9.12.21

Συνεχίζουν να απειλούν οι ...Τούρκοι !!!

Συνεχίζουν να μιλούν, να απειλούν και να πράττουν οι θρασείς επίδοξοι γκαιμπελίσκοι, Τούρκοι ολετήρες των ιερών και οσίων του Ελληνισμού.


Συμπληρώνει ο Αντώνης Αντωνάς, αφού κανείς σήμερα δεν απαντά στους κατακτητές ….

Δηλώνουν και πάλι σήμερα οι ιερόσυλοι,  Γκρίζοι Λύκοι και το Ταταρικό καθεστώς: «Στρατόπεδα μας τα τζαμιά, σπαθιά μας οι μιναρέδες.»

Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου. Ευριπίδης

Qui tacet consentit.

Ενδεικτικά προστίθεται όσον αφορά σχετικό δημοσιευθέν  άρθρο « ΜΥΙΗΣ ΘΑΡΣΟΣ» Olympia.gr. 

Επειδή οι βάρβαροι κατακτητές συνεχίζουν τον θόρυβο περί «εμπρησμού» τουρκικού τεμένους ( «Εμπρησμός», που έγινε από ψυχοπαθή Μουσουλμάνο) με απειλές από Γκρίζους Λύκους ότι και η ιερά μονή του Αποστόλου Ανδρέα θα  μετατραπεί σε τέμενος (Μεγάλο τέμενος το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας, θέλουν να μετατρέψουν οι Τούρκοι. Ήδη την ιερά μονή του Αποστόλου Βαρνάβα την μετέτρεψαν σε μουσείο με τουρκικά εκθέματα) , προσθέτω ενδεικτικά:

 Όλα τα τζαμιά που βρίσκονται στην Ελληνική Κύπρο ( περί τα 70 στην ελεύθερη Κύπρο,  είναι κτισμένα από τους βαρβάρους Τούρκους κατακτητές επί συλημένων παλαιών Χριστιανικών ναών, των οποίων ερείπια ή απομεινάρια μπορεί κάποιος να δει στον περίβολο των τεμενών ή λαξευμένες πέτρες με Ελληνικές επιγραφές που χρησιμοποιήθηκαν για την οικοδόμηση των τεκκέδων αυτών …. 

Πέραν των 550 ελληνορθόδοξων εκκλησιών, μοναστηριών και εξωκκλησιών βεβηλώθηκαν, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ 74 από αυτά, αφού αποχριστιανοποιήθηκαν, ισλαμοποιήθηκαν και μετατράπηκαν σε τεμένη μεταξύ 1974-1980 στα κατεχόμενα. Ομοίως, ούτε ένα ελληνορθόδοξο νεκροταφείο δεν επέζησε της βεβήλωσης και της καταστροφής. Βαριά εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για την αποκοπή των μαρμάρινων σταυρών από τους τάφους, οι φωτογραφίες των νεκρών αφαιρέθηκαν και καταστράφηκαν, και σε αυτές που απέμειναν, γδάρθηκαν με βιαιότητα τα μάτια και τα πρόσωπα. Ενώ η ευθύνη, για τη μαζική και συστηματική πολιτισμική καταστροφή, αποδίδεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά στον κατοχικό στρατό και στους Τούρκους εποίκους, η σύληση και η καταστροφή των ελληνορθόδοξων θρησκευτικών μνημείων διενεργήθηκε τα πρώτα χρόνια της κατοχής, όταν η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν τουρκοκυπριακή και ο αριθμός των εποίκων περιορισμένος. Επιπλέον, το επίπεδο της καταστροφής είναι πανομοιότυπο, σε όλες τις περιοχές που εγκαταστάθηκε ο κατοχικός στρατός.

Εσωτερικό Χριστιανικής εκκλησίας, που μετατράπηκε σε τέμενος.

Ένα ιστορικό μνημείο της μεσαιωνικής περιόδου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου χρησιμοποιείται ως υποδοχέας ακαθαρσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».

Δηλώνουν και πάλι σήμερα οι ιερόσυλοι: 

 

 

 

 




«Στρατόπεδά μας τα τζαμιά, σπαθιά μας οι μιναρέδες» φωνάζουν από τα κατεχόμενα οι ακραίοι εθνικιστές «Γκρίζοι Λύκοι», κουβαλητοί της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος, οι οποίοι επιδιώκουν την εθνοκάθαρση από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της Βυζαντινής Ακαδημίας Κύπρου για την κατάσταση των κατεχόμενων εκκλησιών. Όσες εκκλησίες δεν μετατράπηκαν σε σταύλους, σε νυχτερινά κέντρα, σε αποθήκες, έγιναν μουσουλμανικοί χώροι λατρείας. Σε συνολικά 82 εκκλησίες δεν αφέθηκε ούτε ίχνος χριστιανικό. Μετατράπηκαν σε τεμένη. Οι περισσότερες βρίσκονται στην επαρχία Αμμοχώστου. Ο κατάλογος καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ψευδοκράτους ότι μόνο 27 εκκλησίες έγιναν μιναρέδες. Ο αριθμός 82 ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η κατάσταση κάποιων ιερών ναών που βρίσκονται σε χώρους που είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του κατοχικού στρατού. Ο μεγαλύτερος ναός της Κύπρου το 1974, του Χρυσοσώτηρου στην Ακανθού ήταν από τους πρώτους που μετατράπηκαν σε τζαμί. […]

«Στρατόπεδά μας τα τζαμιά, σπαθιά μας οι μιναρέδες» φωνάζουν από τα κατεχόμενα οι ακραίοι εθνικιστές «Γκρίζοι Λύκοι», κουβαλητοί της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος, οι οποίοι επιδιώκουν την εθνοκάθαρση από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο.

Στα πλαίσια αυτής της ενορχηστρωμένης προσπάθειας, εντάσσεται και η λεηλασία των κατεχόμενων εκκλησιών μας. Όσες γλύτωσαν από το πλιάτσικο, όσες δεν μετατράπηκαν σε μάντρες, σε αποθήκες, σε νυχτερινά κέντρα, σε τουριστικά γραφεία και στρατιωτικούς κοιτώνες, “σπιτώνουν” σήμερα τους διάφορους Χοτζάδες. Μετατράπηκαν σε μουσουλμανικούς χώρους θρησκείας, σε τεμένη, αφού πρώτα εξαφάνισαν από τις εκκλησίες μας κάθε χριστιανικό ίχνος.

Η Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου Δημοσθένη Δημοσθένους, ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα, μετά από έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών που κράτησαν χρόνια, τον καταρτισμό του καταλόγου των κατεχόμενων εκκλησιών μας που μετατράπηκαν σε τεμένη. Ο απολογισμός πονά: Συνολικά 82 εκκλησίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην επαρχία Αμμοχώστου. Από τα κτίσματα των εκκλησιών αυτών αφαιρέθηκε ο σταυρός. Εσωτερικά αφαιρέθηκαν τα πάντα, έμειναν γυμνοί οι τοίχοι. Αφαιρέθηκαν τα χριστιανικά σύμβολα, ο εξοπλισμός, οι εικόνες, η Αγία Τράπεζα, οι σκάμνοι. Στους εσωτερικούς τοίχους στρώθηκαν χαλιά και τοποθετήθηκαν μουσουλμανικά σύμβολα, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών τοποθετήθηκαν μεγάφωνα για να ακούγεται η φωνή του Χότζα.

Σημειώνεται ότι στις 82 υπό αναφορά εκκλησίες, δεν περιλαμβάνονται ούτε οι κατεχόμενοι ναοί οι οποίοι μετατράπηκαν σε τζαμιά κατά το 16ον αιώνα και συγκεκριμένα από το 1571 και εντεύθεν.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

http://www.mfa.gov.cy › embassy_thehague.nsf

Στο δια ταύτα, εφ΄ όσον και ο Ερντογάν και ο Τατάρ ψευδώς ισχυρίζονται ότι στην Ελεύθερη Ελληνική Κύπρο, υπάρχουν ΜΟΝΟ 5 τουρκικοί λατρευτικοί χώροι καλό θα ήταν να μας υποδείξουν αυτούς τους χώρους που αναγνωρίζουν επίσημα και οι υπόλοιποι να μετατραπούν σε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ όπως και η αρχική τους μορφή και ρίζες. Δηλαδή από τα άνω των 55 μουσουλμανικών τεμενών στη Ν. Κύπρο, που είναι καταγραμμένοι από UNESCO, να αφαιρεθούν οι 5 για τους οποίους ομιλεί ο Ερντογάν και στα υπόλοιπα να ανεγερθούν καμπαναριά με Σταυρό, όπως αντίστοιχα έπραξαν οι εισβολείς στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά και την Ελληνική Μ. Ασία ….! Ιδού λοιπόν η Κύπρος, ιδού και το «πήδημα», που θα υποστούν οι θρασείς ιερόσυλοι και τυμβωρύχοι, εφ όσον πλέον εύτολμα και εμείς μιλούμε και πράττουμε. Η υπομονή και ανοχή έχουν και ημερομηνία λήξης ….

Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΑΙ;

Όλες οι κατεχόμενες Ελληνικές Χριστιανικές εκκλησίες στη Κύπρο, ακολούθησαν μοιραία την σύληση της Αγιά Σοφιάς μας.

Με την εγκατάσταση των μουσουλμάνων στην Κύπρο, πολλές από τις ορθόδοξες εκκλησίες μετατραπήκαν σε μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, σε τζαμιά και ταμένη. Οι λατρευτικοί αυτοί χώροι υπάρχουν σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου, επιβλητικοί με τους ψηλούς τους μιναρέδες.

Π.χ. ολίγα ενδεικτικά από τις μύριες μαύρες μέρες και απεχθείς πράξεις των Τούρκων εισβολέων … Επί συλημένων χριστιανικών εκκλησιών, ανοικοδομήθηκαν τα τουρκικά τεμένη …και συνεχίζουν …

Τέμενος Ομεριέ: Το Τέμενος Ομεριέ βρίσκεται στη Λευκωσία, κοντά στην Αρχιεπισκοπή. Στη θέση της παλαιάς μονής Αγίας Μαρίας, όπως αναφέρει ο Ντε Μας Λατρί βασιζόμενος σε δυο ταφόπετρες με ονόματα χριστιανών μοναχών του Τάγματος των Αυγουστινιανών. Οι ταφόπετρες αυτές με άλλα χριστιανικά ερείπια βρίσκονταν στο πάτωμα και τον χώρο του τεμένους.

Τέμενος Σελιμιγιέ Λευκωσίας:  Το τέμενος Σελιμιγιέ της Λευκωσίας είναι ο πρώην καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος μαζί με το ναό του Αγίου Νικολάου της Αμμοχώστου (Τέμενος Λαλά Μουσταφά Πασά ) μετατράπηκαν σε τουρκικούς τεκκέδες.

 Τζαμί Κεμι Κεμπίρ στη Λεμεσό:  Το Τζαμί Κεπίρ βρίσκεται στην παλιά τουρκική συνοικία στη Λεμεσό. Κτίστηκε τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται σε λειτουργία ακόμη και σήμερα (2018), καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μέρη λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Πρόσφατες ανασκαφές στα ανατολικά του τζαμιού αποκάλυψαν επίσης τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του καθεδρικού ναού του 10ου αιώνα της Αγίας Αικατερίνης.

Τζαμί Χρυσοχούς: Το τζαμί στο χωριό της Χρυσοχούς και είναι μια παλιά βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο.

Το Τέμενος Λαλά Μουσταφά Πασά: Είναι υψηλής αρχιτεκτονικής ναός στην κατεχόμενη Αμμόχωστο τον οποίο μετέτρεψαν σε τζαμί οι Οθωμανοί, αμέσως μετά την κατάληψη της πόλης το 1571

Τα τεμένη Λαλά Μουσταφά Πασά Σελιμιγιέ και Χαϊνταρπασά, πρώην καθεδρικοί ναοί, οι οποίοι ιδρύθηκαν κατά την εποχή των Σταυροφόρων. Οι Οθωμανοί κατακτητές τα μετέτρεψαν σε τεμένη

Το τέμενος Μπεγιούκ Τζαμί, Σκάλα, Λάρνακα, , που έγινε και ο «εμπρησμός» του από Μουσουλμάνο Σύρο ήταν τεράστιος καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Αγία Αικατερίνη. Επίσης στην περιοχή Δροσιά στη Λάρνακα υπήρχε μεγάλο τζαμί, που κτίσθηκε επί της λεηλατημένης εκκλησίας με τον τάφο του Αγίου Θεράποντα ( Σώζεται μέρος των χριστιανικών ερειπίων και ευτυχώς και ο χώρος που μαρτύρησε ο Άγιος, Σήμερα εγκαταλειμμένος!) Το τζαμί Ττουραπή με δύο πανύψηλους κατέρρευσε μάλλον μετά από σεισμό.

S O SΤΕ τα ιερά και όσια μας. Υψώστε την φωνή σας Πανέλληνες αδελφοί.. Και εσείς δόλια χριστιανικά κράτη,  σύμμαχοι μας πάψτε να μην  μιλάτε, να μην ακούτε, να μην βλέπετε, να μην γνωρίζετε. Ντροπή σας!!!

 

Προσεκτικά διαβάστε τα συμβολικά σοφά λόγια του Εθνικού μας ποιητή. Είναι ανεπανάληπτα και συγκινητικά…                                                                                        Ο Νομπελίστας ποιητής και διπλωμάτης Γ. Σεφέρης, είχε μια στενή σχέση με την Κύπρο, την αγάπησε βαθιά και ενίσχυσε μέσα του την έννοια της Ελληνικότητας. Μίλησε και έγραψε πολλές φορές για την Κύπρο στους οικείους του εκφράζοντας αυτά τα συναισθήματα.

Στις 12 Μαρτίου 1954, έγραψε στον Κύπριο ζωγράφο Αδαμάντιο Διαμαντή :
«Στο μικρό διάστημα που έμεινα στην Κύπρο, άρχισαν πολλά πράγματα και νομίζω θα με κυνηγούν αδυσώπητα ώσπου να πάρουν μορφή. Παραξενεύομαι όταν το συλλογίζομαι. Η Κύπρος πλάτυνε το αίσθημα που είχα για την Ελλάδα. Κάποτε λέω πως μπορεί να με πήρε για ψυχοπαίδι της». Λίγους μήνες νωρίτερα έγραφε από το νησί στην αδελφή του: ««...Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Ίσως γιατί βρίσκω εκεί πράγματα παλιά που ζουν ακόμη, ενώ έχουν χαθεί στην άλλη Ελλάδα... ίσως γιατί αισθάνομαι πως αυτός ο λαός έχει ανάγκη από όλη μας την αγάπη και όλη τη συμπαράστασή μας. Ένας πιστός λαός, πεισματάρικα και ήπια σταθερός. Για σκέψου πόσοι και πόσοι πέρασαν από πάνω τους: Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι - 900 χρόνια. Είναι αφάνταστο πόσο πιστοί στον εαυτό τους έμειναν και πόσο ασήμαντα ξέβαψαν οι διάφοροι αφεντάδες πάνω τους.»

Την ίδια χρονιά έγραψε στον Γιώργο Θεοτοκά: «Υπάρχουν σε μια γωνιά της γης 400 χιλιάδες Ελληνικές ψυχές από την καλύτερη, την πιο ατόφια Ρωμιοσύνη, που προσπαθούν να τις αποκόψουν από τις πραγματικές τους ρίζες και να τις κάνουν λουλούδια θερμοκηπίου. Σ' αυτή τη γωνιά της γης δουλεύει μια μηχανή, που κάνει τους Ρωμιούς σπαρτούς-«Κυπρίους» -όχι-Ελληνες, που κάνει τους ανθρώπους μπαστάρδους, με την εξαγορά και την απαθλίωση των συνειδήσεων, με τις κολακείες των αδυναμιών ή των συμφερόντων».

«Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι.  Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα που δεν ξέρουν, έχουν ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δε θα μπορέσουν· μόνο θα τις ξεκάμουν  αν ξεγίνουνται οι ψυχές. Δεν αργεί να καρπίσει τ' αστάχυ δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι, δε χρειάζεται μακρύ καιρό το κακό για να σηκώσει το κεφάλι, κι ο άρρωστος νους που αδειάζει δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να γεμίσει με την τρέλα, νσός τις στι ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ.».

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

www.ledrastory.com