27.9.21

Τι να περιμένει η Ελλάδα από τη νέα γερμανική κυβέρνηση; Ή μία από τα ίδια ή τα χειρότερα;



 Πολύωρες εκπομπές χθες βράδυ σε ελληνικά ΜΜΕ για τις γερμανικές εκλογές! Το ερώτημα στο οποίο προσπαθούσαν να δώσουν απάντηση είναι ποια κυβέρνηση συμφέρει την Ελλάδα!

Η απάντηση είναι ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στο Βερολίνο η Ελλάδα έχει να περιμένει είτε μία από τα ίδια ή κάτι πολύ χειρότερο! Όλα τ΄ άλλα είναι φρούδες ελπίδες που δυστυχώς στην Ελλάδα πολύ τις αγαπάμε απ΄ ότι φαίνεται.
Όσο για τη…μελαγχολία με την οποία κάποιοι μιλούσαν για την αποχώρηση της Μέρκελ από την καγκελαρία, ομολογούμε ότι δεν την καταλαβαίνουμε! Δεν είναι μόνο η στάση της έναντι της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Κυρίως είναι η φιλοτουρκική στάση που επίμονα τήρησε. Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν τον προβληματισμό ορισμένων που …χάνουμε την κυρία Μέρκελ.
Όσο γι΄ αυτούς που έρχονται; Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Ακόμη και οι Πράσινοι ήδη έχουν πει ότι δεν πρόκειται να θέσουν θέμα για τα υποβρύχια που η Γερμανία ναυπηγεί για την Τουρκία. Για την οικονομία το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να εξακολουθήσει η Γερμανία την ίδια “σφιχτή” πολιτική. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αν το υπουργείο Οικονομικών πάει στους Φιλελεύθερους!

Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο γνωστός ΣΤΑΘΗΣ με δυο λόγια τα λέει όλα: