4.9.21

“Οι εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω…”- Κ.Φράγκος, Διαξιφισμοί



 Του Κώστα Φράγκου

Οι εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω…

  • Δεν έφθαναν στον Αύγουστο οι πυρπολήσεις, οι καύσωνες, η ογκουμένη πανδημία. Είδαν, στον χώρο μας, την Άμυνα, το φως της δημοσιότητας φρικτές καταγγελίες που θύμιζαν, τιτλικά, την επταετία Το άγνωστο παρασκήνιο των Εξοπλισμών, όπως ο Άγνωστος Πόλεμος της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ!
  • Όταν επιμένω, πεισματικά και εμμονικά, ότι επανερχόμαστε στην «κανονικότητα» στον τομέα αυτό μερικοί με ειρωνεύονται. Ιδού, όμως, ότι δικαιώνομαι:

o Παράγοντες, βαρόνοι, λομπίστες, μεσάζοντες, νοσογόνες δημοσιογραφικές πένες, πολιτικές παρεμβάσεις (που θυμίζουν εποχή Σημιτογιάννων και Βαγγέληδων), αθωώσεις κατά συρροή ενόχων, παραμερισμός άξιων δικαστικών που τόλμησαν ν’ αγγίξουν την διαφθορά και το έργο ξαναπαίζεται: Ύβρις – Νέμεσις εξαφανίσθηκαν.

o Υπότιτλοι: Αεροναυτική σύρραξη στην L-M. O ρόλος του Αμερικανικού Πρέσβη. Ο κόκκινος υπότροφος. Συντήρηση ελικοπτέρων. Φρεγάτες- Εκσυγχρονισμός F-16. Όλα, αχταρμάς.

 

• Ο καθένας μας, κυρίως οι… αρκετά ενήλικες, σέρνουμε πίσω μας και μια κομματική, ιδεολογική και επαγγελματική ιστορία. Γνωριζόμαστε καλά. Ο κύκλος, η πιάτσα περί το Μέγαρον της Μεσογείου, που ονομάζεται Πεντάγωνο, ενώ είναι Δεκαεξάγωνο, είναι πολύ μικρή. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλώς. Το να επιχειρεί κάποιος να παρουσιάσει εαυτόν ως άγιο,κήνσορα, φύλακα της διαφάνειας και πολέμιο της διαφθοράς, γελοιοποιείται, αν δεν είναι τέτοιος. Υπάρχουν όρια.

  • Όλοι γνωρίζουμε τα πρωτοπαλήκαρα, δευτεροπαλήκαρα, παρακεντέδεςΕξουσίας και Βαρόνους της Εποχής Σημιτοακογιαννων, Βαγγέληδων και λίγοπιο εδώ. Τα pay – rolls.
  • Πρώτα, όμως, αναφέρθηκα θεωρητικά και ίσως σας μπέρδεψα. Θαεπανέλθω, όμως, αναλυτικά προσεχώς.

  • Σημειώνω μερικά θέματα που γεννούν απορίες:

o Όταν το 2015 αποφασίσθηκε η διάθεση του κολοσσιαίου ποσού των 500εκ. $ για τον εκσυγχρονισμό των γηραιών Ρ-3 (που σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε να παραδοθούν το 2020 και όπως φαίνεται, πιθανόν, να μη παραδοθούν ούτε το 2025) διερωτήθηκα αν αυτό ήταν η προτεραιότητα, του ΠΝ; Όχι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ; Δεν είμαι ναύαρχος, πλοίαρχος ή Εξουσιαστής, μήτε απλός δίοπος αλλά η απορία μου έχει παραμείνει.

o Αν, λέμε αν, το 2016 η ΑΕRO SERVICES χάνει την επισκευαστική εξουσιοδότηση από την EUROCOPTER (κατασκευαστική) Ε/Π PUMA) πως της ανατίθενται συντηρήσεις κρατικών PUMA;

o Τι συνέβη, επακριβώς, το 2017, με ποιες διαδικασίες έγινε νέα ανάθεση;

o Το 2018 ανανεώνεται η σύμβαση συντήρησης Ε/Π PUMA Πυροσβεστικής και Αστυνομίας μέσω NSPA. Ακολούθησαν οι νόμιμες διαδικασίες; Καταγγέλλεται πως όχι. Τι συμβαίνει;

o Έγινε, το 2018, εσπευσμένως, η αγορά τεσσάρων (4) +2 option υπερσύγχρονων Ε/Π Μ60 ROMEO. Αγοράσθηκαν με την προοπτική να «καθίσουν» πάνω σε νέες φρεγάτες των οποίων η σύμβαση απόκτησης υπολογιζόταν σε 3-4 μήνες. Σήμερα το θέμα των φρεγατών είναι αόρατο και ομιχλώδες. Τα Ε/Π θα επιχειρούν πάνω από γηραιές φρεγάτες; Υπάρχει ένα θέμα όμως που είναι σοβαρότερο. Όπως καταγγέλλεται, προσωπικά δεν ορκίζομαι, η σύμβαση των Μ60 περιλαμβάνει όρο ότι τα Ε/Π θα συντηρηθούν από την ιδιωτική AERO SERVICES που υποτίθεται, την έχει ελέγξει και εγκρίνει η LOCKHEED.

o Καταγγέλλεται, όμως, ότι το ΠΝ διαθέτει υπερσύγχρονο Κέντρο Συντήρησης Ε/Π στην περιοχή Κοτρώνι. Γιατί, λοιπόν, η συντήρηση δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στο ΠΝ; Προσθέτω και κάτι άλλο, καταπληκτικό. Το ΠΝ χρηματοδότησε τη AERO SERVICES να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό για την συντήρηση των Μ-60!! Κουφά, τρελά πράγματα, φοβερές καταγγελίες ή παραφιλολογία ή μπουρδολογία;

Τι έκανε ο κ. Υπουργος Άμυνας όταν τα διάβασε αυτά; Πέρασε ένας μήνας και δεν είδα αντίδραση. ΟMERTA; Άστους να λένε, θα κουρασθούν και θα το βουλώσουν;

  • Σταματάω εδώ, σε α’ φάση και θα επανέλθω. Περιμένω τα F-16 και τη μεταφορά πιστώσεων. Δεν είμαι ούτε παριστάνω τον έχοντα το δημοσιογραφικό μέγεθος να κρίνω τα πάντα. Η εκατέρωθεν σιωπή, όμως, προστιθέμενη στον συνεχιζόμενο καύσωνα δημιουργεί σύγχυση.
  • Έτσι θα διεξάγουμε τον κατά θάλασσα αγώνα με πολιτικές παρεμβάσεις, πρέσβεις, πρεσβείες και στην ατμόσφαιρα εμφυλίου πολέμου της L-M, που ελέγχει, κυριολεκτικά, τους εξοπλισμούς μας;Υ.Γ. 1. Όσον αφορά το Ε/Π PUMA που στάλθηκε στην Ισπανία για συντήρηση το 2014 για αστείους λόγους, γνωρίζω καλά την υπόθεση. Την παρακολούθησα από κοντά. Ευνοήθηκαν οι Ισπανοί.Υ.Γ. 2. Από όσα γνωρίζω, νομίζω ότι τ. ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας αδίκως ενεπλάκη.Υ.Γ. 3. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Από τα 15 πολύ καλά Ε/Π SUPER PUMA πόσα ίπτανται; 2; 3; 4; Τα ιπτάμενα αυτά μέσα είναι έρευνας – διάσωσης και απαραίτητα για τις Ε.Δ.

    Επικαιρότητα – In memoriam

Τα μεγαλεία της Εξουσίας να φοβάσαι, εν ψυχή… Ειδοί του Μαρτίου (Κ. Καβάφης)

Υπάρχουν μερικές αλήθειες, κανόνες απαράβατοι, που έχουν γίνει δόγματα.

  • Αν ο Πρωθυπουργός μιας Χώρας είναι έντιμος πατριώτης, αποφασιστικός, διαθέτει βούληση, cohones και δεν είναι ανθρωπίδιον τότε ουδείς Υπουργός τολμά να παρανομήσει. Δεν κουνιέται φύλλο, γιατί παραμονεύει, τουλάχιστον, η καθαίρεση. Εννοείται ότι επιλέγει εκλεκτούς για την οργάνωση της Αυλής του (το λεγόμενος Μαξίμου, εν Ελλάδι) και όχι σαβούρες και υπόπτους.
  • Αν ένας Υπουργός μιας Κυβέρνησης, ιδιαίτερα ο ΥΕΘΑ, έχει ήθος, ικανότητες, είναι decision maker κ.λπ., κ.λπ. εκλέγει άξιους για τα σοβαρά πόστα του Υπουργείου, δεν αφήνει να φατριάζει το κόμμα στο Στράτευμα, τότε ουδείς, μα ουδείς μπορεί να κινηθεί παρανόμως από κάτω.
  • Αν οι παραπάνω Ηγέτες (Πρωθυπουργός, Υπουργός) είναι οσφυοκάμπτες, ακόρεστοι, απάτριδες, φοβικοί, ανήθικοι, κλεπτομανείς, λάτρεις της Εξουσίας τότε από κάτω γίνεται σωστό μπάχαλο. Οι κλέψας του κλέψαντος. Πρώτος, λοιπόν, παράγων απαγόρευσης διαφθοράς ο Πρωθυπουργός. Συνεπώς εκεί πρέπει ν’ αναζητηθεί ο ένοχος. Υπόλογος ο κλέπτης αλλά εξαιρετικά υπόλογος ο συγκαλύπτων. Καλή είναι η εμπιστοσύνη, καλλίτερα όμως να ελέγχεις, έλεγε ο μακαρίτης Λένιν.
  • Βάλτε λοιπόν κάτω όλους τους Πρωθυπουργούς από το 74 και μετά, οπότε η Χώρα κατέληξε σε πτώχευση, λόγω καταλήστευσης του Δημοσίου, κι’ από κοντά τους ΥΕΘΑ, και θα βρείτε εύκολα ποιοι έχουν τις ευθύνες στον χώρο. Θα εκπλαγείτε με το τι θα ανακαλύψετε. Ψάξτε, όμως, λεπτομερώς. Θα ανακαλύψετε απάτριδες, αδιάφορους, κλεφταράκους ή αρχιλωποδύτες. Εξαιρέσεις; βεβαιότατα υπάρχουν.
  • Αν στα παραπάνω προσθέσετε και την παραδοσιακή OMERTA δηλ. την παράδοση (ΣΣ αναλυθείσα λεπτομερώς από τον κ. Θ. Πάγκαλο) των πολιτικών μας ν’ ανέχονται ή συγκαλύπτουν παρανομίες συναδέλφων τότε προκύπτει, ανάγλυφο, το πορτραίτο της διαφθοράς στην Ελλάδα;. Η OMERTA, θεμελιώδης νόμος των Νονών της Σικελίας, αποτελεί Νόμο και της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. Το τι γινόταν την θλιβερή 15ετία 1996-2010 δεν το γνώριζαν ΟΛΟΙ οι Υπουργοί των τότε Κυβερνήσεων αλλά και η Αντιπολίτευση; Η κατακρεούργηση της Χώρας και της Άμυνας ήταν ανελέητη και ορατή.Δικαίωση
  • Στο προηγούμενο κείμενό μου επιχείρησα να δώσω μια ιστορική αναδρομή (1922, 1965, 1974) των μοιραίων διδύμων μηνών Ιουλίου – Αυγούστου για τη Χώρα.
  • Παρουσίασα στοιχεία για τα ολέθρια πολιτικά λάθη, την προδοσία της Επταετίας στο Κυπριακό, τον ελλειπή φάκελο δηλ. το «πνίξιμο» των στοιχείων. Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Χρ. Χωμενίδης σχολιάζει στα ΝΕΑ (15.08) «Οι πολιτικοί διακήρυξαν ότι ο φάκελος της προδοσίας θα άνοιγε. Θα χυνόταν φως και θα τιμωρούντο, παραδειγματικά, οι ένοχοι. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Το φως ανέκαθεν τρομάζει. Ίσως να ‘ναι μια νέα τυραννία… λέει ο Καβάφης… Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.Η παραίτηση Κουμεντάκου και τα CH-47
  • Κάποια στιγμή που η μανία της φωτιάς είχε κορυφωθεί, η Κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ πιεζόμενα από τις ανεύθυνες κραυγές των ΜΜΕ ανεζήτησε ένα εξιλαστήριο θύμα για τα καταγγελλόμενα προβλήματα διαθεσιμότητας των ιπτάμενων πυροσβεστικών.
  • Βρέθηκε, εύκολα, ο Διευθυντής Αερ. Στρατού Υπ/γος κ. Γιώργος Κουμεντάκος, εξαίρετος, ευσυνείδητος κα δραστήριος αξιωματικός.
  • Απεφάσισαν να τον μεταθέσουν δυσμενώς!
  • Ο Υποστράτηγος, γνωρίζουν καλά ότι είχε πράξει τα δέοντα, δεν «μάσησε» καιυπέβαλε την παραίτησή του, η οποία προβλημάτισε την «ανωτέρα αρχή» που έσπευσε να ανακαλέσει την μετάθεση. Εν τω μεταξύ είχε εκτεθεί από τη βεβιασμένη ενέργεια της.
  • Τι συμβαίνει με το CHINOOK, τα CH47;
    o Το τεράστιο ελικόπτερο αυτό είναι, καθαρά, πολεμικό μέσο καιυπερδιατίθεται σε μεταφορές ασθενών και κινήσεις VIP’S
    o Υπήρξε χαμηλή διαθεσιμότητα πιστώσεων αγοράς ανταλλακτικών και μεγάλων συγκροτημάτων;
  • Εν τω μεταξύ το ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ έχει στη διάθεσή του τρία (3) υπερσύγχρονανοσοκομειακά Ε/Π, αγορασμένα από το Ίδρυμα Νιάρχου, τα οποία δεν ακούγονται να λαμβάνουν μέρος στις διακομιδές ασθενών. Το γνωρίζει το ΓΕΕΘΑ;Πλήρης δικαίωση του κ. ΥΦΕΘΑ
  • Όταν προ μηνών ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ενίσχυσε το προσωπικό του ΕΦΚΑ με στρατιωτικούς για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση συνταξιοδοτικών φακέλων, κυρίως στρατιωτικών. Υπέστη άγρια επίθεση από τους συνδικαλιστές των Ε.Δ.(!!)
  • Σήμερα ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος επικροτώντας την κίνηση Αλκιβιάδη παρατείνει την παραμονή της στρατιωτικής Ομάδας στο ΕΦΚΑ μέχρι 31 Ιαν. 2022.
  • Οι στρατεύσιμοι που βρίσκονται σήμερα κοπιωδώς εργαζόμενοι στο ΥΠΟΙΚ επελέγησαν με βάση τις γνώσεις τους στα οικονομικά, στη λογιστική και την πληροφορική.Τα παράπονα σας στον… Δήμαρχο
  • Πριν αρχίσω το σχόλιο επιθυμώ μα διευκρινίσω ότι δεν καταφέρομαι προσωπικά κατά του Αρχισυνδικαλιστή Στρατιωτικού Συνταγματάρχη κ. Ανέστη Τσουγκαράκη, δεν τον γνωρίζω καν, αλλά κατά του θεσμού του συνδικαλισμού στο Στράτευμα. Επέμειναν, λέει, οι Ευρωπαίοι. Καλά έκαναν και επέμεναν αλλά ούτε η Ολλανδία, ούτε το Λουξεμβούργο, ούτε η Αγγλία, ούτε η Γερμανία κ.λπ. απειλούνται για να απαιτούν ένα στρατό συμπαγή, πειθαρχημένο και σφιχτά συγκροτημένο.
  • Ο κ. Π. Καμμένος που το εισήγαγε, δια Νόμου, δεν αρκέστηκε σ’ αυτό αλλά εγκατέστησε τους συνδικαλιστές στα Γραφεία του Υπουργείου!
  • Στέλνει λοιπόν ο κ. Τσουκαράκης μια επιστολή (23-07) στον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Υπουργού Άμυνας ( που κατοικοεδρεύουν στον ίδιο χώρο) κ. Αθ. Βάλαρη, παραπονούμενος ότι δεν τον δέχεται σε συνεργασία!
  • Αφελείς ερωτήσεις:

o Γιατί δεν πάει ο πρώτος να επισκεφθεί τον δεύτερο; Χρειάζονται επιστολές και πρωτόκολλα;
o Είναι ο κ. Βάλαρης θεσμικό πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται ο κ.Τσουκαράκης;
o Γιατί δεν διατίθεται στους Στρατιωτικούς – Συνδικαλιστές ένα άνετο

και πολυτελές Γραφείο εκτός ΥΕΘΑ, στην ΑΣΔΥΣ π.χ.

Ω, τλήμων και Δυστυχής Χώρα! (1837)

  • Άκουσα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα να δηλώνει (07/08) «Οι 1537 υπάλληλοι της Βουλής (μόνιμοι, μετακλητοί, συμβασιούχοι, κ.α.) είναι εμβολιασμένοι κατά 80%»
  • Έχουμε λοιπόν 1537+300 = 1837 συσσωρευμένοι και αγωνιώντες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία στο θρυλικό αυτό κτίριο. Δηλ. 1837 ήρωες. Πως χωράνε; Ρωτήστε παρακαλώ, κάντε μου τη χάρη, το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας, της Φινλανδίας κ.λπ. πόσους έχει, σούμα, βουλευτές και υπαλλήλους; Σημειώνω και το άλλο. Κάθε χρόνο, μυστηριωδώς, το νούμερο μεγαλώνει. Ελλάς το Μεγαλείο σου!

• Με ζώνουν τα φίδια…

Χορός εκατομμυρίων

  • Βλέπω στον τύπο ν’ αρθρογραφούν πολλοί «ειδικοί» που μας διαβεβαιώνουν ότι θα «πέσουν» στον τόπο, στην αγορά, στα Δημόσια έργα εκατοντάδες εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
  • Μου θυμίζουν την εποχή των πακέτων σταθεροποίησης, ΝΤΕΛΟΡ, ΣΑΝΤΕΡ, Μεσογειακών προγραμμάτων που οι θριαμβευτικές διαβεβαιώσεις και προγραμματισμοί κατέληξαν στην καταλήστευση των πιστώσεων αυτών που προορίζονταν για εκσυγχρονισμό της Χώρας.
  • Ένας πολιτικός «παλαιάς κοπής» έντιμος, αγωνιστής τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής (ΠΑΣΟΚ) κ. Παν. Κρητικός δηλώνει (ΝΕΑ 25/10/97) Αρπακτική βουλιμία πολλών «επιτηδείων» στο 2ο πακέτο Ντελόρ… Υπήρξε αδιαφάνεια και διασπάθιση του κατά μέγα μέρος. (έκτοτε του εξαφάνισαν από τον πολιτικό στίβο)Και μια ευχάριστη νότα
  1. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Δωρεά 3,5 εκ € στη Πολεμική Αεροπορία για τη μετατροπή της 115 ΠΜ σε «πράσινη» Μονάδα (Σούδα)
  2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ καταβάλλει τα έξοδα (3,3εκ €) για την ενοικίαση τεσσάρων (4) πυροσβεστικών ελικοπτέρων, υψηλής απόδοσης, BELL 214B1,στη Χώρα επί δύο (2) μήνες. ΕΥΓΕ και στις δύο Ελληνικές ΕταιρείεςΣαμαρικά μαθήματα αποτροπής

• Τελευταία έχουν ξεσαλώσει οι πάντες, κυρίως ακαδημαϊκοί και αποτυχημένοι πολιτικοί, που επιχειρούν να δώσουν μαθήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής στην Κυβέρνηση.

  • Υπάρχουν πρόσωπα της πολιτικής και «προσωπικότητες – σκιές», που πρέπει να σιωπούν. Είναι προτιμότερο το σιγάν παρά το λαλείν από χρεοκοπημένους, αποτυχόντες ή ανεπαρκείς πολιτικούς. Προσβεβλημένοι από το στερητικό σύνδρομο της Εξουσίας δεν ξέρουν τι λένε.
  • Ένας απ’ αυτούς είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αφού τορπίλισε δύο φορές, διέλυσε, το κόμμα του (1993,2013) έγινε, επί τέλους Πρωθυπουργός με στήριγμα τον θλιβερό Φωτάκη και τον αξιολύπητο ΒΕΝΙ, του ΠΑΣΟΚ.
  • Σήμερα επιχειρεί να διαβάλει το κόμμα του για Τρίτη φορά αντιπολιτευόμενος, αγρίως, τον Μητσοτάκη.
  • Τις προάλλες έβαλε τον «υπασπιστή του» κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη να κάνει μαθήματα στην Κυβέρνηση και σε μας τους χαχόλους και αμνήμονες, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και αποτροπής! (ΝΕΑ 20/07)
  • Μας πληροφορεί λοιπόν, ο κ. Χ.Λ. ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά υπήρξε η μεγαλύτερη ύφεση στις Ελληνοτουρκικές τριβές. Οι «συμμαχίες Σαμαρά» προκάλεσαν «πάγωμα» (sic) στην Άγκυρα. Μωρέ τι μας λέτε και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι; Το φοβερό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου είχε προκαλέσει την αμηχανία του Ερντογάν και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων; Σαμαράς – Βενιζέλος; Να τους ξαναφέρουμε… Μας συνιστά, λοιπόν, ο κ. Χ.Α. να ενεργοποιήσουμε τις συμμαχίες αυτές για να επιτύχουμε!Εκείνο όμως που αποτελεί κορύφωση της «διδασκαλίας» είναι τα όσα αναφέρονται περί αποτροπής. Μας λέει λοιπόν ο κ. Χ.Λ. τι εστί αποτροπή. Για να το δούμε: Είναι τρία πράγματα Ισχύς- Διαθεσιμότητα χρήσης ισχύος – Αποτελεσματικές συμμαχίες! (κατά κοινού εχθρού!) (sic)
  • Τα δύο πρώτα τ’ αντιπαρέρχεται, τ’ αποφεύγει με μια ωραία τρίπλα αλά Μέσι ή Ρονάλντο, αν θέλετε, και μας αφηγείται τα θαύματα της Εξωτερικής πολιτικής των Αντωνομπένηδων.
  • Ερωτώ όμως, με την δέουσα σεμνότητα, τον κ. Λαζαρίδη: Πως μπορεί να σταθεί εξωτερική πολιτική, ως παράγων της αποτροπής, όταν οι δύο πρώτοι συντελεστές (ισχύς και διαθεσιμότητα χρήσης) είναι μηδενικοί; Ποιοι συμμαχούν με ξεβράκωτους; Γιατί το θρυλικό ζευγάρι των Αντωνομπένηδων είχε αφήσει εντελώς ξεβράκωτη την Άμυνα, την Ισχύ.

o Ουδεμία ανανέωση υλικών (φρεγάτες, Α/Φ)
o Εγκατάλειψη συντήρησης οπλικών συστημάτων
o Διάλυση των Αμυντικών βιομηχανιών
o Ουδείς προβληματισμός για εκσυγχρονισμό F-16, φρεγατών ΜΕΚΟ,

Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ κ.α.
o Πλήγμα στο φρόνημα των στελεχών με τη λεηλασία των αποδοχών

τους και διορισμό του κ. Μπαλτάκου ως άτυπου, γκαουλάϊτερ των Ε.Δ. o Παράδοσητηςεπετηρίδαςκαιεξέλιξηςτωνστελεχώνσεμιαακροδεξιά καμαρίλα της Ν.Δ.
o Αλλεπάλληλες αποστρατείες Αρχηγών ΓΕΣ οι οποίοι δεν προσκυνούσαν την Εξουσία. Τέτοια παράλυτη εικόνα δεν είχαν παρουσιάσει ποτέ οι Ε.Δ.

o Τι μας λέτε τώρα κ. Λαζαρίδη; Σας θεωρούμε σοβαρό πρόσωπο…
Και ως επιδόρπιο, αντιγράφω ένα μέρος άρθρου στα(ΝΕΑ 2-2-20) της διακεκριμένης δημοσιογράφου κ. Έλενας Ακρίτα (sic). Αν ο κ. Σαμαράς παίξει ένα παιχνιδάκι εξουσίας στον Κυριάκο θερμή παράκληση να το κάνει σπίτι του και στον ελεύθερο χρόνο του. Όχι στην πλάτη τη δική μας. Πρωθυπουργός, ξεπρωθυπουργός, τώρα δεν είναι παρά ένας απλός βουλευτής. Οφείλει να είναι παρών στο χώρο που εργάζεται, στη Βουλή (ΣΣ όχι να απουσιάζει, αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία για την ΠτΔ)…

Αυτά λεει η ΕΑ και προσθέτω ότι βαρεία ευθύνη φέρει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που έπρεπε, προ πολλού, να έχει «κόψει το βήχα» από ένα αποτυχόντα πολιτικό που έχει βλάψει, την Χώρα, το κόμμα του αλλά και την πολιτική, αυτή καθ’ εαυτή.

*Το ότι ο κ.Α.Σαμαράς και οι περί αυτού έχουν χάσει εντελώς
αυτοκυριαρχία τους και το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι ότι προ καιρού ανήγγειλαν την οργάνωση ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Κάγχασε, ξελιγώθηκε στα γέλια σύμπασα η φύση. (SAMARAS FOUNDATION)

Ο κ. Βενιζέλος, από κοντά…

  • Σε παρακάτω σελίδα των φιλόξενων ΝΕΩΝ, ο χώρος προσφέρεται στον ΒΕΝΙ που μ’ ένα, ατελείωτο άρθρο με τίτλο «Μια μεταπολίτευση που βλέπει προς το μέλλον και όχι το παρελθόν» επιχειρεί να εξαγνίσει μια ζοφερή εποχή της οποίας υπήρξε πρωταγωνιστής.
  • Αν δεν υπήρχε η προδοσία της Κύπρου τότε θα ίσχυε, οπωσδήποτε, ο αφορισμός του κ. Ράμφου «Η Μεταπολίτευση υπήρξε το χειρότερο έργο της Δικτατορίας»
  • Τον κ. Ε., Βενιζέλο, αποθεώνει, έμμεσα, ο κ. Λαζαρίδης, αφού ισχυρίζεται ότι επί Αντωνομπένηδων (ΥΠΕΞ ο ΒΕΝΙ) η εξωτερική πολιτική έκανε θαύματα, ενώ το κράτος είχε διαλυθεί πλήρως.
  • Τι μας λέει ο ΒΕΝΙ, στο άρθρο του; Ομιλεί για Συνταγματική ομαλότητα Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, κ.λπ, Ωραίες θεωρίες

Το ότι ο κ. Α. Σαμαράς και οι περί αυτού έχουν, χάσει εντελώς την

  • Ο κ. Ε.Β. αποτυχών, θλιβερά, σε όλα τα κυβερνητικά πόστα που κατέλαβε, ιδιαίτερα της Άμυνας έχει ιδρύσει, με μερικά φιλαράκια του, ένα ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ, που προσπαθεί, απεγνωσμένα, να τον τετραγωνίσει και ταυτόχρονα να παραμένει στην επιφάνεια αγωνιών να «κουρνιάσει» σε κάποια λίστα Επικρατείας!
  • Παρετήρησα και κάτι το φαιδρό: Στην ταυτότητα του συγγραφέα του κειμένου ο κ. Ε.Β. αυτοπαρουσιάζεται ως τ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ. Τίτλο τ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον έκανε «γαργάρα». Δεν θέλει να τον θυμάται γιατί η θητεία του εκεί ήταν μεγάλο φιάσκο.