13.8.21

«Ζητιανέψαμε» Πυροσβεστικά από την Τουρκία και μας αυτοί μας … Έστειλαν Οπλισμένα F-16


Όταν ο  Τούρκος Μελβέτ Τσαβούσογλου υποσχόταν στον  Έλληνα  Νίκο Δένδια στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν πως η Τουρκία θα έστελνε στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη της στις καταστροφικές φωτιές…

Ουδείς φανταζόταν (πλην κάποιων Στρατιωτικών )ότι αντί πυροσβεστικά αεροπλάνα η Τουρκία θα μας  έστελνε δύο F-16 οπλισμένα με Βλήματα αέρος -εδάφους  να πραγματοποιήσουν νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ούτε βεβαίως φανταζόταν ότι θα έστελνε στο Αιγαίο, την ημέρα που καιγόταν η Βόρεια Εύβοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για κατασκοπεία.

Πάντως έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η Τουρκία δεν είχε αποστείλει, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Τσαβούσογλου τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της….(Αντίθετα η Ισπανία έστειλε στη Τουρκία Πυροσβεστικά Αεροσκάφη)

Αυτό όμως που αποτέλεσε έκπληξη ήταν μια NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι την Πέμπτη σύμφωνα με την οποία προαναγγέλλεται έξοδος για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Tubitak Marmara.

Το πλοίο ανήκει στο Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας και έχει προγραμματιστεί να διεξάγει έρευνες στο Αιγαίο, χωρίς να προσδιορίζει ακόμα τις περιοχές, από τις 13 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αλλά εκεί που οι Τούρκοι θέλησαν να δείξουν την προκλητικότητά τους και το θράσος τους ήταν τη νύχτα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, στον Άγιο Στέφανο και στο Κρυονέρι.

Όταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έφευγαν από τα σπίτια τους μετά από το σήμα του 112, την ώρα που δινόταν πραγματική μάχη για να σωθούν ζωές και περιουσίες, η Άγκυρα έστειλε στις 9.45 το βράδυ ένα ζευγάρι F-16 στην καρδιά του Αιγαίου για νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου για  να δοκιμάσει την αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας και των συστημάτων αεραμύνης.

Σχόλιο: Τι ακριβώς κατάφερε ο Δένδιας  ήταν να δείξει στο εσωτερικό της Τουρκίας  όπως επισήμανε ο Τούρκος Υπουργός των Δασών οτι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα με 3 Αεροσκάφη και αυτά νοικιασμένα !!!

Αλλά η διορατικότητα κάποιων στην Κυβέρνηση που διετέλεσαν και Υπουργοί Άμυνας μάλιστα … δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένη ,Όπως κάποιοι μας την Παρουσιάζουν !!

 https://veteranos.gr