17.10.21

Απανωτές «σφαλιάρες»: «Οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση για το πως άλλα κράτη επιλύουν διαφορές θαλασσίων συνόρων.

Πως δεν σκεφτήκαμε να παραχωρήσουμε  και τη Βουλή για να γίνει Αμερικανική Πρεσβεία!!!
Juan

 Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ γενικά δε λαμβάνουν θέση σχετικά με το πώς άλλα κράτη πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους στα θαλάσσια σύνορα», Δεν είναι έκπληξη η αμερικανική θέση , γιατί παραμένει σταθερή σε βάθος χρόνων.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση από την Πέμπτη «πουλάει» το «παραμύθι» τις τεράστιας διπλωματικής επιτυχίας για την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις Ερντογάν αλλά και από τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μόνο που πετύχαμε είναι να δώσουμε τα πάντα στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα μία επιστολή που δεν δεσμεύει σε τίποτα τους Αμερικανούς!

Να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέδωσε για πρώτη φορά τα πάντα στις ΗΠΑ με χρονική διάρκεια της συμφωνίας τα 5 χρόνια αλλά και μία λεπτομέρεια πολύ σημαντική: η συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί 2 χρόνια πριν από τη λήξη της, κάτι που σημαίνει ότι όποια ελληνική κυβέρνηση θελήσει  να απεμπλακεί απ΄αυτή θα περάσει μία μάλλον δύσκολη διετία με αμφίβολο το αποτέλεσμα. Συνεπώς κάτι ήξεραν οι Αμερικανοί που μιλούσαν για «επ΄ αόριστον ανανέωση».

https://www.militaire.gr/