24.10.21

"Αυτοκτονεί" ο Ερντογάν! Τουρκική βάση στην Κύπρο στοχεύει Σούδα, αλλά και Διώρυγα του Σουέζ-Που πάει να μπλέξει!

 

Τρελάθηκαν εντελώς οι νεο-οθωμανοί! Επιζητούν Οθωμανικά μεγαλεία στοχοποιώντας ΗΠΑ-Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ μέσω Κύπρου

Αλαζονεία στον ύψιστο βαθμό επικρατεί στην Άγκυρα μετά την απόφαση για την δημιουργία κυρίαρχης τουρκικής ναυτικής βάσης στην Καρπασία, η οποία μαζί με την βάση UAV στο Λευκόνοικο, στοχεύει στην αμερικανική βάση στην Σούδα, την ρωσική βάση στην Ταρτούς, την Γάζα  και το….Σουέζ.    

Ενώ  η Τουρκία διαλαλούσε όλο το προηγούμενο διάστημα την κατασκευή του περιβόητου Καναλιού  της Κωνσταντινούπολης, τώρα μέσω Κύπρου στοχοποιεί το Σουέζ και την Αίγυπτο, έχοντας προφανώς σαφή στόχο τις Αραβικές χώρες του Κόλπου.

Τελικά το μόνο ερώτημα που τίθεται γρήγορα εδώ είναι το αν ισχύουν  τα σχέδια για το Κανάλι της πόλης ή δεν υπάρχει πλέον επενδυτής για το φαραωνικών διαστάσεων έργο;

Τα σχέδια όμως της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ είναι πραγματικά επικίνδυνα για όλες τις χώρες της Μεσογείου.    


Χάρη σε αυτήν, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα βρίσκεται πλέον στη μέση της επιχειρησιακής περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, στην καρδιά των εξελίξεων.
“Σήμερα, οι περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ρωσίας βρίσκονται στην Α.Μεσόγειο. Η ύπαρξή μας είναι νόμιμα καταχωρημένη καθώς θα έχουμε μια νόμιμα κυρίαρχη βάση.

Οι υποδομές μας στην Καρπασία της Κύπρου θα μας δώσει την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουμε νότια και ανατολικά της Μεσογείου, παρέχοντας παράλληλα σε κάθε περίπτωση, ένα μεγάλο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό πλεονέκτημα", δήλωσε ο Τούρκος Ναύαρχος Τ. Γιατσί.  

Ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος είναι ένα αβύθιστο «αεροπλανοφόρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε,«το νησί της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ σημαντική θέση η οποία ελέγχει τη Διώρυγα του Σουέζ, την Μέση Ανατολή, ενώ επίσης θα ελέγχει και τη ροή πετρελαίου του αγωγού Baku Tbilisi Ceyhan.

"Αυτές οι υποδομές στην Κύπρο θα  θεωρηθούν ως έδαφος της Τουρκίας. Οι νόμοι της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα ισχύουν σε αυτό το έδαφος και η σημαία της θα αναρτηθεί εκεί. Κυρίαρχη βάση σημαίνει ότι πολλά από τα δικαιώματά μας βρίσκονται εντός των (απροσδιόριστων) ορίων αυτής της βάσης.

Αυτή η βασική στρατιωτική δομή θα θέσει ένα νέο φράγμα μπροστά στα όνειρα μιας Κύπρου χωρίς Τούρκους και μιας Ανατολικής Μεσογείου χωρίς Τουρκία.

Υποδεικνύουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση  των στρατιωτικών βάσεων της Αγγλίας (Ακρωτήρι-Επισκοπή), της Ρωσίας (Ταρτούς)  και ιδιαίτερα των ΗΠΑ ( Σούδα).

Οι πρόγονοί μας καθόρισαν πόσο πολύτιμο ήταν αυτό το νησί πριν από 600 χρόνια. Σήμερα, εάν η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αγγλία, η Ρωσία, και οι ΗΠΑ, θέλουν να αναπτυχθούν στο νησί, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν την Τουρκία», είπε ο ίδιος.

Βέβαια το να στρέφει το βλέμμα στην Διώρυγα του Σουέζ και στα τεράστια συμφέροντα των "μεγάλων" εκεί ισοδυναμεί με αυτοκτονία! 


Η τουρκική ελίτ προσπαθεί σε αυτήν την συγκυρία να εκμεταλλευθεί την άφρονα για την δύση, στάση του καθεστώτος του ΑΚΡ, για να πετύχει όλα όσα έχει σχεδιάσει εδώ και πολλά χρόνια.Όποιος νομίζει ότι αυτά τα σχέδια και οι ονειρώξεις των Τούρκων στην Α.Μεσόγειο είναι αποκλειστικά σχέδιο Ερντογάν κάνει μεγάλο λάθος.

Οι Τούρκοι θέλουν καθεστώς υπερδύναμης στην Α.Μεσόγειο, επιθυμώντας να έχουν λόγο σε κάθε ενεργειακό σχέδιο, αν και δεν τους ανήκει τίποτα νόμιμο, ενώ σε κάθε έξοδο των τουρκικών γεωτρύπανων, θα έχουμε ταυτόχρονη έξοδο μέρους του τουρκικού στόλου με υποβρύχια.

Επιτομή του σχεδίου της Άγκυρας είναι το ελικοπτεροφόρο “Αναντολού”, το οποίο οι Τούρκοι θα βγάζουν με κάθε ευκαιρία για να κάνουν επίδειξη δύναμης, σε Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.

Το που θα καταλήξει όλος αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι σαφές ακόμη αλλά η Άγκυρα για πρώτη φορά κάνει γνωστό ότι στοχεύει όχι μόνο την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και περιοχές νότια της Κρήτης, της Λιβύης μέχρι το Σουέζ, και αυτό σίγουρα μας προειδοποιεί για πολλά επικίνδυνα πράγματα το επόμενο διάστημα.     

https://www.pentapostagma.gr/