16.9.21

Γέμιζαν την αγορά με πλαστά (κίβδηλα) δίευρα


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία έθετε σε κυκλοφορία νομίσματα των δύο ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία κιβδήλων νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες προχθές (Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021), σε οικία, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.



Επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, σε κατάστημα ιδιοκτησίας τους, απασχολούσαν αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

http://www.bloko.gr/