16.12.21

ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης: «Θα είχαμε γλιτώσει ανθρώπινες ζωές αν υιοθετούσατε τη μελέτη Τσιόδρα»

 


Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πραγματική αύξηση και στελέχωση των ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, ζήτησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθυνόμενη, νωρίτερα στην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

«Είστε έγκριτη επιστήμων και γιατρός και θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσο υιοθετείτε τις απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τη μελέτη Λύτρα και Τσιόδρα, οι οποίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση στο ΕΣΥ, ότι υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ και ότι υπάρχουν περιφερειακές ανισότητες στις δομές αλλά και στις υπηρεσίες υγείας», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου και προσέθεσε:

«Εάν τις υιοθετείτε, αυτό σημαίνει ότι θα είχαμε γλιτώσει ανθρώπινες ζωές, εάν η κυβέρνησή σας είχε κάνει από την αρχή της πανδημίας αυτό που σας ζητούσαμε. Να στελεχώσετε, ουσιαστικά και πραγματικά, το ΕΣΥ. Μακριά από εμάς, οποιαδήποτε διάθεση στείρας, άγονης αντιπολίτευσης, ειδικά πάνω σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα που έχουν σχέση με ασθενείς, με ΜΕΘ και ΜΑΦ. Όμως η πανδημία μετράει ήδη δύο χρόνια, έχουν επιστρατευθεί δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι και οι δομικές αδυναμίες παραμένουν. Άρα τι κάνετε; Προσπαθείτε να κρύψετε αυτά που υπάρχουν; Τα επιδημιολογικά στοιχεία αποκαλύπτουν όλες αυτές τις αδυναμίες. Προχωρήστε επιτέλους σε πραγματική αύξηση, κατάλληλη στελέχωση των ΜΕΘ, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι επείγουσα ανάγκη, είναι επιλογής ζωής». 

Επειδή βλέπουμε να προελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον, πείτε μας ποια μέτρα θα πάρετε, γιατί βλέπουμε την κυβέρνησή σας, να αντιμετωπίζει αυτό που έρχεται με μια απίστευτη αμεριμνησία, είπε επίσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 

https://www.militaire.gr/