12.12.21

Θεοδωρικάκος στην «Κ»: Τέλος τα πάρεργα για αστυνομικούς

 

Την αποδέσμευση 1.000 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. από εργασίες που βρίσκονται μακριά από τον πυρήνα των καθηκόντων τους προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πάρεργου που οδεύει προς κατάργηση είναι η επίδοση περίπου 1,5 εκατομμυρίου δικογράφων ετησίως, εργασία με την οποία είναι σήμερα επιφορτισμένοι αστυνομικοί. 


Στόχος της αποδέσμευσης των αστυνομικών από ανάλογες υποχρεώσεις, είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης 

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποτιμά το διάστημα της παρουσίας του στο υπουργείο, και σημειώνει ότι το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου καταγράφεται μείωση από 10% έως 30% του αριθμού των ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων συγκριτικά με την προ κορωνοϊού εποχή, εξέλιξη που αποδίδει, εν μέρει, στην αύξηση των νυχτερινών περιπολιών στην Αττική.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις διαφθοράς τονίζει ότι η εντολή προς τις Εσωτερικές Υποθέσεις είναι «μηδενική επιείκεια στους επιόρκους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξηγεί τη σχεδιαζόμενη συμβολή της Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πρωτοφανής συρροή άγριων "γυναικοκτονιών", ενώ όσον αφορά στον κύκλο αίματος που συνταράσσει τη «νύχτα», με δεκάδες δολοφονίες από το 2018 μέχρι σήμερα, ο υπουργός δηλώνει ότι οι δράστες «αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

https://www.kathimerini.gr/