15.1.22

Η 200η επέτειος της Επαναστάσεως του 1821,ΔΕΝ τιμήθηκε Ελληνοπρεπώς

 

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Δικηγόρος – Συγγραφέας


Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»


Με την εκπνοή του 2021, ολοκληρώθηκαν και οι εκδηλώσεις για την 200η Επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μία Επανάσταση που αποτελεί, αφενός μεν το ενδοξότερο ιστορικό ορόσημο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, αφετέρου δε, τον θεμέλιο λίθο για την επικράτηση της Μεγάλης Ιδέας, ως πρωταρχικός στόχος του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους του 1832. Ένας στόχος και σκοπός ζωής που εταυτίζετο με την απελευθέρωση των αλύτρωτων αδελφών και την ένταξη στην ελληνική επικράτεια, όσο το δυνατόν περισσοτέρων ελληνικών εδαφών, που τελούσαν ακόμη υπό οθωμανική κατοχή, με απώτερο Όραμα, την απελευθέρωση της Ιστορικής Πρωτευούσης του Ελληνικού Έθνους, ήτοι της Βασιλευούσης Κωνσταντινουπόλεως.

          Παρά την μεγαλειώδη σημασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 όμως, η 200η Επέτειος του θρυλικού εκείνου γεγονότος, δεν εορτάστηκε πανηγυρικά και ελληνοπρεπώς, όπως απαιτεί η Ηρωική Ιστορία της Πατρίδος μας. Ως εκ τούτου, το νεοελληνικό κράτος που είναι διαχρονικά φοβικό και δέσμιο στα κελεύσματα και τους κανόνες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, η οποία στρέφεται πλέον απροκάλυπτα κατά των Εθνών, επιδιώκοντας την ισοπέδωση, κατάργηση και αντικατάσταση αυτών, από ανομοιογενή κρατικά μορφώματα χωρίς εθνική ταυτότητα και ευδιάκριτα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, με πρόσχημα και την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, «τίμησε» το 1821, κατά τρόπο επιδερμικό και ανούσιο. Έτσι, η επιφορτισμένη με το καθήκον της διατρανώσεως του Εθνικού Φρονήματος, μέσω της διεξαγωγής ιστορικών εκδηλώσεων, Επιτροπή «Ελλάδα 2021», δυστυχώς δεν επέτυχε αρκούντως στην αποστολή της και επομένως δεν κατόρθωσε να πείσει τον Ελληνικό Λαό για την χρησιμότητα της συστάσεώς της. Με ένα σήμα στερούμενο κάθε εθνικού και θρησκευτικού συμβολισμού και με εκδηλώσεις άχρωμες και μη σχετιζόμενες με το βαθύτερο νόημα της Επαναστάσεως, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την διοργάνωση συνεδρίου στα Ιωάννινα με θέμα την εποχή του Αλή Πασά και την Ελληνική Επανάσταση, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», θα παραμείνει κυρίως στη μνήμη μας για το γεγονός, ότι πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της, μέλος της είχε χαρακτηρίσει «δικτατορική» την διακυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ ο Μέγας Ήρωας της Επαναστάσεως, Γεώργιος Καραϊσκάκης, κατεκρίθη ουσιαστικά, για έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες, χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα ανδραγαθήματά του, τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στην Εθνική Ανάσταση.

Φωτό: Ηλίας Περγαντής

   Το 2021, δεν διεξήχθη παρουσία του Ελληνικού Λαού, ούτε καν η μεγαλοπρεπής Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Άλλώστε, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι, ότι κατά την άποψη της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κορωνοϊός κάνει αισθητή και απειλητική την εμφάνισή του, μόνο σε εθνικές εκδηλώσεις και σε τελετές θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ενώ απέχει επιδεικτικά, από πολυπληθείς συνάξεις κομμουνιστών, συνδικαλιστών και λαθρομεταναστών. Ως εκ των ανωτέρω, προκύπτει το συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε παταγωδώς να καλλιεργήσει και ενισχύσει το Πατριωτικό Πνεύμα των Ελλήνων, παρά την χρυσή ευκαιρία των εορτασμών της 200ης επετείου της Επαναστάσεως του 1821 η οποία της εδόθη. Ένα Πατριωτικό Πνεύμα, ένα Εθνικό Φρόνημα, μία Εθνική Έξαρση, που αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την υγιή δόμηση της ιδιοσυγκρασίας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, ιδίως των Ελληνόπουλων, που αποτελούν την Ελπιδοφόρο Νέα Γενιά.

          Η ισχυροποίηση του Εθνικού Φρονήματος, εάν υπήρξε, συνέβη μόνο χάριν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε ατομικό και εν μέρει σε συλλογικό επίπεδο, με τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελλήνων Πατριωτών, οι οποίοι εξαιτίας των αυστηρών κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία που διαχωρίζουν τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, περιορίστηκαν σε λιγοστές μεν, πατριωτικές δε, εκδηλώσεις, αναπληρώνοντας όσο αυτό ήταν εφικτό, την κρατική ανεπάρκεια. Αυτός άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος και η αιτία που ώθησαν την ταπεινότητά μου, να συγγράψω εν έτει 2021, το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ», το οποίο συμμερίζεται και αποτυπώνει τις ανησυχίες των Ελλήνων Πατριωτών για το σκοτεινό παρόν, την αναπόληση του Ενδόξου και Ηρωικού Παρελθόντος και το Όραμα για ένα καλύτερο μέλλον που θα μας οδηγήσει στην Εθνική Ολοκλήρωση. Ένα πόνημα το οποίο εξεδόθη από τις Ελληνοκεντρικές Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», του αγαπητού φίλου και ιδεολογικού συνοδοιπόρου Γιάννη Γιαννάκενα και ευελπιστούμε να το παρουσιάσουμε το Νέο Έτος 2022.  

Πέραν του Εθνικού Χαρακτήρος της Επαναστάσεως του 1821 ο οποίος όπως προελέχθη, ουδόλως προεβλήθη, το αυτό συνέβη και ως προς την Χριστιανορθόδοξη Υπόσταση του Εθνικού Αγώνος των Προγόνων μας, αφού το κράτος δεν ασχολήθηκε ενδελεχώς με τη μελέτη του θεολογικού και του πολεμικού έργου κάθε μεγάλης μορφής του Ορθόδοξου Κλήρου, που μαζί με τους Οπλαρχηγούς μας, ηγωνίσθη ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Σήμερα, διακόσια έτη από την Επανάσταση, ο Εθνικός Αγώνας των Ενδόξων Προγόνων μας για την Ελευθερία και την αποτίναξη του οθωμανικού-μουσουλμανικού ζυγού, κινδυνεύει να ακυρωθεί αμετακλήτως από τον ισλαμικό εποικισμό που συντελείται στην Πατρίδα μας τα τελευταία έτη, τον οποίο προωθούν οι «ορθοπολιτικοί», νεοταξικοί, ουδετερόθρησκοι, εθνομηδενιστικοί, «δικαιωματιστικοί», ψευτοπροοδευτικοί κύκλοι. Αυτοί, που αντί της Παραδοσιακής Ευχής «ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» και «ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ», εύχονται «καλές γιορτές», για να μην θιγούν οι μουσουλμάνοι. Αυτοί, που ευθύνονται για την τραγική εικόνα να εορτάζεται ακώλυτα η έλευση του Νέου Έτους στην Πλατεία Συντάγματος, από πολυπληθείς Πακιστανούς και άλλες εθνότητες, την στιγμή που οι Έλληνες εόρταζαν την Πρωτοχρονιά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, ως πολίτες β΄ κατηγορίας, λόγω των επιβληθέντων κυβερνητικών μέτρων για τον κορωνοϊό.   

Τα 200 έτη από την Επική Επανάσταση του 1821 πέρασαν στην Ιστορία και πλέον βαδίζουμε στα 201. Οι εμφορούμενοι από Πατριωτισμό Έλληνες όμως, ζούμε στον παλμό του Έθνους μας κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε ημέρα, χωρίς να αναμένουμε πομπώδη ορόσημα κάθε 50 ή 100 έτη. Το 2022 πάντως, τυγχάνει να συμπίπτει με τα 100 έτη από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και την προσωρινή αναστολή που έλαβε η υλοποίηση του Εθνικού Πόθου της Μεγάλης Ιδέας, η οποία όχι μόνο δεν πέθανε ποτέ, αλλά αντιθέτως, ζει και φωλιάζει αενάως, στην ψυχή, τον νου και την καρδιά κάθε Ελληνόψυχου Πατριώτη που ονειρεύεται την Ελλάδα Μεγάλη, όπως τότε που έγινε δύο φορές Κοσμοκρατορία, στους Αρχαίους και τους Βυζαντινούς Καιρούς. Η Επανάσταση του 1821 η οποία εσυνεχίσθη με το Έπος των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913, θα ολοκληρωθεί μόνο όταν εκπληρωθούν εις το ακέραιο, τα Πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής. Και αυτό θα συμβεί, όταν οι Έλληνες Πατριώτες ενωθούν και συντρίψουν πολιτικά τον εγχώριο εθνομηδενισμό, απαλλάσσοντας τον τόπο από τους εσωτερικούς κινδύνους, φροντίζοντας ταυτοχρόνως για την προάσπιση των Εθνικών Δικαίων και την διαφύλαξη της Εθνικής Ομοιογένειας.  Υπομονή, κουράγιο και Καλό Αγώνα Συνέλληνες, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

https://amynageostratigiki.eu/