9.10.21

Ντόμινο! Η Γαλλία στοχοποιεί την Τουρκία θέτοντας θέμα στο ΝΑΤΟ-Το Παρίσι θα κινηθεί αυτόνομα σε Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική

 

Οι Γάλλοι θα θέσουν θέμα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ στην επόμενη σύνοδο ενώ κινούνται πλέον αυτόνομα από την συμμαχία

Το Παρίσι ετοιμάζει πιθανότατα να βάλει "φωτιά" στο ΝΑΤΟ κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής στην Ισπανία θέτοντας ξεκάθαρα θέμα Τουρκίας λόγω της δράσης των Τούρκων εντός γαλλικού εδάφους, αλλά και λόγω των τουρκικών απειλών και κινήσεων στην Α.Μεσόγειο, στην οποία δρα η γαλλική TOTAL.

Το έχουμε τονίσει και το λέμε ότι η συμμαχία Ελλάδος-Γαλλίας εδράζεται επί κοινών τεραστίων όμως συμφερόντων που αφορούν την ενεργειακή επάρκεια των δύο χωρών και της ΕΕ.  

Στην ίδια την Γαλλία έχουμε την έκκληση πολλών Γάλλων πολιτικών, που θέλουν να αποσύρουν τη χώρα  από το ΝΑΤΟ, και αυτό δεν είναι μια κενή λέξη πλέον, αναφέρουν γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές, όσο και να αυτό ξενίζει πολλούς, αφού υπάρχει θέμα στην συμμαχία λόγω Τουρκίας και αν δεν λυθεί όλα είναι πιθανά.

“Η πρόταση “απόσυρσης” της Γαλλίας από την συμμαχία, (ειδικά μετά το φιάσκο του AUKUS) κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές που δεν συμφωνούν με τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που  θέλουν να επιβληθούν στην Γαλλία”, αναφέρει ο Γάλλος ειδικός Pierre Duval.


"Εάν, μια τέτοια εφημερίδα με τέτοια σημασία στο γαλλικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης, γράφει κάτι τέτοιο, τότε ναι συμβαίνουν πράγματα και θαύματα στο παρασκήνιο εντός Γαλλίας έναντι του ΝΑΤΟ.
Η Le Figaro γράφει για αυτό το θέμα με τον τίτλο: "Πρέπει η Γαλλία να εγκαταλείψει του ΝΑΤΟ;”.

Σήμερα, είναι  γεγονός ότι το αίτημα για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, όπως επισημαίνει η Le Figaro, μεταφέρεται από πολιτικούς όλων των κατηγοριών, "από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν και την Μαρίν Λεπέν έως τον Ερίκ Ζεμούρ".

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι "η αποχώρηση από την συμμαχία έχει αποκτήσει ισχυρούς νέους οπαδούς λόγω της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όλες αυτές οι πολιτικές προσωπικότητες και τα μέσα ενημέρωσης, που αναφέρθηκαν παραπάνω, συμφωνούν για την αναποτελεσματικότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογραμμίζει ο  αρθρογράφος της Le Figaro, ο οποίος σημειώνει ότι "είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα λόγια του προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, τον Οκτώβριο του 2019 σύμφωνα με τα οποία" το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό», για να μην αναφέρουμε «το πρόσφατο φιάσκο με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τον εξευτελισμό της Γαλλίας σε σχέση με την ακύρωση της σύμβασης αγοράς των υποβρυχίων μας από την Αυστραλία υπό αμερικανική πίεση [η οποία] επιδείνωσε μόνο την κατάσταση» ανέφερε ο ίδιος.

Τον Απρίλιο του 2020, το Παρίσι επέλεξε τον Γάλλο ειδικό Hubert Védrine για να συγγράψει μια έκθεση για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde, ο Hubert Védrine είπε συγκεκριμένα: "Είμαι σε θέση να επαληθεύσω ότι η Γαλλία είναι πλέον απομονωμένη μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία".

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Γάλλοι οφείλουν να "είναι πολύ πιο δυναμικοί, επιθετικοί και μαχητικοί εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, και πρέπει να προβλέψουν περισσότερα και να αναλάβουμε καίρια πόστα στην ιεραρχία λήψης αποφάσεων της Συμμαχίας...αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα".

Το κύριο συμπέρασμα της έκθεσής του για το 2020 είναι ότι η αποχώρηση από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί επιλογή και ότι η Γαλλία θα πρέπει αντίθετα να προσπαθήσει να ανακτήσει την πλήρη θέση της στη Συμμαχία".


Αυτός ο πόλεμος συνεχίζει μια περίοδο που αφορά την διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και [αυτό] πρέπει να αλλάξει. Μπορούμε να έχουμε νέες συνεργασίες με τη Ρωσία. Η Ρωσία πολέμησε τον ισλαμισμό, ειδικά στη Μέση Ανατολή και εμείς έχουμε ταυτόσημη πολιτική. Ας σταματήσουμε λοιπόν να εξαπατάμε τον εαυτό μας ως αντίπαλοι των Ρώσων και ας ανοικοδομήσουμε μια ισχυρή Γαλλία σε κυρίαρχο επίπεδο, ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο».
Ο έτερος Γάλλος ειδικός Eric Ciotti, μιλώντας στο κανάλι στο TV5 Monde τόνισε: «Σήμερα αυτή η Συμμαχία [του ΝΑΤΟ] είναι ένας παράδοξος συνασπισμός. Υπάρχει η Τουρκία, η οποία με πολλούς τρόπους απειλεί την Γαλλία με την άνοδο του Ισλαμισμού, ενώ  ως εχθρός μας εξακολουθεί να θεωρείται η Ρωσία.


Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δηλώνει ότι "είναι πλήρως αφοσιωμένος στη βελτίωση των αμερικανικών-γαλλικών σχέσεων και ενεργεί προς αυτήν την κατεύθυνση" είναι απλά λόγια για τους Γάλλους, και σύντομα σύμφωνα πάντα με τους ίδιους θα ανακαλυφθεί όλη η αλήθεια κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη το 2022, αλλά και κατά τη γαλλική προεδρία της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2022.



https://www.pentapostagma.gr/