14.12.21

Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ: Απάλλαξε των καθηκόντων τους 27 στελέχη λόγω άρνησης εμβολιασμού



 Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απάλλαξε χθες, Δευτέρα, από τα καθήκοντα τους 27 στελέχη της, μετά την άρνησή τους να λάβουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη απομάκρυνση προσωπικού ενεργού υπηρεσίας μετά την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλο το στρατιωτικό προσωπικό τον Αύγουστο και η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών ενεργού υπηρεσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού.

Η Αν Στέφανεκ, μία από τις εκπροσώπους Τύπου που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δόθηκε στα στελέχη μία ευκαιρία προκειμένου να εξηγήσουν την άρνησή τους να εμβολιαστούν, αλλά δεν εξαιρέθηκε κανένας.

Περίπου 97% των μελών του προσωπικού που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με το ποσοστό αυτό εμβολιασμού να είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Αμερικανική Δύναμη Διαστήματος έχουν προσωπικό περίπου 326.000 μελών ενεργού υπηρεσίας.

Συνολικά 79 στελέχη από διαφορετικές στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ έφτασαν την Κυριακή τους 800.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, καθώς προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, με αφορμή το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε εσωτερικούς χώρους από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, αλλά και την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.onalert.gr/