27.10.21

Αποκάλυψη: Η δικογραφία για τη συμπλοκή στο Πέραμα και το θάνατο του 20χρονου – Δέκα ήταν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι 7 πυροβόλησαν

 

Συμπλοκή στο Πέραμα: Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις των 7 αστυνομικών, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παρουσιάζει το dikastiko.gr. Όπως προκύπτει πάντως από αυτές, συνολικά 10 ήταν οι συμμετέχοντες αστυνομικοί στη συμπλοκή στο Πέραμα, οι τρεις όμως εξ αυτών δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους.

Πρόκειται ειδικότερα για δύο ομάδες ΔΙΑΣ, αποτελούμενες η κάθε μία από δύο μηχανές με δύο επιβαίνοντες, καθώς και τη μηχανή του υπαστυνόμου με τον οδηγό του. Βάσει των καταθέσεων από τους 7 κατηγορούμενους αστυνομικούς, που πυροβόλησαν, όλες συγκλίνουν πως μοναδικός στόχος των επιβαινόντων στο καταδιωκόμενο όχημα ήταν να διαφύγουν ακόμη και σκοτώνοντας τους.

Αυτό καταδεικνύουν – όπως υποστηρίζουν – οι ελιγμοί που έκανε το όχημα όταν εγκλωβίστηκε από το αστικό λεωφορείο στην οδό Ελπίδος και το γεγονός πως επιχείρησε να εμβολίσει τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Αυτό ενισχύεται κατά τα λεγόμενά τους και από το γεγονός πως αφού είχε παρασύρει τις πρώτες μηχανές, είχε δυνατότητα να απομακρυνθεί προς άλλη κατεύθυνση αλλά συνέχισε να κατευθύνεται κατά των αστυνομικών. 

Όπως αναφέρουν όλοι, κατ’ επανάληψη ζήτησαν να σταματήσει το όχημα και να βγουν έξω αλλά δεν υπάκουσαν. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως ξεκίνησαν να πυροβολούν προς τα λάστιχα και το καπό του αυτοκινήτου όταν αυτό είχε συμπαρασύρει μία μηχανή με το συνάδελφό τους και υπό τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.

Σε αυτό συνηγορεί και το διαβιβαστικό της δικογραφίας στο οποίο αναφέρεται:

«Προκειμένου να διαφύγουν οι επιβαίνοντες στο όχημα, έχοντας προφανή ανθρωποκτόνο δόλο, πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα εμβολίζοντας αρχικά δύο δίκυκλα της ΔΙΑΣ και στη συνέχεια άλλα τρία δίκυκλα που ακολουθούσαν από πίσω, ενώ επέβαιναν κατά τη στιγμή εκείνη αστυνομικοί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο τραυματισμός (σ.σ. των αστυνομικών)

Ειδικότερα, αφού το όχημα εμβόλισε τα πρώτα τρία δίκυκλα, πραγματοποίησε ελιγμό κάνοντας αναστροφή και ακολούθως κινήθηκε προς τα εμπρός, περνώντας δίπλα από το τέταρτο δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια εμβόλισε και το πέμπτο δίκυκλο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο υπαρχιφύλακας.

Ο ανωτέρω εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο δίκυκλο και στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο συνέχιζε να πραγματοποιεί κίνηση προς τα εμπρός παρασύροντας τον … και το δίκυκλό του.

Διαρκούσης της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών και επειδή υπήρχε άμεσος κίνδυνος της ζωής τους, κάποιοι εξ αυτών (κατηγορούμενοι) έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού και πυροβόλησαν προς το αυτοκίνητο, με σκοπό να το ακινητοποιήσουν και να αποτρέψουν τον επικείμενο κίνδυνο της ζωής τους». 

Στο διαβιβαστικό επίσης αναφέρεται και η κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος και αυτός εμφανίζεται σίγουρος πως ο οδηγός είχε σκοπό να χτυπήσει τους αστυνομικούς. «Ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που ανέκοψε την πορεία του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν τα προαναφερόμενα άτομα, ανέφερε ότι η κίνηση του οχήματος ήταν τόσο γρήγορη και επικίνδυνη που ήταν σίγουρος ότι ο οδηγός είχε σκοπό να χτυπήσει τους αστυνομικούς που τον ακολουθούσαν και να διαφύγει» σημειώνεται.

Στις καταθέσεις κάποιων αστυνομικών γίνεται πάντως ειδική αναφορά και σε ένα αυτοκίνητο SCODA το οποίο στη διάρκεια της καταδίωξης από το Χαϊδάρι και στο ύψος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δαφνί προσπέρασε τις ομάδες ΔΙΑΣ και μπήκε μπροστά από το καταδιωκόμενο όχημα και επιχείρησε να ανακόψει την ταχύτητά του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους θεώρησαν πως επρόκειτο για κάποιο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, που τους συνέδραμε ενώ αναφέρθηκε πως ενδεχομένως πρόθεση των καταδιωκόμενων ήταν να φτάσουν στον Ασπρόπυργο, αλλά εξαιτίας του γεγονότος αυτού έστριψαν προς Πέραμα.

Συμπλοκή στο Πέραμα: Οι καταθέσεις των αστυνομικών

Υπαστυνόμος

Την πορεία του εμπόδισε ένα αστικό λεωφορείο το οποίο κατέβαινε την ανωτέρω οδό. Έτσι το αυτοκίνητο αναγκάστηκε να σταματήσει και παρέμεινε για 2-3 δευτερόλεπτα ακίνητο. Αμέσως σταματήσαμε και εμείς από πίσω. Εγώ πήδηξα από τη μηχανή και ξεκίνησα να δίνω εντολές, φωνάζοντας να βγουν οι επιβαίνοντες από το όχημα με τα χέρια ψηλά, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τη μοτοσυκλέτα του… και εν συνεχεία του οδηγού μου. Στη μοτοσυκλέτα του … επέβαινε και ο … οι οποίοι έπεσαν από τις μηχανές και τραυματίστηκαν. Συνέχισε την οπίσθια πορεία του, μετά τον εμβολισμό και της 2ης μοτοσυκλέτας και προσπάθησε να πατήσει και εμένα που ήμουν πεζός εκείνη την στιγμή. Δεν κατάφερε να με χτυπήσει διότι βγήκα από την πορεία του οχήματός του. Μετά από εμένα, στην οπίσθια πορεία του το όχημα, προσπάθησε να παρασύρει και τον… ο οποίος πήδηξε και ξέφυγε από την πορεία του οχήματος. Παρόλα αυτά όμως τραυματίστηκε και αυτός. 

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο έκανε έναν απότομο ελιγμό και γύρισε κάθετα στην οδό Ελπίδος χτυπώντας και τη μοτοσυκλέτα του… με αυτόν πάνω, όμως πρόλαβε και πήδηξε από τη μηχανή. Του δίναμε εντολές φωνάζοντας να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγούνε έξω πλην όμως ξανά δεν υπάκουσε. Εν συνεχεία ξεκίνησε να κινείται προς τα κάτω την οδό Ελπίδος και λίγα μέτρα παρακάτω έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εμβόλισε τη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο … ρίχνοντάς τον κάτω. Η μοτοσυκλέτα σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός συνέχισε την πορεία του για να πατήσει τον … ο οποίος βρισκόταν στο οδόστρωμα με προφανή σκοπό να τον σκοτώσει προκειμένου να ξεφύγει. Ταυτόχρονα στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου βρισκόταν και ο … κατά του οποίου επίσης κινήθηκε επίσης με σκοπό να τον παρασύρει και αυτόν για τον ίδιο λόγο.

Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα, καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει, ακόμη και να σκοτώσει αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στην πορεία του. Τότε, από το φόβο μου και την ταραχή μου ότι θα σκότωνε τους συναδέλφους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους και μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουμε το όχημα, εφόσον δεν υπάκουε στις εντολές μας, πυροβόλησα σημαδεύοντας τα ελαστικά του αυτοκινήτου προκειμένου να ακινητοποιηθεί. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει στην οδό Ελπίδος προς τα κάτω.

Τότε εγώ, ευρισκόμενος στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, δηλαδή της μεριάς του συνοδηγού, πυροβόλησα ξανά σημαδεύοντας το αυτοκίνητο, προκειμένου να το ακινητοποιήσω και να σώσω τη ζωή των συναδέλφων μου καθώς δεν είχε σταματήσει την πορεία του. Θέλω να σας πω ότι εκτός από εμένα και άλλοι συνάδελφοί μου πυροβόλησαν το αυτοκίνητο με σκοπό να το ακινητοποιήσουν (σ.σ. αναφέρεται στους άλλους έξι κατηγορούμενους).

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, το προσεγγίσαμε και βγάλαμε τους δύο επιβαίνοντες από αυτό. Τον οδηγό του αυτοκινήτου τον τράβηξε ο … από τη θέση του συνοδηγού προς τα έξω. Τον άλλο που καθόταν πίσω δεν ξέρω ποιος τον έβγαλε. Αφού βγάλαμε τον οδηγό έξω, τον ξαπλώσαμε κάτω και διαπίστωσα ότι έχει τραυματιστεί. Τότε άνοιξα τα ρούχα του, προκειμένου να εντοπίσω το σημείο που έχει τραυματιστεί και να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες. Διαπίστωσα ότι είχε ένα τραύμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του οποίου την αιμορραγία προσπάθησα να σταματήσω βάζοντας μέσα έναν επίδεσμο και κρατώντας το δάχτυλό μου σταθερά μέσα, ενώ ταυτόχρονα του μιλούσα προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με το περιβάλλον. Δεν μιλούσε παρά μόνο κοιτούσε και έκανε κινήσεις με τα άκρα του. Κατόπιν προσήλθε στο σημείο μια νοσηλεύτρια, που έμενε εκεί κοντά, και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Η κοπέλα αυτή ανέλαβε τη φροντίδα των τραυμάτων. Περίπου 2-3 λεπτά μετά, το άτομο αυτό έχασε την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Θέλω να σας πω και πάλι ότι ο λόγος που ενεργήσαμε τους πυροβολισμούς κατά του οχήματος ήταν προκειμένου να ανακόψουμε την πορεία του και να διασφαλιστεί η ζωή των συναδέλφων σε βάρος των οποίων κινούνταν με σκοπό να τους σκοτώσει και να διαφύγει. 

Οδηγός υπαστυνόμου

Όταν είδαμε το αυτοκίνητο να σταματάει, θεωρήσαμε ότι είχε σταματήσει την προσπάθεια του να ξεφύγει. Έτσι ξεκινήσαμε να του δίνουμε εντολές προκειμένου να διενεργήσουμε έλεγχο. Ο οδηγός όμως έβαλε ακαριαία όπισθεν και πάτησε απότομο το γκάζι. Στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω πως ενώ είχε τη δυνατότητα να κινηθεί ευθεία με όπισθεν και να μας αποφύγει, εκείνος έκανε οπισθογωνία με σκοπό να μας χτυπήσει με το αυτοκίνητο και να μας εμβολίσει.

Ο … και ο … δεν πρόλαβαν να κατέβουν από τη μηχανή με αποτέλεσμα να πέσει πάνω τους το αυτοκίνητο και να τους πετάξει κάτω. Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του, παρότι η μηχανή που οδηγούσε ο … είχε σφηνωθεί κάτω από αυτό και ερχόταν προς τα πάνω μου. Όταν το είδα αυτό τρόμαξα και προσπάθησα να πηδήξω από τη μηχανή που οδηγούσα, για να μην με παρασύρει το αυτοκίνητο, όμως το αυτοκίνητο χτύπησε και τη δική μου μηχανή, η οποία έπεσε πάνω μου. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου μαζί με τους επιβαίνοντες, είχαν σκοπό να μας εμβολίσουν, προκειμένου να μας σκοτώσουν, για να ξεφύγουν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα το αυτοκίνητο να έχει γυρίσει και να κινείται πάνω στην Ελπίδος, στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που το ακολουθούσαμε εμείς. …Τότε, το αυτοκίνητο παρέσυρε με την μπροστινή πλευρά του μια άλλη υπηρεσιακή μηχανή, κάποιων άλλων συναδέλφων που βρίσκονταν εκεί, η οποία σφήνωσε κάτω από αυτό. Συνέχισε όμως να κινείται παρότι μπροστά του πεσμένος στον δρόμο ήταν ένας αστυνομικός.

Τη στιγμή εκείνη και φοβούμενος για τη ζωή του συναδέλφου μου, τράβηξα το υπηρεσιακό μου πιστόλι και πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσω. Στη θέα του αυτοκινήτου να κινείται και να κινδυνεύει να περάσει πάνω από το συνάδελφο πυροβόλησαν και οι άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί. Δεν θυμάμαι πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν συνολικά.

1ος αστυνομικός

Ήμουν στην τρίτη κατά σειρά μηχανή από όσες το ακολουθούσαμε. Δεν είδα το λεωφορείο… Εγώ απλώς είδα το αυτοκίνητο να σταματάει και θεώρησα ότι η καταδίωξη είχε λήξει. Για το λόγο αυτό εξάλλου με το που είδα το αυτοκίνητο να σταματάει πήδηξα από τη μηχανή για να πάρω θέση. Το αυτοκίνητο ωστόσο όπως σας είπα έβαλε όπισθεν και ήρθε με φόρα προς το μέρος μας. Χτύπησε τις δύο πρώτες μηχανές, τις έριξε και μαζί και τους συναδέλφους που ήταν πάνω σε αυτές. Μάλιστα όταν χτύπησε την πρώτη μηχανή, τον οδηγό της τον τράβηξε ο συνεπιβάτης για να πέσουν αριστερά και να μην τους παρασύρει. Θέλω στο σημείο αυτό να σας πω ότι το αυτοκίνητο δεν κύλησε στην κατηφόρα σαν να του έχει φύγει το φρένο, αλλά ήρθε επιταχύνοντας με προφανή σκοπό να μας εμβολίσει για να μπορέσει να διαφύγει. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα ερχόταν επίτηδες επάνω μας χωρίς να τον νοιάζει αν θα μας σκοτώσει μόνο και μόνο για να διαφύγει. Όπως σας έλεγα έτσι όπως ήρθε με όπισθεν το αυτοκίνητο και αφού ήδη είχε χτυπήσει και ρίξει τις δύο μηχανές, ήρθε προς τα πάνω μου και εγώ για να το αποφύγω έκανα πίσω βήματα. Παρόλα αυτά όμως με βρήκε στο χέρι, εγώ έχασα την ισορροπία μου και άρχισα να σέρνομαι στην κατηφόρα… Όσο σερνόμουν είδα με την άκρη του ματιού μου ότι το αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή είχε «κόψει το τιμόνι» και πήγαινε κατευθείαν προς τις άλλες μηχανές. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος χτύπησε και τη μηχανή του οδηγού μου. Εγώ σηκώθηκα αμέσως και αυτό που θα σας περιγράψω παρακάτω είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Είδα το αμάξι να έχει «πάρει» μία μηχανή από κάτω, δηλαδή όχι μόνο τη μηχανή και τον συνάδελφο που ήταν από πάνω αλλά την «καβάλησε» κιόλας. Το αυτοκίνητο δηλαδή από εκεί που πήγαινε με την όπισθεν, είχε βάλει μπροστά και κυλούσε προς το μέρος που ήταν οι άλλοι συνάδελφοι με τις μηχανές τους. Μάλιστα το ανατριχιαστικό είναι ότι την ώρα που είδα το αμάξι να έχει «καβαλήσει» τη μηχανή, είδα και τον συνάδελφο να πέφτει και από εκείνη τη στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Ήταν ξεκάθαρα τύχη που τελικά δεν τον παρέσυρε και δεν τον πάτησε για να τον σκοτώσει.

Αυτή τη στιγμή που σας περιγράφω τώρα με το «καβάλημα» της μηχανής, ήταν και το σημείο που άρχισαν οι άλλοι συνάδελφοι να πυροβολούν. Πυροβόλησα όμως και εγώ… Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα… Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πυροβολήσει… Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν όταν πλέον το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί. 

2ος αστυνομικός

Είδε ότι ερχόταν αντίθετα ένα αστικό λεωφορείο και κατάλαβε ότι δεν χωρούσε να περάσει. Έτσι λοιπόν σταμάτησε και ξεκίνησε να κινείται με την όπισθεν. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας πω πως εμείς είχαμε ήδη προσεγγίσει το όχημα και η δική μου μηχανή ήταν η πρώτη κατά σειρά που βρισκόταν από πίσω του… Όταν λοιπόν έκανε όπισθεν, κινήθηκε προς το μέρος μας προκειμένου να μας εμβολίσει για να διαφύγει. Αυτό το λέω γιατί αν και είχε τη δυνατότητα να κάνει όπισθεν και να κινηθεί στη συνέχεια της οδού Φρίξου η οποία γίνεται Αγίων Πάντων δεν το έκανε. Αντίθετα, όπως σας είπα προσπάθησε να μας χτυπήσει. Έτσι, λοιπόν όταν έκανε όπισθεν, ο συνοδός μου πήδηξε από τη μηχανή και εγώ προσπάθησα να κάνω κάποια βήματα προς τα πίσω με τη μηχανή για να αποφύγω τη σύγκρουση αλλά δεν τα κατάφερα. Χτύπησε τη μηχανή που οδηγούσα, με έριξε στο οδόστρωμα και η μηχανή έπεσε πάνω μου και με πλάκωσε. Το όχημα συνέχισε να έρχεται προς τα πάνω μου με σκοπό να με εξουδετερώσει αλλά ευτυχώς ο συνοδός μου σύρθηκε και πρόλαβε να με τραβήξει για να με πάρει από το σημείο αυτό λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι.

Στη συνέχεια βλέπω το όχημα συνέχισε την πορεία του προς τα πίσω και χτύπησε τη μηχανή του … ο οποίος μόλις είχε πηδήξει απ’ αυτήν και αφού παρέσυρε για λίγο τον οδηγό του, πρόλαβε και αυτός και πήδηξε από τη μηχανή για να σωθεί. Στη συνέχεια το λευκό όχημα, συνεχίζοντας την πορεία του προς τα πίσω παρέσυρε την τρίτη κατά σειρά μηχανή. Ο … και ο … που επέβαιναν σ’ αυτή πρόλαβαν να πηδήξουν απ’ αυτή στην προσπάθεια τους να σωθούν αλλά όμως το λευκό αυτοκίνητο χτύπησε τον…, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στο οδόστρωμα και κύλησε στο δρόμο προς τα κάτω.

Στη συνέχεια το ανωτέρω όχημα έστριψε δεξιά, πραγματοποιώντας ουσιαστικά αναστροφή με κατεύθυνση την Ελπίδος προς τα κάτω. Τότε εμβόλισε τη μηχανή που οδηγούσε ο…, ενώ ο … είχε προλάβει να πηδήξει απ’ αυτήν αν θυμάμαι καλά. Όταν εμβόλισε τη μηχανή χτύπησε και τον…, ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα ενώ επίσης πήγε να χτυπήσει και τον … που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός το απέφυγε. Το όχημα συνέχισε να προσπαθεί να κινηθεί μπροστά αλλά επειδή είχε πατήσει ουσιαστικά τη μηχανή δυσκολευόταν να την περάσει από πάνω. Για το λόγο αυτό κιόλας ο… βρήκε την ευκαιρία να συρθεί ουσιαστικά και να απομακρυνθεί από το μπροστινό μέρος του αμαξιού.

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι εμείς καθώς βλέπαμε τον οδηγό να προσπαθεί να χτυπήσει τον συνάδελφό μας με ξεκάθαρη πρόθεση να τον σκοτώσει προτάξαμε τα όπλα μας και αφού τον καλέσαμε πολλές φορές να σταματήσει το όχημα, πράγμα που δεν έκανε αρχίσαμε να πυροβολούμε προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου με προφανή σκοπό να το ακινητοποιήσουμε. Απ’ όσο θυμάμαι εκτός από μένα πρέπει να έριξαν και άλλοι 6 ή 7 συνάδελφοί μου νομίζω.

Μετά από λίγο και αφού σταμάτησε το όχημα…. εγώ από την πόρτα του συνοδηγού μπήκα στο αυτοκίνητο και αφού έπιασα τον οδηγό κατάφερα να τον βγάλω από το όχημα. Όταν τον έβγαλα είδα ότι έχει κάποια τραύματα από τους πυροβολισμούς και αμέσως προσπαθήσαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, μέσω του Κέντρου της Άμεσης Δράσης καλέσαμε σταθμό του ΕΚΑΒ, ενημερώνοντας ότι έχει προηγηθεί συμπλοκή με πυροβολισμούς. Την ίδια στιγμή οι άλλοι συνάδελφοι έβγαλαν από το πίσω κάθισμα ένα τρίτο άτομο το οποίο όπως καταλάβαμε ήταν και αυτό τραυματισμένο. Επίσης και σ’ αυτό το άτομο προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες, με τη βοήθεια και κάποιων περίοικων που είχαν έρθει να μας βοηθήσουν. Σε λίγη ώρα άρχισαν να έρχονται και άλλοι σταθμοί της Άμεσης Δράσης και σταθμοί Ασφαλείας, καθώς και σταθμός του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία. Από το περιστατικό που σας ανέφερα εγώ τραυματίστηκα στο αριστερό πόδι και στον αυχένα. Απ’ όσο ξέρω τραυματίστηκαν και άλλοι 6 από τους 10 που ήμασταν εκεί. 

3ος αστυνομικός

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε όπισθεν και άρχισε να κατεβαίνει την Ελπίδος ανάποδα. Έτσι όπως έκανε όπισθεν χτύπησε και έριξε τις δύο πρώτες μηχανές που το ακολουθούσαν μαζί με τους αστυνομικούς που ήταν πάνω σε αυτές. Ξαφνικά όπως ερχόταν με την όπισθεν ανάποδα προς το μέρος μας ή τράβηξε χειρόφρενο ή έκοψε απότομα το τιμόνι και γύρι το αμάξι κάθετα στην Ελπίδος. Αμέσως έβαλε μπροστά και χτύπησε και έριξε μία άλλη μηχανή, Τρίτη.

Είδα το αυτοκίνητο να χτυπάει και στην κυριολεξία να «καβαλάει» τη μηχανή που οδηγούσε ο οδηγός μου ο… ο οποίος εκείνη τη στιγμή σερνόταν για να αποφύγει να τον πατήσει το αυτοκίνητο το οποίο πήγαινε απευθείας πάνω του με σκοπό να τον χτυπήσει για να μπορέσουν να διαφύγουν. Εγώ εκείνη τη στιγμή βλέποντας αυτό το πράγμα, έβγαλα το όπλο μου και έριξα τρεις φορές προς το αυτοκίνητο.

Όσο σκέφτομαι αυτό που πήγε να πάθει ο … και όσο φέρνω το περιστατικό στο μυαλό μου ανατριχιάζω στην ιδέα του τι μπορεί να είχε συμβεί. Ακόμα και τώρα που σας το περιγράφω τρέμω. Ήταν προφανές ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο θα μας σκότωναν για να διαφύγουν.

Από τη στιγμή που το λεωφορείο έκοψε την πορεία του αυτοκινήτου όλοι οι συνάδελφοι μου καλούσαν τον οδηγό να το σταματήσει. Μόνο όταν είδαμε ότι το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω σε μηχανή στην οποία υπήρχε και συνάδελφος ο οποίος τελευταία στιγμή κατάφερε να γλιτώσει, πυροβολήσαμε.

4ος αστυνομικός

Ξαφνικά το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν και με τον τρόπο αυτό κινήθηκε προς τις δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που βρισκόντουσαν πίσω του με σκοπό να τους εμβολίσει και να διαφύγει. Αφού χτύπησε τις μηχανές και τους συναδέλφους που ήταν πάνω σε αυτές, έκανε ακόμη έναν ελιγμό και χτύπησε και μια Τρίτη μηχανή με το συνάδελφο πάνω σε αυτή. … Ακολούθως το όχημα ξεκίνησε να επιταχύνει και να κινείται επί της οδού Ελπίδος προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κατεβαίνοντας, μπροστά του, συνάντησε άλλη μία μηχανή της ΔΙΑΣ και κινήθηκε κατά πάνω της με προφανή σκοπό να σκοτώσει το συνάδελφο. Αφού χτύπησε τη μηχανή και τον συνάδελφο συνέχισε την πορεία του. Η μηχανή του συναδέλφου σφηνώθηκε κάτω από το λευκό αυτοκίνητο και ευτυχώς μειώθηκε η ταχύτητά του. Ο συνάδελφος που έπεσε από τη μηχανή είδα ότι σερνόταν έρποντας για να φύγει από την πορεία του οχήματος και να γλιτώσει τα χειρότερα. Τη στιγμή που κατηφόριζε το αυτοκίνητο είχαμε φτάσει και εμείς ακριβώς σε εκείνο το σημείο και βλέποντας τα αυτά, πήδηξα από τη μηχανή όπου ήμουν συνοδηγός. Έπεσα κάτω και όταν σηκώθηκα είδα ότι το όχημα αυτό ερχόταν κατά πάνω μου με σκοπό να πατήσει και εμένα.

Φωνάζαμε όλοι οι συνάδελφοι σε αυτούς που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο «Αστυνομία – ακίνητοι», αλλά αυτοί συνέχιζαν τις προσπάθειες τους να μας εξουδετερώσουν. Εκείνη την ώρα άκουσα ήδη τους πρώτους πυροβολισμούς από τους συναδέλφους προς το αυτοκίνητο. Πάγωσα. Τράβηξα και εγώ το όπλο μου και άρχισα να πυροβολώ προς τη δεξιά εμπρόσθια ρόδα και το καπό του αυτοκινήτου.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να σταματήσει το αυτοκίνητο. Άμα συνέχιζε και δεν σταματούσε, σίγουρα θα είχε χτυπήσει και τους άλλους συναδέλφους που ανέβαιναν την Ελπίδος και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Αυτός ο οδηγός από την κίνηση που ακολουθούσε, φάνηκε εξ αρχής ότι είχε προφανή σκοπό να διαφύγει, σκοτώνοντας, αν χρειαζόταν και όποιον αστυνομικό από εμάς.

5ος αστυνομικός

Είδαμε ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε την πορεία του. Εμείς πλησιάσαμε αρκετά κοντά και ξαφνικά βλέπουμε το λευκό αμάξι να κινείται με όπισθεν προς το μέρος μας. Εκείνη τη στιγμή με τη φόρα που ερχόταν πίσω εμβόλισε τις πρώτες δύο μηχανές που βρίσκονταν πιο κοντά σ’ αυτό. Επειδή τρόμαξα πολύ, μπήκα με τη μηχανή όπως ήμουνα για να προλάβω μήπως και δεν με χτυπήσει το όχημα που έκανε πίσω με ταχύτητα σε μια αυλή διπλανού καταστήματος που υπήρχε στο σημείο. Όπως μπήκα στην αυλή πήδηξα από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση και η μηχανή έφυγε μόνη της. Ο συνόδος μου είχε πηδήξει πριν να στρίψω για την αυλή για να προστατευτεί. Όταν σηκώθηκα, από κει που βρέθηκα είδα το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου με την όπισθεν κάνοντας ελιγμούς. Στη συνέχεια, όπως σας είπα και πριν προσπάθησε να φύγει προς τα κάτω κάνοντας αναστροφή αλλά δεν μπορούσε γιατί τον εμπόδιζε μια μηχανή που είχε σφηνωθεί μπροστά από το όχημα. Το όχημα δηλαδή είχε πατήσει τη μηχανή και γι’ αυτό δυσκολευόταν να την περάσει από πάνω. Μάλιστα πιστεύω αυτός ήταν ο λόγος που ο … σώθηκε, αφού βρήκε την ευκαιρία να συρθεί ουσιαστικά και να απομακρυνθεί από το μπροστινό μέρος του αμαξιού. Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι εμείς καθώς βλέπαμε τον οδηγό να προσπαθεί να χτυπήσει το συνάδελφό μας αλλά και εμάς με πρόθεση να μας σκοτώσει, προτάξαμε τα όπλα μας και αφού τον προειδοποιήσαμε και τον καλέσαμε πολλές φορές να σταματήσει το όχημα, πράγμα που δεν έκανε, αρχίσαμε να πυροβολούμε προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου με προφανή σκοπό να το ακινητοποιήσουμε. Δεν θυμάμαι πόσοι από εμάς ρίξαμε. Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ήταν μία φορά.



http://www.bloko.gr/2021/10/20-7.html

https://www.dikastiko.gr