατιωτικών από το Azovstal.

Ο Χοντακόφσκι πρόσθεσε ότι το κύριο καθήκον του τάγματος του ήταν να εγκλωβίσει τους Ουκρανούς στη ζώνη των κύριων εργαστηρίων, τα οποία καταστράφηκαν επιτυχώς από αεροσκάφη, και να τους αναγκάσει να παραδοθούν.

“Χαίρομαι όταν παραδίδονται – νομίζεις ότι είμαι ευχαριστημένος με τον θάνατό τους, ακόμα και αν είναι «Αζοφίτες»; Και εδώ το ερώτημα δεν είναι μόνο ένα προπαγανδιστικό, αλλά και ένα ανθρώπινο: τελικά, είμαστε επίσης υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει γίνει όπως έγινε” τόνισε ο Khodakovsky.

“Οι δυνάμεις μας ανακάλυψαν  ακόμη μια είσοδο των υπόγειων τούνελ του Azovstal την προηγούμενη μέρα, προσθέτοντας ότι οι σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο εκτείνονται για χιλιόμετρα και επιτρέπουν στους Ουκρανούς να βγαίνουν περιοδικά έξω. Το καθήκον των ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων είναι να εντοπίσουν και να αποκλείσουν όλες αυτές τις εισόδους / εξόδους, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να παραδοθούν” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:43

https://warnews247.gr/

(Efenpress/ Μιχάλης Τσολάκης)