14.9.21

Προαιώνιες φιλίες και συμμαχίες Οθωμανών και Βαυαρών.

Η φιλοτουρκική πολιτική της Γερμανίας από το 1870 ως τον Α’  -  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι σήμερα….

Γράφει ο «Κολοκοτρωναίος – Κ.Σ.»


Η έγκριση του Kaiser-Καϊζερ-Καίσαρα-τίτλος του Γερμανού αυτοκράτορα-για τη συνεχή εξουσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

και τήν βίαια δύναμη του Ισλάμ να επηρεάσει και να εμπνεύσει την πολιτική δράση απαιτούσε μερικούς αξιοσημείωτους

μικτούς συμβολισμούς, όπως φαίνεται στο πιο εντυπωσιακό γεγονός του ταξιδιού, στην Δαμασκό στις 8 Νοεμβρίου 1898, όταν ο κάιζερ επισκέφθηκε τού Σαλαντιν=Σαλαχαντ-Ντιν Γι0υςούφαλ Γιαϊμπ, τον τάφο.

Γεννημένος γύρω στο 1140, ο Σαλαντίν ... έγινε το σύμβολο των αιματηρών θριάμβων των Μ0υς0υλμανων επί της Ευρώπης, καταστρέφοντας τις σταυροφορίες του Χριστιανισμού, και της Δύσης.


Τώρα εδώ ήταν ένας από τους κορυφαίους μονάρχες της Ευρώπης, ο Κάιζερ, πολλοί συμπατριώτες του οποίου ήταν θύματα του Σαλαντίν, υμνώντας τον στρατηγό Σαλαντίν... Ο κάιζερ αυτοανακηρύχθηκε φίλος του μουςουλμανικού κόσμου καθώς σχεδίαζε να αξιοποιήσει την δύναμη της ισλαμικής ζέσης να δημιουργήσει κάποιον νέο Σαλαντίν να εξαπολύσει εναντίον των εχθρών του. Οι Γερμανοί τύπωσαν τα λόγια του Καϊζερ σε καρτ -ποστάλς που στάλθηκαν σε μ0υς0υλμ@νους μεγάλης επιρροής, σε πολλές ισλαμικές χώρες....


... Η ομιλία του Κάιζερ στον τάφο του Σαλαντίν έγινε θρύλος

μεταξύ ορισμένων μουσουλμάνων, και ως μέρος της ιστορίας του «αλ-Χατζ Γυυίλχελμ», του Χριστιανού.Ο αυτοκράτορας, ο οποίος τόσο πολύ συγκινήθηκε από την επίσκεψή και ομιλία του Κάιζερ, ώστε ευθέως εξισλαμίστηκε, σύμφωνα με τις ιστορίες που διηγούνται στη Μέση Ανατολή ...

Η Γερμανία είχε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Μέση Ανατολή και ήταν κερδοφόρα βραχυπρόθεσμα, επίσης, αφού το ταξίδι του προσηλυτισμένου Χατζ Γουίλχελμ οδήγησε σε συμφωνία με τήν Γερμανία να χτίσει τους σιδηροδρόμους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ..., [ΟΠΩΣ και στις ημερες μας η Γερμανίδα Καγκελάριος ΜΕΡΚΕΛ αρχίζει να ΚΤΙΖΕΙ νέο Σιδηρόδρομο για την Τουρκία-], και όσο για τήν παραγωγή νέων Σαλαντινών, η Γερμανία εκπαίδευε τους αξιωματικούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και πουλούσε όπλα στους Οθωμανούς από τη δεκαετία του 1880, οπως και ακόμα συνεχίζει να κάνει η Γερμανία στον αιώνα μας.


... η ιδέα του Κάιζερ, ότι οι χριστιανοί και άλλες μειονότητες θα μπορούσαν να σφαγιαστούν - όπως συνέβη σε πολλες περιπτωσεις, με Αρμένιους και τους Έλληνες στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα - δεν αποθάρρυνε τη γερμανική στρατηγική προώθησης του ισλαμισμ0ύ και της συμμαχίας τους με τους Οθωμανούς.


Συνοπτικά, η γερμανική στρατηγική ήταν ότι τουλάχιστον, μια τζιχάντ θα δέσμευε τα ενοχλητικά συμμαχικά στρατεύματα (Βρετανία Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία Ρουμανία, Ιαπωνία, και ΗΠΑ-Ιούλιος 1914 -μεχρι Νοέμβριο 11, 1918-στη Μέση Ανατολή, ώστε να μην μπορούν να ασχολούνται με τα γερμανικά επεκτατικά σχέδια. Αν, όμως, η τζιχαντ πετύχαινε, το έπαθλο για την Γερμανία θα ήταν τεράστιο. Διότι θα δημιουργούνταν ένα τεράστιο, εκσυγχρονισμένο Μουσουλμανικό κράτος που θα κυριαρχούνταν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Ισλαμαμπάντ, με την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσά της, που θα γινόταν στενός σύμμαχος και πολύτιμη οικονομική εταίρος για την Γερμανία. Το Ιράν και το Αφγανιστάν θα συνδέονταν με τήν Τουρκία σε μια ισλαμική

Τριπλή Συμμαχία, ετσι καθιστώντας την Γερμανία κυρίαρχη σε όλη την

Μέση Ανατολή.....

Δεδομένου ότι το σχέδιο προσδιόρισε ως εχθρούς όχι μόνο τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Ρώσους, αλλά και τις ΜΗ μουσουλμανικές μειονότητες, τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που υποστήριζαν τους ευρωπαϊκούς Συμμάχους, αυτό σήμαινε την έγκριση της Γερμανίας για έναν πόλεμο, και μαζικές εξοντώσεις, τύπου Γενοκτονιών, εναντίον λαών της Βίβλου, και χριστιανών αμάχων, και την διάδοση του θρησκευτικού μίσους. Έτσι, η γερμανική στρατηγική εμπλέκεται στενά με τους Οθωμανούς, στη μαζική δολοφονία ΚΑΤΑ των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων τους.

Το τουρκικό και το παντουρκικό ιδεώδες (Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτος) μια προπαγανδιστική έκδοση της εποχής πριν την αρχή του 1ου ΠΠ, έκανε λόγο για την ένωση όλων των τουρκικών λαών-συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κυβερνήθηκαν από τη Ρωσία-σε μια μεγάλη εθνικιστική-ισλαμιστική αυτοκρατορία που θα ήταν σύμμαχος μιας Γερμανίας που θα κυριαρχούσε στην Ευρώπη. 


Σημείωση: 

Το σχέδιο αυτό εκτυλίσσεται και στις ημέρες μας, κατά γράμμα και υλοποιείται σε ταχύτατο ρυθμό, με πρωτοφανή εκρηκτική βία εντός του επόμενου έτους.

Μια άλλη διαρροή ήρθε μέσω του Γερμανού πρέσβη Wangenheim-Γουάνγκενχάϊν-, στην Κωνσταντινούπολη( λίγο πριν την «Τζιχάντ Κήρυξη του 1914»), ο οποίος φλυαρούσαι επι μακρού στον Αμερικανό Πρέσβη ομόλογό του, Ενρίκο Ι. Μόργκενθο-(Henry I. Morgenthau)-Φουμάρωντας ένα μεγάλο μαύρο πούρο στο γραφείο του, ο Γουάνγκενχάϊν-ισχυρίστηκε ότι ο οθωμανικός στρατός ήταν πολύ λιγότερο σημαντικός από την ικανότητα του σουλτάνου να διακηρύσσει τζιχάντ.

Ο Γερμανός πρέσβης, όπως εξήγησε στο βιβλίο του: “Ambassador Morgenthau’s Story”, ο αμερικανός Πρέσβης Ερικος Μόργκανθο, «τελείως τελείως αδιάφορα, σαν να επρόκειτο για το πιο συνηθισμένο "θέμα, εξήγησε την συνωμοσία της Γερμανίας" να ξεσηκώσει το σύνολο των

φανατικών μ0υς0υλμ@νικών περιοχών εναντίον των Χριστιανών.


Στις 14 Νοεμβρίου 1914, η έκκληση του σουλτάνου-χαλίφη προς όλους τους πιστούς μουςουλμάνους να κάνουν τζιχάντ κηρύχθηκε ... για να σωθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία ως η καρδιά και η ψυχή της 0ύμμα-την διεθνή κοινότητα όλων των μουσουλμάνων.


Το πιο σημαντικό άμεσο γεγονός που προκύπτει από τήν Γερμανική

στρατηγική τζιχάντ ήταν η μαζική δολοφονία Αρμενίων, Ελλήνων,...,την οποία γνώριζε καλά ο Κάιζερ. Παρότι πραγματοποιήθηκε από τους Οθωμανούς, ήταν οι Γερμανοί που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τούς Οθωμανούς αυτήν την ευρέως κλίμακας γενοκτονία, και ενώ το γνώριζε η Γερμανία καλά, δεν παρέμβη να σταματήσει αυτό το τερατούργημα.

Ο πόλεμος έθεσε επίσης τη βάση για τήν ναζιστική Μέση Ανατολή πολιτική. Η γερμανική στρατηγική και πολλά από τα ίδια άτομα εμπλεκόμενα με τον 1ον.ΠΠ, είχαν επίσης εμπλακεί στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ έλεγε αργότερα ότι πολλοί στην ηγεσία του, ήταν από τον κύκλο της γενιάς των στρατιωτών του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, και ότι, πολλοί από αυτούς τους άντρες είχαν υπηρετήσει στη Μέση Ανατολή…


Στον γερμανικό τύπο, εκτός από τη λατρεία του Κεμάλ Ατατούρκ, τα θύματα, (Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι,...,) των μειονοτήτων των Τούρκων κατακρίθηκαν για ρατσιστικούς λόγους, ενώ οι Τούρκοι υμνήθηκαν ως συμπατριώτες και άρχοντες. Ως μία γερμανική εφημερίδα έθεσε το 1898: «Ο άρρωστος Τούρκος[της Ευρώπης, ένας όρος που χρησιμοποιείται για την παρακμάζουσα  Οθωμανική Αυτοκρατορία] θα θεραπευτεί, τόσο ολοκληρωτικά, ώστε όταν αυτός ξυπνήσει από τον ύπνο της ανάρρωσης του, θα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί.

Θα πίστευε κανείς ότι έχει ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια και φαίνεται αρκετά σαν την Γερμανική φυλή. [You don’t say. You think????]

Στην αγαπημένη μας αγκαλιά τον έχουμε διαποτίσει με τόση πολύ γερμανική ουσία μέσα του, οπότε θα είναι δύσκολο να διακριθεί ο τούρκος από έναν Γερμανό ». [How right you are].

Από την Γερμανική εφημερίδα(Ο Κόσμος την Δευτέρα)-

Welt am Montag, 21 Νοεμβρίου 1898.


Από το βιβλίο: «Του πρέσβη Mόργκενθάου Ιστορία», Απόσπασμα:

«Η «διακήρυξη της Τζιχάντ» το 1914, του Σουλτάνου Μωχάμεντ τού Ε’, ήταν ένα επίσημο δημόσιο έγγραφο και ασχολήθηκε με τον προτεινόμενο Ιερό Πόλεμο μόνο με γενικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα κυκλοφόρησε ένα ..... φυλλάδιο που έδινε οδηγίες στους πιστούς με πιο συγκεκριμένους όρους ... ..διανεμήθηκε κρυφά σε όλες τις μ0υς0υλμ@νικές χώρες .... και διατυπώθηκε κυρίως στα αραβικά, στην γλώσσα του Κορανίου.


Ήταν ένα μακροσκελές έγγραφο --- η αγγλική μετάφραση περιέχει 10.000 λέξεις --- γεμάτη με παραθέσεις κατ’ευθείαν από το Κοράνι και το ύφος του ήταν ως ένα καταιγιστικό, ζηλωτών, είδους κάλεσμα οδηγούμενο από φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Περιέγραφε ένα λεπτομερές σχέδιο επιχειρήσεων για τη δολοφονία και την εξόντωση όλων των χριστιανών --- εκτός εκείνων της γερμανικής[και Αυστριακής] εθνικότητας. Μερικά αποσπάσματα θα απεικονίσουν δίκαια το πνεύμα του...


Ω αγαπημένοι Μουσουλμάνοι,… ήρθε η ώρα για τον Ιερό Πόλεμο ... το ιερό καθήκον. Να γνωρίζετε ότι το αίμα των απίστων στις ισλαμικ&ς χώρες μπορεί να χυθεί ατιμώρητα --- εκτός από εκείνους ... -[Γερμανίας και Αυστρίας] που είναι σύμμαχοι με αυτήν [Η Πύλη-Οθωμανούς] ... Η δολοφονία των απίστων ... έχει γίνει ιερό καθήκον, είτε το κάνετε κρυφά ή ανοιχτά, όπως έχει ορίσει το Κοράνι: «Πάρτε τους άπιστους, και σκοτώστε τους όπου και όποτε τους βρείτε. Ιδού τούς παραδώσαμε στα χέρια σας και σας δώσαμε την υπέρτατη εξουσία πάνω τους.


Αυτός που σκοτώνει έστω και έναν άπιστο… θα ανταμειφθεί από τον Θεό. Και κάθε μουσουλμάνος, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται, να ορκιστεί έναν επίσημο όρκο να σκοτώσει τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις από τους απίστους, γιατί είναι εχθρ0ί του Θεού και της πίστης. Αφήστε κάθε Μουςουλμάνο να γνωρίζει ότι η ανταμοιβή του για αυτό θα διπλασιαστεί από τον Αλλάχ. Ένας μουσουλμάνος που το κάνει αυτό θα σωθεί από τους τρόμους της ημέρας της Κρίσεως. Ποιός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια ανταμοιβή για μια τόσο μικρή πράξη; 


Ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την πραγματοποίηση αυτού του ιερού σκοπού. Θα γίνει ένας «πόλεμος της καρδιάς»: κάθε οπαδός, του Πρ0φήτη, δηλαδή, θα τρέφει συνεχώς στο πνεύμα του ένα μίσος για τους άπιστους. ένα «πόλεμο λόγου»: με γλώσσα και στυλό κάθε Μουσουλμάνος θα σκορπίσει το ίδιο μίσος όπου και αν ζουν οι Μωαμεθανοί, και πόλεμο πράξης: να πολεμάει και να σκοτώνει τον άπιστο όπου και να παρουσιαστεί το κεφάλι του.


Αυτή η τελευταία σύγκρουση, λέει το φυλλάδιο, είναι ο «αληθινός πόλεμος». Πρέπει να γίνει ένας «μικρός ιερός πόλεμος» και ένας «μεγάλος ιερός πόλεμος». ο πρώτος περιγράφει τη μάχη που πρέπει να δώσει ο κάθε Μωαμεθανός στην κοινότητά του ενάντια στους χριστιανούς γείτονές του, και ο δεύτερος είναι ο μεγάλος παγκόσμιος αγώνας στον οποίο ενωμένο θα είναι όλο το Ισλάμ ... που θα διεξαχθεί ενάντια στους άπιστους ...


"Ο Ιερός Πόλεμος", λέει το φυλλάδιο, "θα έχει τρεις μορφές. Πρώτον, ο ατομικός πόλεμος, ο οποίος αποτελείται από την ατομική προσωπική πράξη. Αυτό μπορεί να διεξαχθεί ακατάπαυστα με κοφτερά δ0λ0φ0νικά όργανα, ... Δεύτερος, οι πιστοί θα οργανώσουν "ομάδες" και θα προχωρήσουν να σκοτώσουν τους Χριστιανούς. Αυτό ο πόλεμος είναι ο πιο χρήσιμος, διοτι οργανώνονται αυτές οι ομάδες και λειτουργούν κρυφά. "Ελπίζουμε ότι ο ισλαμικός κόσμος του σήμερα θα επωφεληθεί πολύ από τέτοιες μυστικές ομάδες.. Το τρίτο είναι η μέθοδος με "οργανωμένες εκστρατείες", δηλαδή από εκπαιδευμένους στρατούς ...» Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια, που φανερώνουν ακόμη και σήμερα τον δόλιο ρόλο των Γερμανών που ..δορυφόροι έχουν γίνει της Τουρκίας  με στόχο την καθυπόταξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των Χριστιανικών λαών.

Έγραψε ο Κολοκοτρωναίος – Κ.Σ.


Διάταξη κειμένου από Αντώνη Αντωνά – www.ledrastory.com