27.5.22

Παίρνει εξιτήριο από το Παίδων η 5χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά

Το παιδάκι πήγε να ...παίξει στην προκυμαία κοντά στο επιβατηγό πλοίο;
Για τα τρία δολοφονημένα παιδάκια στην Πάτρα δόθηκε (καλώς) εξαιρετικά μεγάλη δημοσιότητα. Για τα χιλιάδες παιδάκια που μερικές γεννούν κατά δεκάδες , που δολοφονούνται ψυχικά , αναγκαζόμενα να  ζητιανεύουν και που γενικά, αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης, αρχικά με είσπραξη επιδομάτων και αργότερα με "ειδική γονική  εκπαίδευση"... συλλογής χρημάτων, κανένας δεν
ενδιαφέρεται !
Juan



Γλύστρησε και έπεσε στη θάλασσα, ενώ έπαιζε στην αποβάθρα - Η παρέμβαση του Λιμενικού της έσωσε τη ζωή - «Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στο νερό γιατί το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό» λέει ο πλοίαρχος που την έσωσε 
Σε καλή κατάσταση είναι η 5χρονη που έπεσε στη θάλασσα χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά και παρ΄ολίγο να πνιγεί. Νοσηλεύεται προληπτικά στο Παίδων και τις επόμενες ώρες πρόκειται να λάβει εξιτήριο.
Όπως λέει ο πατέρας της στο protothema.gr, η 9μελης οικογένειά του, καθώς έχει ακόμη 6 παιδιά, ζει στο δρόμο, μέσα στο λιμάνι και χθες το μεσημέρι το άτυχο κορίτσι πήγε να παίξει στους κάβους με αποτέλεσμα να γλιστρήσει.


«Χθες το μεσημέρι ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου. Λέω 'πάω να πάρω καφέ και νερό. Η Αφροδίτη ήταν πίσω από τη μάνα της και σε κάποια φάση φεύγει από τη μάνα της. Αλλά περπατάει η γυναίκα και πήγαιναν στο σπίτι και ήταν πίσω της αλλά ήξερε τόση ώρα ότι ήταν πίσω της. Και πάει η γυναίκα μπροστά, μετά γυρνάει η γυναίκα πίσω και δεν τη βλέπει», λέει ο πατέρας της 5χρονης ενώ σημειώνει πως το παιδί διέφυγε της προσοχής τους γιατί εκείνη την ώρα έφευγε το καράβι που ήταν δεμένο δίπλα.

«Πήγε στο λιμάνι, στα λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της, γλίστρησε με το πόδι της και έπεσε μέσα. Δευτερόλεπτα ήταν εκεί, και δεν ήμουν και εγώ εκεί και έπεσε το παιδί μέσα. Μετά το καταλάβαμε, γιατί όταν έπεσε το κορίτσι μέσα έφευγε το καράβι. Και αυτοί από πάνω από το καράβι φώναζαν 'το μικρό κορίτσι έπεσε μέσα στη θάλασσα», τονίζει ο πατέρας.



Παράλληλα, εξηγεί πως αν οι άνδρες του λιμενικού δεν έφθαναν έγκαιρα στο σημείο το παιδί θα είχε χαθεί

«Ένας λιμενικός μπήκε μέσα στη θάλασσα μαζί με έναν τσιγγάνο και βγάλαμε το κορίτσι έξω και έζησε. Τώρα, μας λένε είναι καλά».

Ο αφανής ήρωας στη διάσωση της μικρής στο protothema.gr

Είναι ο αφανής ήρωας της παραλίγο τραγωδίας που πήγε να εκτυλιχθεί χθες το μεσημέρι στην πύλη Ε8 του λιμανιού του Πειραιά.

Ο επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ήταν ο άνθρωπος που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην 5χρονη η οποία γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Η περιγραφή του στο protothema.gr καθηλώνει...

"Όταν φτάσαμε εκεί το παιδί ήταν μπρούμυτα στο νερό. Χωρίς να χάσω χρόνο, βούτηξα έβγαλα το παιδί στην ακτή και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Σε 4 λεπτά έβγαλε την πρώτη ανάσα, μετά έκλαψε και μίλησε. Είχε ξανά τις αισθήσεις της. Παρέλαβα ενα παιδί αναίσθητο και το παιδί έφυγε για το νοσοκομείο με τις αισθήσεις του", λέει χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού επισημάνει πως όταν το ασθενοφόρο παρέλαβε την 5χρονη αυτή είχε επανέλθει ενώ η διαδικασία κράτησε 7 λεπτά τα οποία ήταν αρκετά για να την κρατήσουν στη ζωή.

Όση ώρα της παρείχε τις πρώτες βοήθειες "έβγαζε αρκετό νερό από το στόμα καθώς και τροφές".

Όπως λέει ο κ. Σταθόπουλος, δεν σκέφτηκε κάτι προτού βουτήξει στο νερό.

"Δεν σκέφτηκα κάτι. Είδα το παιδί να κινδυνεύει, έπεσα μέσα και το έβγαλα. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες σκέψεις σε τέτοιες περιπτώσεις", προσθέτει.

Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στο νερό γιατί το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό», λέει ο πλοίαρχος που βρήκε την 5χρονη

Το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, γλίστρησε στον προβλήτα και έπεσε στο νερό. Για καλή του τύχη, ο πλοίαρχος του καραβιού «Άγιος Νεκτάριος», το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει με προορισμό την Αίγινα, είδε την 5χρονη και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε από τη γέφυρα του πλοίου του.

«Το πλοίο ήταν δεμένο και εγώ ήμουν στη γέφυρα γιατί σε 5 λεπτά θα φεύγαμε. Είδα το παιδί στη θάλασσα αλλά ήμουν μακριά του. Ήταν μέσα στο νερό αλλά είδα τα χεράκια του και κάποια στιγμή το είδα να βουλιάζει. Δεν πίστευα ότι ζούσε. Αν και ήμουν σε απόσταση 60 μέτρων ήμουν έτοιμος να πηδήξω από το πλοίο. Ξεκίνησα να βάλω σωσίβιο για να πέσω στο νερό αλλά επειδή ήμουν μακριά ενημέρωσα άμεσα τις αρχές», δηλώνει στο protothema.gr ο κ. Απόστολος Λαζαρίδης, πλοίαρχος του «Άγιος Νεκτάριος».

Όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης, η 5χρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και εκτιμά ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό.

«Το παιδί ήταν κοντά στον προβλήτα. Δεν ήταν πολύ βαθιά. Μάλλον είχε γλιστρήσει αλλά ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ηρωικός πλοίαρχος διέκρινε τους άνδρες του λιμενικού να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο παιδί και να το βάζουν στο ασθενοφόρο«Εγώ δεν πίστευα ότι ζούσε και ότι θα τα καταφέρει. Ξέρω μόνο πως την ώρα που βούτηξε ήταν μόνο του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει», προσθέτει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη μητέρα του 5χρονου κοριτσιού συνελήφθη και κρατείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.