18.12.21

Μεγάλος σεισμός στα Αντικύθηρα - Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 ρίχτερ - σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα -σημειώθηκε στις 7.16 το πρωί με επίκεντρο στη θάλασσα 22 χλμ βόρεια των Αντικυθήρων.Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη πέριοχη αλλά σύμφωνα με το κ Λεκα «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχία».

Ανακοίνωση σεισμού στα Αντικύθηρα

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα,

στις 07:16 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.4 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 216 χλμ. ΝΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 23 χλμ. ΒΒΔ της πόλης των Αντικυθήρων.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 36.0764 Βόρεια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 01:28 στον θαλασσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτουτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 26 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη.

https://www.newsbomb.gr/