24.11.21

Χάος από την κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί πολιτών και πλημμυρισμένα σπίτια


Προβλήματα σε δρόμους, εγκλωβισμούς οδηγών σε σπίτια και πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα άφησε πίσω της η βροχή που έπεσε στην Αττική το βράδυ της Τρίτης με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι ο καιρός θα είναι βροχερός στο λεκανοπέδιο και τις επόμενες ώρες.

Αυτή την ώρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Συγγρού στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Πέτρου Ράλλη και στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιώς από το ύψος της λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, συγκέντρωση υδάτων και προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφηκαν νωρίτερα και στην Αθηνών-Κορίνθου, στην Πειραιώς στο ύψος του Μοσχάτου, όπως και μετά την Ιερά Οδό.

83 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφέρεια Αττικής το βράδυ της Τρίτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 83 κλήσεις ως εξής:

  • Στην περιοχή του Μοσχάτου – Ταύρου 46 κλήσεις:
    35 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και
    11 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία
  • Στην περιοχή της Καλλιθέας 32 κλήσεις:
    26 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και
    6 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία
  • Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου 1 κλήση για άντληση υδάτων και 1 κλήση για μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο.
  • Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη 1 κλήση για άντληση υδάτων και 2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σε πλήρη ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τη Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

https://www.newsbomb.gr/