11.10.21

“Κεραυνοί” από τον Στρατηγό Ζιαζιά: “Στην Αυστρία παραιτούνται , εδώ;”


 

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενο του συγκρίνει όσα γίνονται αυτές τις ώρες στην Αυστρία ,όπου ο καγκελάριος Κουρτς παραιτήθηκε μετά από της έρευνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του για διοχέτευση κρατικού χρήματος σε ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ αναρωτιέται πότε θα υπάρξουν ανάλογες ευαισθησίες και στην Ελλάδα.

Το κείμενο του: 

ΕΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ …….

OI TAΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ , ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ……ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ «ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ….».

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς, με έκτακτο διάγγελμα του,ανακοίνωσε ότι παραιτείται, στην σκιά του σκανδάλου, το οποίο διερευνά η αυστριακή δικαιοσύνη και θέλει τον καγκελάριο να διοχέτευσε χρηματικό ποσό προς ιδιωτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης με σκοπό τον ευφημισμό του και την χειραγώγηση δημοσκόπησης.

Μεταξύ του 2016 και του 2018, «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον», σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι οποίοι βασίζουν την κατηγορία αυτή σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους. Την περίοδο εκείνη ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν ήταν καγκελάριος, ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς, «κοίταξε» το συμφερον και την σταθερότητα της Χώρα του και οχι την καρέκλα της εξουσιας, οχι το ατομικό του συμφερον γαντζομενος στην καρέκλα της εξουσίας .

«Θα ήταν ανεύθυνο να συρόμαστε σε μήνες χάους ή αδιεξόδου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Βιέννη, εξηγώντας ότι αποσύρεται για να υπάρχει “σταθερότητα” στη χώρα .

Και στην Χώρα μας οι εκάστοτε κυβερνώντες  διοχετεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος σε φιλικά ΜΜΕ, τα οποία τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, αλλά ένας εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί με αυτή την πρωτοφανή αλλοίωση του πολιτεύματος, δεν εχει «εισβάλει» σε υπουργεία , όπως εισέβαλε ο εισαγγελέας σε υπουργείο  της Αυστρίας . Μιλάμε για την απόλυτη διαφορά ήθους και ύφους, δικαιοσύνης, κράτους και εξουσίας.

Στην Χώρα μας αυτα ειναι πταίσματα , δεν ασχολείται κανείς . ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ…….ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Στη Χώρα μας βλέπουμε το πολιτικό σύστημα να ψηφίζει άρθρα στο Σύνταγμα της Χώρας μας  , όπου προβλέπεται η θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος ποινικής ευθύνης για υπουργούς και βουλευτές  , η οποια δεν δικαιολογείται από την ηθικο-πολιτική αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών, να ψηφίζει νόμο για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών κατα την περίοδο των μνημονίων ,να ψηφίζει νόμο για το “ακαταδίωκτο” όσων εμπλέκονται στις αποφάσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού . Τέτοια αποποίηση ευθυνών από εκτελεστική εξουσία, με θεσμικό τρόπο δηλαδή αποποίηση κυβερνητικής λειτουργίας, πρέπει να είναι πρωτοφανής . Τελικά σε ποιον ανήκει η ευθύνη της κυβερνητικής λειτουργίας, της λήψης αποφάσεων και της εκτελεστικής εξουσίας σε μία θεσμικά λειτουργούσα Δημοκρατία;” Για τα εύκολα και τα καλα υπεύθυνοι οι ταγοι, για τα δύσκολα και τα άσχημα υπεύθυνος ο λαός . Με αυτό το δόγμα πορεύεται το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια .

Πάντα βέβαια η στερεότυπη δήλωση των «σύγχρονων» πολιτικών, που μετά από κάθε «ατυχές συμβάν» ,μετά από κάθε  «λαμογιά» που έρχεται στην επιφάνεια, ξεστομίζουν με ύφος και θράσος χιλίων πιθήκων ότι «πλέον το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο» η πιο σπάνια ένα «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και καθαρίζουν η το συνηθέστερον μεταθέτουν τις ευθύνες σε κατώτερα κλιμάκια της κρατικής διοίκησης . Δεν παραιτείται κανένας, δεν τιμωρείται κανένας, δεν πάει φυλακή κανένας εκτός ελαχίστων ,που το εγχώριο και όχι μόνο πολιτικό σύστημα τους «θυσίασε» για άλλοθι.

Θα τονίσω και πάλι ότι   δεν πρόκειται η χώρα μας να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εισέλθει εδώ και χρόνια , αν δεν αντιμετωπίσει με δυναμισμό,  διαφάνεια και εντιμότητα  τον κρατισμό και την διαπλοκή , την κομματοκρατία και την διαφορά , τις πελατειακές σχέσεις και τον συντεχνιασμό , την κρατική γραφειοκρατεία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ . Έναν ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ που φαίνεται συμμετέχει σε τμήμα της διακυβέρνησης της χώρας . ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ .

https://www.militaire.gr/