5.10.21

Δημοσίευμα «βόμβα» – Αναφορές ότι πωλούνται δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook σε χάκερ

 Συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα, τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook φαίνεται ότι είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε φόρουμ χάκερ.



Όλα αυτά, την στιγμή που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 18:30 της Δευτέρας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sputnik, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορές που κάνουν λόγο για πώληση των δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε γνωστό φόρουμ χάκερ.

Μάλιστα ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας λογαριασμός αξίζει… 5.000 δολάρια.

Σε ανάρτησή του ο πωλητής ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται για να πάρει δεδομένα από το Facebook. Ακόμη σημειώνει πως η εταιρεία έχει πάνω από 18.000 πελάτες και λειτουργεί τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα φαίνεται να επισημαίνει ότι «είμαστε νόμιμη εταιρεία».

Προς πώληση και τα domain names

Την ίδια στιγμή, έχει επιβεβαιωθεί ότι τόσο το Facebook όσο και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου (DNS), ενώ τα ονόματά τομέα Facebook, Instagram και WhatsApp έχουν καταχωρηθεί προς πώληση.