17.9.21

Οι Τούρκοι έφθασαν την υφαλοκρηπίδα τους μέχρι Κρήτη! Τι κρύβει 2 μήνες τώρα το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ

 

H υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας εξέδωσε μία ακόμα παράνομη NAVTEX (0821/21) με την οποία ισχυρίζεται ότι είναι παράνομη η ελληνική NAVTEX 621/21 με την οποία δεσμεύεται περιοχή Ανατολικά της Κρήτης για έρευνες του πλοίου NAUTICAL GEO, το οποίο έχει μισθωθεί από την κοινοπραξία κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού EAST MED.

Στο άκρως προκλητικό κείμενο οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονται ότι μέρος της δεσμευμένης περιοχής βρίσκεται ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ τα όρια της οποίας δηλώθηκαν στον OHE την 18 Μαρτίου 2020 (Α74/757).
Στο παρακάτω χάρτη βλέπετε το χάρτη με την περιοχή των ερευνών του NAUTICAL GEO και ακριβώς από κάτω βλέπετε το χάρτη τον οποίο κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ το  2020.




Επειδή λοιπόν τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, μάλλον κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν στο ΥΠΕΞ ότι κάποτε θα πρέπει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία, ενώ στο ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η απόκρυψη της διαρκούς παρουσίας τουρκικού πλοίου (φρεγάτας ή κορβέτας) εδώ και δύο περίπου μήνες νότια -νοτιοανατολικά της Κρήτης για την επιτήρηση-παρενόχληση του πλοίου  NAUTICAL GEO δεν οδηγεί πουθενά.
 Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που γίνεται όλο και δυσκολότερη…