15.11.21

Πολεμικό σενάριο από ξένο ΜΜΕ: Τρομερή απάντηση των Ελλήνων σε τουρκικό ενδεχόμενο “εισβολής” 10.000 μεταναστών και “επεισοδίου” σε νησί ή Κύπρο



 Η Τουρκία και προσωπικά το καθεστώς Ερντογάν, διάγουν μια τρομερά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η ελίτ ( στρατηγοί και πλούσιοι) που τον ελέγχουν, θα θελήσουν πιθανόν να προχωρήσουν σε κάτι “εντυπωσιακό” σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Χωρίς να υιοθετούμε τίποτα απολύτως, παρουσιάζουμε σενάριο ξένου ΜΜΕ με αμυντικές πληροφορίες, που μιλά για πιθανό ενδεχόμενο, ταυτόχρονης τουρκικής δράσης από 10.000 μετανάστες σε Έβρο και νησιά μαζί με την πιθανότητα προκατασκευασμένου “επεισοδίου” σε ελληνικό νησί ή την Κύπρο.


    

“Ο Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις του να βοηθήσουν στη διακίνηση δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Πρέπει να γνωρίζει ότι, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πλέον στην υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν την “εργαλειοποίηση” των προσφύγων.

Ξέρετε όμως τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Τούρκος πρόεδρος διέταζε τον τουρκικό στρατό να επιτεθεί σε κάποιο μικρό ελληνικό νησί ή ακόμα και στην Κύπρο;

Ελληνικά C-130H της 356 μοίρας της πολεμικής αεροπορίας  συνοδευόμενα από αεροσκάφη F-16 της 340 μοίρας θα μετέφεραν  τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στο νησί για να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς σε λίγες μόνο ώρες”, αναφέρει το ίδιο.

Το ενδεχόμενο χρήσης των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος ως αντιπερισπασμό σε πολλά και διαφορετικά σημεία της ελληνικής επικράτειας, και την ταυτόχρονη προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίου ως σενάριο, είναι σε γνώση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε σαφώς όντως μεγάλο συντονισμό και ταυτόχρονη δράση πολλών και διαφορετικών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το βάρος τη ελληνικής απάντησης σε ένα τέτοιο σενάριο θα έπεφτε κυρίως στους ώμους των χερσαίων μας δυνάμεων, μαζί με λιμενικό και αστυνομία, με τον Έβρο να αποτελεί το δυνατό χαρτί μας λόγω του τείχους που έχει κατασκευαστεί.

Την ίδια στιγμή οποιαδήποτε επιχειρούμενη δράση των Τούρκων τύπου Ίμια, σε κάποια μικρόνησο ή βραχονησίδα, θα ήταν αντικείμενο της νεοσυσταθείσας διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, με άμεση δράση Ελλήνων κομάντος από θάλασσα και αέρα, για την εξάλειψη οποιουδήποτε επιχειρούμενου “τουρκικού προγεφυρώματος”.

Μια συνδυασμένη δράση “εισβολής” μεταναστών και Τούρκων κατά της ελληνικής επικράτειας δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά βλέπουμε τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, με το νησί να αδυνατεί πλέον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ οι Τούρκοι κινούνται στην θαλάσσια περιοχή πέριξ του νησιού.

Πάντως σαν σκέψη δράσης σίγουρα περιλαμβάνεται μέσα στα πολλά σχέδια της Άγκυρας κατά Ελλάδος και Κύπρου, και αυτό είναι σχεδόν  σίγουρο με το ΑΚΡ στην εξουσία τόσα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία και προσωπικά το καθεστώς Ερντογάν, διάγουν μια τρομερά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η ελίτ ( στρατηγοί και πλούσιοι) που τον ελέγχουν, θα θελήσουν πιθανόν να προχωρήσουν σε κάτι “εντυπωσιακό” σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για να σώσει το τομάρι του, αγνοώντας την δύση και την διεθνή νομιμότητα βέβαια την οποία έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όπως έδειξαν και με την σύλληψη ζεύγους Ισραηλινών που αντιμετωπίζουν το " εξπρές του Μεσονυκτίου" στις τουρκικές φυλακές.

Πάντως η ελληνική πλευρά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαγγέλματα, κινείται τρομερά δραστήρια σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, ετοιμάζοντας μεγάλα “χουνέρια” στους Τούρκους, αν λέμε, επιχειρήσουν να δουν μέχρι που φτάνουν τα όρια τους σε Αιγαίο, Έβρο και Κύπρο.  

 https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1459588448692719616

 https://www.pentapostagma.gr/