6.11.21

«Κελάηδησε ο Ιρακινός του ISIS» που συνελήφθη στην Αθήνα …Συναγερμός σε ΕΥΠ & Αντιτρομοκρατική

Πόσες ακόμα εκατοντάδες ή χιλιάδες  από αυτούς κυκλοφορούν ανάμεσά μας...!
ΑΛΕΞ
 Σε ειδικό εφέτη ανακριτή περνά η ανάκριση για την υπόθεση της σύλληψης ενός 34χρονου Ιρακινού πριν από ένα μήνα για συμμετοχή στον ISIS, την οποία φέρεται να ομολόγησε.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να κατονόμασε στην εξέλιξη της έρευνας και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους (πιθανόν τα πρόσωπα αυτά να έχουν ήδη περάσει την Ευρώπη), για αυτό και αποφασίστηκε η έρευνα, που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, να αναβαθμιστεί.

Mετά από αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της εξαιρετικής φύσης της, ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, και έγινε δεκτό η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή.

Η απόφαση της Ολομέλειας είναι να ανατεθεί η υπόθεση στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη. Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση υποβολή της δικογραφίας στον εφέτη ανακριτή.

Ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Το συγκεκριμένο βίντεο τον απεικόνιζε σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014.

Ο Ιρακινός συνελήφθη στην Αθήνα ως μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» και η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως η σύλληψη έγινε «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)».

Ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν.
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, ο 34χρονος είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα κι έτσι παρέμενε στη χώρα μας.

Δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν καταζητούνταν διεθνώς ως μέλος του ISIS. Παρ’ όλα αυτά πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στην ΕΥΠ από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού αναφορές ότι από το 2014 έως το 2015 είχε δραστηριοποιηθεί στον ISIS, με συνέπεια να εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική και να τεθεί υπό παρακολούθηση.

https://veteranos.gr/