11.12.21

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Πώς δρούσε το τάγμα της παράνοιας – Τα μηνύματα και οι συσκέψεις μέσω Zoom


 Κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής από κοινού ασκήθηκε εις βάρος των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής πήγαν σε γυμνάσιο της Πιερίας και συνέλαβαν τον διευθυντή του, λέγοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα όταν εφαρμόζει στο σχολείο τις κυβερνητικές οδηγίες κατά της διασποράς του κοροναϊού.

Πρόκειται για κακουργηματική δίωξη που στέλνει ηχηρό μήνυμα για όσους επιχειρήσουν ανάλογες κινήσεις.

Ειδικότερα, εις βάρος των 11 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, της απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για δύο γυναίκες (η μία 49 ετών από την Πιερία και η δεύτερη 54 ετών από την Ημαθία) και 9 άνδρες (4 από την Πιερία, 2 από Ημαθία και από ένας από Αττική, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη).

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά μαθητές στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός.

Το πρωί του Σαββάτου, οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτική, όπου και αναμένεται να απολογηθούν

Η προαναγγελθείσα επίθεση

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.

«Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου» επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης. 

Πώς δρούσαν

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως εκτιμούν οι Αρχές, οργανώθηκε η επίθεση στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

To iefimerida.gr παρουσιάζει τις αναρτήσεις γυναίκας, η οποία συνελήφθη για την υπόθεση. Η ίδια ενημερώνει για τον τόπο και την ώρα της επιθέσεις τους υπόλοιπους «Θεματοφύλακες» και υποστήριζε ότι έχουν επιτάξει όλα τα σχολεία της Ελλάδος. 

Στις 6 Δεκεμβρίου γράφει:

«ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

»Ελληνίδες, Έλληνες, Αγαπητοί Γονείς.

» Σάς ενημερώνουμε, ότι έχει γίνει ΕΠΙΤΑΞΗ όλων τών σχολείων τής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια τής χώρας, μέ αριθμό πρωτοκόλλου από την Εισαγγελία ……, από τόν ενεργό Έλληνα πολίτη κύριο Κ. Κ., γιά τήν αποκατάσταση τής έννομης τάξης!

» Αυτό σημαίνει, πώς ΟΛΑ τά σχολεία θα λειτουργούν με βάση τό Σύνταγμα τής Ελλάδος, τό Ενωσιακό Δίκαιο καί τίς Διεθνείς Συνθήκες τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τά οποία προασπίζουν την ατομική ελευθερία, την πρόσβαση στήν δωρεάν παιδεία και την ΜΗ επιβολή εξαναγκασμού τών Ιατρικών πράξεων, όπως γίνεται μέχρι στιγμής!

» Καλούμε ΌΛΟΥΣ τούς γονείς ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, χωρίς νά υπάρχει διαχωρισμός, νά σεβαστούν τις επιλογές τού καθενός και όλοι μας νά πράττουμε υπεύθυνα καί μέ σεβασμό ο ένας πρός τόν άλλον.

Κάποιοι, θέλησαν νά διαχωρίσουν καί νά διχάσουν τήν κοινωνία μας. Είναι ώρα, νά σταματήσει αυτό, νά ενωθούμε ΌΛΟΙ γιά τό καλό τών παιδιών μας καί νά ξαναδούμε τό χαμόγελο στά χείλη τους!

Είναι γεγονός, πώς στά παιδιά μας ασκείται τεράστια ψυχολογική βία, μέ καταστροφικές συνέπειες στην πνευματική καί τήν ψυχική τους υγεία. Έχουν σημειωθεί αυτοκτονίες εφήβων τόσο στην Ελλάδα, αλλά καί στό εξωτερικό! Γιά αυτό λοιπόν, μπορείτε νά στέλνετε τά παιδιά σας στό σχολείο τους, όπως εσείς καί τά ίδια επιθυμούν. Μέ μάσκα καί τέστ ή χωρίς αυτά!

Μέ τήν επίταξη, δέν έχει δικαίωμα ΚΑΝΈΝΑΣ εκπαιδευτικός νά λειτουργήσει σύμφωνα μέ τίς ΚΥΑ οι οποίες είναι αντίθετες πρός τό Σύνταγμα τής Ελλάδος! Στήν περίπτωση πού κάποιος εκπαιδευτικός, εκδιώξει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ τό παιδί σας από τό σχολείο, θά πρέπει νά ειδοποιήσετε τόν κύριο Κατσίκα πού είναι ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ τής επίταξης, στό τηλέφωνο 69….., γιά τήν αποκατάσταση τής έννομης τάξης!

Ο βασικότερος λόγος τής επίταξης, είναι η ενεργοποίηση τής Π.Ν.Π. 4682 πράξης, όπου σύμφωνα μέ αυτήν, μπορούν νά απομακρύνουν τά παιδιά μας σέ δομές, χωρίς κάν νά ενημερωθούμε καί νά κρίνει ο ΕΟΔΥ τήν όποια θεραπεία ή εμβόλιο θά κάνουν στά παιδιά μας, χωρίς νά έχουμε κάν τό αναφαίρετο δικαίωμα νά έρθουμε σέ επαφή μαζί τους!!!

Σάς κρούωμε τον κώδωνα τού κινδύνου!!!»

Την επόμενη ημέρα καλεί τους ομοϊδεάτες της σε σύνδεση μέσω zoom για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους:

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us……
Meeting ID: 863 4………
Αν δεν μπορείτε να βρείτε το link αποστολή στο messenger με την λέξη ΕΠΊΤΑΞΗ για να σας αποσταλεί

Λίγες ώρες πριν από την έφοδο στο Γυμνάσιο ανεβάζει την τελευταία της ανάρτηση, ακυρώνει την τελευταία ενημέρωση προς τους υπόλοιπους της ομάδας, καθώς η απόφαση έχει ληφθεί και η έφοδος πραγματοποιείται λίγες ώρες αργότερα.

Χαρακτηριστικά γράφει:

«ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Όσοι πληροφορήθηκαν για διαδικτυακή ενημέρωση σήμερα το βράδυ σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει αύριο».

Τα μέλη του τάγματος της παράνοιας

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επικεφαλής είναι ένας ηλικιωμένος με μπουρνούζι, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» σε όλα τα σχολεία της χώρας. 

Η γυναίκα στην σελίδα της οποίας γινόταν η ενημέρωση των «Θεματοφυλάκων» είναι ηθοποιός και χορεύτρια της περιοχής της Πέλλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας μαρμαροτεχνίτης, ο οποίος κατασκεύαζε μεταξύ άλλων και ταφικά μνημεία. 

https://www.tovima.gr/