19.12.21

Επιχείρηση των Κομάντο της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ,Ανοιχτά της Λιβύης (φωτό & video)

 

Επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ των Ευρωπαϊκών Ναυτικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο (Task Force 464)  εν ώρα Επιχειρήσεων .

 Χθες ένα ύποπτο σκάφος αναχαιτίστηκε και επιθεωρήθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών πριν φτάσει στη Λιβύη,απο Κομάντο του ΠΝ 

 

Μετά από δύο ημέρες σε θαλασσοταραχή και ισχυρούς ανέμους, παρόλο που οι συνθήκες της θαλάσσιας κατάστασης ήταν ακόμη οριακή ,  ομάδα Κομάντος της Ελληνικής  Φρεγάτας  «HS NAVARINON»  κατέβηκε απο ελικόπτερο και επιθεώρησε ένα εμπορικό σκάφος που ήταν ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

The Special Team was very professional and the unopposed boarding took only 5 hours and safely carried out in accordance with the Task Force 464 Standing Operating Procedures.

H ναυπήγηση της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ στα ναυπηγεία RΟΥΑL DΕ SCΗΕLDΕ άρχισε την 2 Σεπτεμβρίου 1975 και η καθέλκυση της πραγματοποιήθηκε την 16 Απριλίου 1977.

Το πλοίο παρέμεινε στην δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού με το όνομα ΗΜΝLS VΑΝ ΚΙΝSΒΕRGΕΝ (F809) έως το 1993. Η Ελληνική σημαία υψώθηκε στο πλοίο την 1η Μαρτίου 1995 στο Den Helder και το πλοίο κατέπλευσε στην Ελλάδα την 15-05-1995.

Το πλοίο ονομάστηκε ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ με σκοπό να τιμήσει τη δράση του ενωμένου Βρετανο-Γαλλο-Ρωσικού στόλου ενάντια στον Τουρκο-Aιγυπτιακό στη ναυμαχία του ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 1827.

https://veteranos.gr/