13.12.21

Ο Μητσοτάκης στη ΔΙΣ: "Ιερό παζάρι" για εμβολιασμό και Χριστούγεννα

Ανεπίτρεπτο το προφανές αντάλλαγμα των 4.000 διορισμών  (οι οποίοι μάλλον ανεβλήθησαν- προς το παρόν) !
ΑΛΕΞ
 

Την ανάγκη εμβολιασμού θα τονίσει ο πρωθυπουργός στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι 4.000 προσλήψεις ιερέων, που είχαν ζητήσει οι ιεράρχες, τελικά δεν θα γίνουν. 

Με το τέταρτο κύμα του κορονοϊού να προελαύνει και τον αριθμό των διασωληνώσεων να παραμένει ανησυχητικά υψηλός μόλις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός δεν θα “τάξει” τελικά τις προσλήψεις 4.000 ιερέων που έχει ζητήσει η ιεραρχία, καθώς μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το Μαξίμου διέψευσε τα σχετικά σενάρια. Δεν θα προχωρήσει όμως ούτε σε νέα μέτρα σχετικά με την Εκκλησία, η οποία όμως παραμένει δυστυχώς χώρος δράσης και αντιεμβολιαστών ιεραρχών, αλλά και ένας χώρος συγχρωτισμού ιδίως των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι και αυτά τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο.

Η κυβέρνηση όμως έχει επιλέξει να μη συγκρουστεί με τους ιεράρχες που με πείσμα συνεχίζουν να αντιδρούν στα υγειονομικά μέτρα. Αλλά ταυτόχρονα αγωνιά για τα Χριστούγεννα, καθώς θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία και η Εκκλησία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας την εορταστική περίοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα “μιλήσει ευθέως” σήμερα στους ιεράρχες για την ανάγκη εμβολιασμού. Θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού. Και θα ζητήσει την τήρηση των μέτρων που προέβλεπε η προηγούμενη εγκύκλιος της ΔΙΣ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εν λόγω εγκύκλιος απλώς σύστηνε τη διενέργεια rapid test για τους ανεμβολίαστους πιστούς προτού προσέλθουν στους ναούς και δεν καθιστούσε υποχρεωτικό τον έλεγχο. Ωστόσο η κυβέρνηση “έχει πιαστεί” από τη σύσταση αυτή και προσπαθεί δια της πειθούς και χωρίς να διακινδυνεύσει με μία σύγκρουση να χάσει την “εκκλησιαστική ψήφο”, να στείλει το μήνυμα ότι οι αντιεμβολιαστές και αρνητές των μέτρων ιεράρχες είναι εκτός του πλαισίου της επίσημης Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται λοιπόν να καλέσει τους ιεράρχες να αξιοποιήσουν την επιρροή τους στους πιστούς για να πείσουν, ιδίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να κάνουν έστω και τώρα το εμβόλιο. Σημειωτέον ότι παρά την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών και παρά την αύξηση των πρώτων ραντεβού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, σημαντικός αριθμός (πάνω από 400.000) ακόμη δεν έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

https://www.news247.gr/