7.9.21

Η Τουρκία “φτύνει” την ΕΕ κι εκείνη νομίζει ότι βρέχει! Οι τουρκικές κουτοπονηριές…

Ο Ούγγρος Επίτροπος Διεύρυνσης της Ε.Ε. με ανάρτησή του ανακοίνωσε την επίσκεψη του στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει τις σχέσεις Ε.Ε. Τουρκίας. Ουδείς όπως από την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. πρόσεξε ότι στη αίθουσα της συνάντησης με αξιωματούχους του τ/ΥΠΕΞ υπήρχε σημαία η οποία στην ουσία παραποιεί τη σημαία της Ε.Ε. παρουσιάζοντας την ως ημισέληνο. 

Παρόμοιο συμβάν συνέβη τον Σεπτέμβριο 2020 σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης εμφανίστηκε στην οθόνη του Ευρωκοινοβουλίου όταν ο Γερμανός Πράσινος ευρωβουλευτής, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, ζήτησε να μην παρουσιάζεται στις οθόνες το γραφιστικό το οποίο παρουσίαζε την τουρκική σημαία «αναμεμειγμένη» με μια ευρωπαϊκή και ουσιαστικά η σημαία της Ευρώπης παρουσιαζόταν ως ημισέληνος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Φυσικά, αυτός ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Έτσι, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Όπως φαίνεται από τη σημερινή φωτογραφία του αφελούς Ευρωπαίου Επιτρόπου, η Τουρκία συνεχίζει τις κουτοπονηριές εφαρμόζοντας το δόγμα «λέγε-λέγε ή κάνε-κάνε, κάτι θα μείνει…».

https://www.militaire.gr/