24.12.21

ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΤΟΥ 1963 - Τουρκοκύπριοι φασίστες του Λονδίνου βεβήλωσαν το κτήριο της Κυπριακής Αρμοστείας


 Τουρκοκύπριοι φασίστες και διχοτομιστές του Λονδίνου (γύρω στα 20 άτομα) συγκεντρώθηκαν την περασμένη  Τρίτη έξω από το κτήριο της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο κεντρικό Λονδίνο για να … γιορτάσουν την Τουρκανταρσία, που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 1963, και να … διαμαρτυρηθούν για τους νεκρούς Τουρκοκύπριους κατά τις ταραχές – που οι ίδιοι προκάλεσαν – τους οποίους χαρακτηρίζουν ως… «σφαγιασθέντες». Στην ουσία, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονότα, κύριος στόχος τους ήταν να προβάλουν το ψευδοκράτος της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο και να «αμαυρώσουν» την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Αγγλική Αστυνομία, δυστυχώς επέδειξε ολιγωρία και δεν προστάτευσε το κτήριο, ως όφειλε.


Η παρουσία των φασιστοειδών έξω από το κτήριο διήρκησε δύο ώρες. Είχαν αναρτήσει σημαίες του ψευδοκράτους, πανό και φωτογραφίες σκοτωμένων Τουρκοκυπρίων κατά τις ταραχές. Η πιο προκλητική τους ενέργεια ήταν να φράξουν την είσοδο της Κυπριακής Αρμοστεία με μια τεράστια σημαία του ψευδοκράτους, γεγονός που αποδεικνύει ότι πραγματική τους πρόθεση δεν ήταν… η ανάμνηση των δήθεν σφαγιασθέντων αλλά η προώθηση της θέσης της Άγκυρας-Τατάρ για λύση δύο κρατών.

Η βεβήλωση της εισόδου της κυπριακής πρεσβείας αφήνει έκθετη την αρμόδια Διπλωματική Αστυνομία της Βρετανία, η οποία παρόλο που ήταν σε επικοινωνία με τον αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή Νικόλα Μανώλη, που βρισκόταν εντός του κτηρίου, ολιγώρησε και δεν επενέβη αποφασιστικά, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, για να προστατεύσει το κτήριο. Με βάση τα διπλωματικά θέσμια, το κτήριο αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις συνεχείς οχλήσεις του κ. Μανώλη υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την Αστυνομία ότι δεν θα επέτρεπαν – ως είχαν υποχρέωση – παραβίαση του χώρου του κτηρίου. Κι όμως, ουδέν έπραξαν, γι’ αυτό και η Κυπριακή Αρμοστεία προβαίνει σε επίσημο διάβημα προς το FCDO (Διπλωματική Αστυνομία).

Οι Τ/κ σε αυτή την ενέργειά τους αλλά και γενικώς στην στρατευμένη προπαγάνδα τους παρουσιάζουν χαλκευμένα τα γεγονότα της περιόδου εκείνης και παραλείπουν να πουν ότι κάποιοι από τους νεκρούς δολοφονήθηκαν από Τουρκοκύπριους εθνικιστές της τρομοκρατικής TMT, διότι τους χαρακτήριζαν ως συνεργάτες των Ελληνοκυπρίων απλά και μόνο επειδή ήθελαν την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων. «Ξεχνούν», επίσης, ότι οι τρομοκράτες της ΤΜΤ, πέραν των δολοφονιών Τουρκοκυπρίων, απήγαγαν και Ελληνοκύπριους σε ενέδρες που είχαν στήσει στην περιοχή. Μια τέτοια απαγωγή ήταν και του νεαρού Μιλτιάδη Μιλτιάδους από το χωριό Χούλου της Πάφου, τον οποίο οι γονείς του αναζητούσαν για δεκαετίες και πέθαναν με τον καημό να μάθουν τι απέγινε ο γιος τους. Τελικά βρέθηκαν τα οστά του πριν λίγα χρόνια.

Φανούλα Αργυρού


Πηγή: i-epikaira.blogspot.com