2.1.22

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ... "ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΤΕΣ" !

Έφοδο έκαναν αστυνομικοί στις 2 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας μετά απο πληροφορίες για κορωνοπάρτι.


Εκεί, εντόπισαν 45 άτομα, που σύμφωνα έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια ενώ ο χώρος χρησιμοποιείται από το κόμμα “Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.” με τον 67χρονος πρόεδρο και υπεύθυνο του χώρου να φωνάζει στους αστυνομικούς πως είναι γραφεία κόμματος και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. (!)


Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε οδηγίες να κοπούν πρόστιμα και στους 45 παρευρισκόμενους επειδή δεν φορούσαν μάσκες, ενώ ζήτησε όλο το προανακριτικό υλικό ώστε να αποφασίσει σε δεύτερο χρόνο, ποιες άλλες παραβάσεις τελέστηκαν.

Ποιο είναι αυτό το κόμμα

Οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (2009) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009.


Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος. Το κόμμα αυτό υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών.

Ιστορικό

Στις 14/7/2009 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Νόμου Αβραμόπουλου περί απαγόρευσης του καπνίσματος, μια πράξη που του έδωσε σημαντική δημοσιότητα.

Το κόμμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατεβάζοντας συνδυασμό μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, υπήρξαν άρθρα για το κόμμα και στον επαρχιακό τύπο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.[14] Σημαντική εντύπωση έκανε στον ελληνικό τύπο και η προβολή του κόμματος από εκπομπή του BBC στην οποία έγινε ειδική αναφορά/αφιέρωμα στο κόμμα αυτό, ως το πρώτο κόμμα διεθνώς που υποστηρίζει τα δικαιώματα των καπνιστών.


Στις εκλογές έλαβε 1.353 ψήφους, απασχολώντας τα Μ.Μ.Ε. και μετεκλογικά.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ο Νίκος Λούβρος, κλήθηκε ως εκπρόσωπος του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. σε ραδιοφωνική έρευνα με θέμα τα μέτρα της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Στις 13 Ιουνίου του 2019 ανακοινώθηκε ότι ο Νίκος Λούβρος θα κατέλθει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Άλλα χαρακτηριστικά

Οι αφίσες και τα εμβλήματα του κόμματος έκαναν ευρεία χρήση του ακρωνύμιου του κόμματος (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.). Το έμβλημα του κόμματος ήταν εικόνα με τρεις κότες και στην προβολή του χρησιμοποιήθηκε λογοπαίγνιο σχετικό με κότες («και στις βουλευτικές εκλογές ΚΟΤΕΣ τσιμπητό»). Το έμβλημα του κόμματος με τις κότες χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε άρθρα που αφορούσαν είτε αποκλειστικά το κόμμα αυτό είτε σε άρθρα που αφορούσαν και άλλα μικρότερα κόμματα,[8][12] ακόμη και μετά τις εκλογές. Το λογοπαίγιο («...τσιμπητό»), έτυχε επίσης σημαντικής προβολής. Σημασία δόθηκε επίσης από τον τύπο στο ότι το όνομα, αλλά και οι σκοποί του κόμματος εκφράζουν πρωτοτυπία, χιούμορ, πλούσια φαντασία, αλλά και ότι έδωσαν (μαζί με άλλα κόμματα με ονόματα «μεταξύ σοβαρού και αστείου») «μια διαφορετική πινελιά στη σοβαροφάνεια του πολιτικού μας συστήματος».


(*με πληροφορίες από wikipedia)

Πηγή: www.gazzetta.gr/   https://www.protothema.gr/