14.1.22

Τραγωδία στη Βούλα: Πώς έγινε το δυστύχημα με τη Φεράρι – Τι λέει πραγματογνώμονας

Τα αίτια πίσω από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό το βράδυ της Πέμπτης στη Βούλα, αναζητούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Τα αίτια πίσω από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό το βράδυ της Πέμπτης στη Βούλα, αναζητούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο αδερφός της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο και μαζί με τη σύζυγό του ξεκίνησαν με κατεύθυνση προς το σπίτι τους στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μονογυιό ακολουθούσαν δύο φίλοι του με έναν εξ αυτών να οδηγά μία Porsche επίσης ιδιοκτησίας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 45χρονος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ενός εκ των φίλων του θύματος που ακολουθούσαν από πίσω: «Περί ώρα 20:15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να παρκάρει». «Είδα το αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του» είπε.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο του τροχαίου

Μπροστά στο δυστύχημα βρισκόταν και ένας οδηγός ταξί ο οποίος σημείωσε πως είδε το όχημα να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει στο δένδρο. Πρόσθεσε παράλληλα πως είδε κάποιον να τρέχει γρήγορα προς το όχημα προκειμένου να βγάλει τους επιβάτες. «Από ό,τι έμαθα ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο, η απόσταση από την εταιρεία, την έκθεση είναι μόλις 3,5 χιλιόμετρα», σημείωσε.

Μετά τη σύγκρουση το κόκκινο πολυτελές αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός εγκλωβίστηκε, ενώ η σύζυγός του κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα και να ενημερώσει την αστυνομία. 

Πραγματογνώμονας: Μοιάζει με το τροχαίο του Mad Clip

Το kathimerini.gr επικοινώνησε με τον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος. Όπως είπε ο κ. Μαδιάς το εν λόγω τροχαίο μοιάζει πολύ με αυτό του Mad Clip όσον αφορά στην εκτροπή του οχήματος μπροστά και διαγώνια προς τα αριστερά. 

«Κάτι πρέπει να γίνει στο σημείο, να μπουν μπάρες ασφαλείας. Έχουμε ιχνηλατήσει τα σημεία και ξέρουμε πως αν υπήραν προστατευτικές μπάρες θα είχαν αποφευγχθεί οι θανάσιμοι τραυματισμοί» σημείωσε ο κ. Μαδιάς, προσθέτοντας πως η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο. «Η αρχική ταχύτητα δεν ήταν κατωτέρα των 120 χλμ, ενώ η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν 90 με 100 χλμ.» τόνισε. 

Παράλληλα ο κ. Μαδιάς υπογράμμισε πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ένα τόσο υπερπολυτελές και υπερσύγχρονο αυτοκίνητο έπιασε τόσο εύκολα φωτιά. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν θα έπρεπε τέτοια αυτοκίνητα να αρπάζουν φωτιά τόσο εύκολα. Επίσης δεν τον ήξερα τον άνθρωπο που οδηγούσε αλλά μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με τρομερές επιδόσεις που για να το οδηγήσεις σωστά θα πρέπει να είσαι εξοικειωμένος»

Πλέον στο μικροσκόπιο των ανδρών της Τροχαίας που χειρίζονται την υπόθεση έχει μπει το υλικό από τις κάμερες της κυκλοφορίας, ενώ αναμένεται και το πόρισμα ειδικού πραγματογνώμονα. Ωστόσο η πρώτη εικόνα που έχουν σχηματίσει είναι πως στο δυστύχημα δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο.

Πάντως, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, το πιθανότερο είναι να οφείλεται στην ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα που ανέπτυξε ο οδηγός. 

https://www.kathimerini.gr/