2.9.21

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

 


Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Η  κυβέρνηση, πριν τελειώσει το καλοκαίρι, κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όπως είχε τονιστεί σε ημερίδες που διοργανώσαμε για το ασφαλιστικό και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, πρόκειται για  ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που μας αφορά όλους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει την ενότητα του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, πως το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νέους εργαζόμενους και σε τελική ανάλυση εναπόκειται στη βούληση των παλιότερων να ενταχθούν στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα, δεν πρέπει να μας παραπλανήσει.

 

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τη συμμετοχή στην ασφάλιση και η εκμετάλλευση και το τζογάρισμα των εισφορών και οικονομιών των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Οι απόστρατοι έχουμε αποκτήσει πικρή εμπειρία από αυτό, τόσο με το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων μας (ΤΑΠΑΣΑ) στο χρηματιστήριο, όσο και με το PSI, με πολιτικές εντολές και αποφάσεις. Βιώνουμε τα ψίχουλα των μερισμάτων μας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τα Ταμεία της Αστυνομίας. Παραμένει σταθερό το αίτημά μας για αναπλήρωση των αποθεματικών που μας πήρε ληστρικά το κράτος και η αποκατάσταση των συντάξεών μας. Δεν έχουμε λοιπόν, κανένα λόγο να εμπιστευτούμε τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που αποκρύπτουν τις επικίνδυνες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων.

 
Οι «ατομικοί κουμπαράδες» της ιδιωτικοποίησης θα είναι «χωρίς παράδες», αφού οι οικονομίες θα γίνουν λεία στην αδηφαγία των επενδυτικών ομίλων. Εξάλλου, οι δεκάδες χιλιάδες των ανέργων, η επισφάλεια και η μαύρη εργασία, οι μισθοί πείνας των 400 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.   Όμως, η κυβέρνηση, με το παρόν νομοσχέδιο, δεν στοχεύει μόνο στο ζεστό χρήμα των εργαζομένων, αλλά «κατεβάζει ρολά» στη χρηματοδότηση του σημερινού διανεμητικού συστήματος για όλους τους απόστρατους και συνταξιούχους. Επιδιώκει να  ξεχάσουμε κάθε μελλοντική αύξηση σύνταξης και να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε, είτε με αύξηση της φορολογίας και των κρατήσεων είτε με την περικοπή των συντάξεων, τα ελλείμματα που θα δημιουργούνται στα ασφαλιστικά ταμεία μας.

 

Όλοι αυτοί είναι ουσιαστικοί λόγοι για να βρεθούμε αύριο Τετάρτη (1η Σεπτέμβρη) μαζί με όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στους δρόμους για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης. Αφορά τα άνεργα και εργαζόμενα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, μας αφορά όλους. Ώρα 8 μ.μ. να συναντηθούμε με όλους τους απόστρατους στην Αθήνα, στο Σύνταγμα (΄Οθωνος και Αμαλίας) στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία των εργαζομένων.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

http://www.bloko.gr/