6.10.21

Τι γίνεται με τη συντήρηση των ελικοπτέρων CHINOOK;



Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση και ειδικά στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ ξέχασαν γρήγορα όσα πριν μερικές εβδομάδες έγιναν με τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οικογένειες καταστράφηκαν και όλα “φορτώθηκαν” στην κλιματική αλλαγή που τη μετονόμασαν κλιματική κρίση…

Ανάμεσα στα πολλά που είχαν συζητηθεί τις ημέρες της καταστροφής ήταν και η χαμηλή διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων CHNOOK που χρησιμοποιούνται πλέον και για πυρόσβεση. Η μη δημόσια συζήτηση στο ΓΕΕΘΑ μάλιστα ήταν τόσο έντονη που οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, που τελικά ανακλήθηκε με παρέμβαση Μαξίμου και του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

Το θέμα της συντήρησης των ελικοπτέρων CHINOOK λοιπόν καίει! Γι΄ αυτό και οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν ώστε να σταλεί το αίτημα  στην κατασκευάστρια εταιρεία για τη συμφωνία υποστήριξης των ελικοπτέρων. 

Μόνο που όπως μαθαίνουμε αυτό το αίτημα όλο φεύγει κι όλο εδώ παραμένει. Δεν γνωρίζουμε αν εξετάζονται λύσεις… outsourcing για τη συντήρηση των ελικοπτέρων. Δηλαδή την ανάληψη της συντήρησης από ιδιώτες. Μόνο που αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τους αρμόδιους ότι πιστοποιημένη εταιρεία για να αναλάβει αυτή τη συντήρηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Επειδή ο χρόνος κυλά γρήγορα και το καλοκαίρι δε θα αργήσει να έρθει μήπως πρέπει να βιαστούμε;

https://www.militaire.gr/