17.9.21

«Κόπηκε στα δύο» το USS Ingraham – Εντυπωσιακό βίντεο από SINKEX των ΗΠΑ [vid]

 


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy) και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) πραγματοποίησαν από κοινού Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «Long Scale Exercise 2021», η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και την βύθιση ενός πολεμικού πλοίου (SINKEX) που έχει αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία, το οποίο ωστόσο προέβαλε ιδιαίτερη «αντίσταση».

Δυνάμεις τόσο των Πεζοναυτών όσο και του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σε συντονισμένες επιθέσεις κατά της φρεγάτας USS Ingraham, εκτοξεύοντας διαφόρων ειδών πυραύλων, με τα πλάνα από το βίντεο που δημοσίευσε το U.S Navy να είναι εντυπωσιακά και να αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο, την δύναμη πυρός που εξαπολύθηκε εναντίον του πολεμικού πλοίου.

Στην συγκεκριμένη Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας έλαβαν μέρος περίπου 25.000 προσωπικό και από τους δύο Κλάδους και περισσότερα από 25 πλοία. Η άσκηση σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει μια νέα ναυτική επιχειρησιακή ιδέα, γνωστή ως «Distributed Maritime Operations», που επιτρέπει στους διοικητές στόλων να ελέγχουν ομάδες κρούσεως αεροπλανοφόρων και αμφίβιες μονάδες, καθώς και μεμονωμένα πλοία, σε τεράστιες περιοχές. Βάσει του επιχειρησιακού αυτού δόγματος, οι διάσπαρτες ναυτικές δυνάμεις μπορούν να αναπτύσσονται και να επιχειρούν διασκορπισμένες στην ενδεδειγμένη περιοχή ευθύνης, ωστόσο αν κριθεί απαραίτητο, τότε δίνεται εντολή για συγκέντρωση των ναυτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της εχθρικής απειλής.

Στο πλαίσιο της LSE 2021, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε και η SINKEX «με θύμα« την φρεγάτα κλάσσης OH-Perrry «USS Ingraham» την οποία έβαλαν στο «στόχαστρο» το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18E/F Super Hornet, ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης τύπου P-8 Poseidon, και το πυρηνικό υποβρύχιο USS Chicago.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Με πληροφορίες από: Popular Mechanics 

https://www.onalert.gr/