9.12.21

Τέλος στο «θρίλερ»: Βρέθηκε το βρετανικό μαχητικό F-35 που έπεσε στην Μεσόγειο

 

«Οι επιχειρήσεις για την εύρεση του F-35 στη Μεσόγειο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας - Το ναυάγιο του μαχητικού βρέθηκε σε βάθος πάνω από ένα μίλι

Βρέθηκε σε μεγάλο βάθος το βρετανικό αεροσκάφος  F-35, το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα το Νοέμβριο, λίγο μετά την απογείωσή του σε μια επιχείρηση ρουτίνας, από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.

 Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου βρετανικού Άμυνας, τον οποίο επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «Sky News». 

«Οι επιχειρήσεις για την εύρεση του F-35 στη Μεσόγειο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», είπε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στις έρευνες που διεξήχθησαν επί επτά ημέρες από Βρετανούς, Ιταλούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Το ναυάγιο του μαχητικού βρέθηκε σε βάθος πάνω από ένα μίλι. Η έρευνα θεωρήθηκε προτεραιότητα για το Υπουργείο Άμυνας του Λονδίνου καθώς το αεροσκάφος, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων λιρών, θα μπορούσε να είναι σχεδόν άθικτο δεδομένης της αργής ταχύτητας με την οποία έπεσε στη θάλασσα. 

Όπως έχουμε αναφέρει διεξοδικά και σε προηγούμενα άρθρα μας στο Πενταπόσταγμα, τις τελευταίες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο διεξαγόταν κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου άνευ προηγουμένου, μεταξύ υπερδυνάμεων για την εύρεση του βρετανικού μαχητικού F-35 που κατέπεσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα υποβρύχια του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ανταγωνίζονταν τις δυνάμεις των Ρώσων για να ανακτήσουν το χαμένο μαχητικό, με άκρως μυστική τεχνολογία, από τον πυθμένα της Μεσογείου.


Πέρα από τις ΗΠΑ, που συνέδραμαν στις έρευνες μέσω του κορυφαίου εξοπλισμού που διαθέτουν, στις έρευνες προστέθηκε και η Ιταλία, καθώς ένα ιταλικό F-35 πραγματοποίησε κάθετη προσγείωση στο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.

Η τεχνολογία στο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, είχε στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων άκρως απόρρητων ραντάρ και αισθητήρων, τα οποία του προσδίδουν απαράμιλλα πλεονεκτήματα, και φυσικά δεν θα κακόπεφτε στην Μόσχα να πέσουν αυτά τα μυστικά στα χέρια της...

Σε γενικές γραμμές, θεωρούνταν δεδομένο από πολλούς αναλυτές ότι εάν το αεροπλάνο ή τα συντρίμμια διασωθούν από την Μόσχα, η Ρωσία θα είχε πολλά να κερδίσει, καθώς η εγχώρια αεροδιαστημική βιομηχανία της έχει μείνει πίσω. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν συμφωνούν με αυτήν την άποψη.

Το Βασιλικό Ναυτικό ''έτρεχε'' κυριολεκτικά στη Μεσόγειο, όπου το αεροσκάφος συνετρίβη, εν μέσω φόβου ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να ανασύρει το F-35 για να μελετήσει την μυστική τεχνολογία στο μαχητικό. Και όπως φαίνεται, μάλλον τα κατάφερε...

https://www.pentapostagma.gr/