26.11.21

Η Τουρκία σε κρίση απειλεί ευθέως την Ελλάδα! Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Αυτό που βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας τι είναι; Ανθοστόλιστο φέρετρο ;
ΑΛΕΞ

 Με ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και «όσων χωρών την ενθαρρύνουν» η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε χθες υπό τον πρόεδρο Ερντογάν.

Στην δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κατηγορείται η Ελλάδα ότι «δεν τηρεί τους όρους καλής γειτονίας ,παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή».

Σε γραπτή δήλωση, το Συμβούλιο ανέφερε: «Οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν την Ελλάδα καλούνται να λάβουν θέση υπέρ της ειρήνης και τη δικαιοσύνης αφήνοντας κατά μέρος αυτές τις προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή».

Από την άλλη πλευρά η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ευθείες απειλές με την ελπίδα ότι η Τουρκία θα τιμωρηθεί από την ΕΕ! Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στην Ουάσινγκτον Ποστ. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει δραματικά τη στάση της έναντι της Τουρκίας την οποία θεωρεί «σημαντικό σύμμαχο». Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα παραμύθια περί «ευρωπαϊκών κυρώσεων». Όσο για την κατάρρευση της Τουρκίας; Τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και εντείνονται αλλά όπως διαπιστώσαμε ο Ερντογάν βρίσκει χρήμα και χρόνο. Τα ΗΑΕ του έδωσαν 10 δις .

https://www.militaire.gr/