7.8.21

Ανάληψη ευθύνης για τις πυρκαγιές σε Ελλάδα; - Eκρήξεις στην Τουρκία & απειλές Ερντογάν: "Θα το πληρώσετε μέσα στα δικά σας εδάφη" (βίντεο)


 

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε μία απειλητική ανακοίνωση που περισσότερο μοιάζει με “προκήρυξη ανάληψης ευθύνης” προχώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.

Με την ανακοίνωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται η χτεσινή αποκάλυψη του WarNews247 ότι κάποιο “μέρος τουλάχιστον των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα φαίνεται να προέρχεται από την ΜΙΤ κυρίως ως μέθοδος αντιπερισπασμού και αποσυμφόρησης της πίεσης της τουρκικής κοινωνίας απέναντι στον Ερντογάν”.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε ενώ πρώτα σύσσωμος ο τουρκικός τύπος και οι σύμβουλοι του Ερντογάν είχαν “στοχοποιήσει Ελλάδα και Κούρδους PKK ως υπαίτιους των καταστροφικών πυρκαγιών στην Τουρκία”.

Αντίποινα οι φωτιές στην Ελλάδα; – Σύμβουλοι Ερντογάν: “Μας έκαψε η Δύση! – Ξένες μυστικές υπηρεσίες μας πυρπόλησαν μέσω Αθήνας και Κούρδων

Διπλή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Πάντως, οι εξελίξεις στην Τουρκία θα έχουν συνέχεια καθώς η χώρα δείχνει να μετατρέπεται σε νέο Ιράν.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, διπλή έκρηξη συγκλόνισε χτες το απόγευμα την Κωνσταντινούπολη. 

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 3 χλμ η μία από την άλλη και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αποθήκες της εταιρείας λογιστικής υποστήριξης “Tezel logistics”.

Οι Τούρκοι αφήνουν να εννοηθεί πως πρόκειται για νέο κτύπημα των Κούρδων του PKK.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις, ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο της εταιρείας δίπλα σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης. 

Από την κύρια έκρηξη υψώθηκε πάνω από τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης ένα τεράστιο σύννεφο καπνού σα μανιτάρι.

Στο σημείο έσπευσαν 39 οχήματα της Πυροσβεστικής με 105 πυροσβέστες ενώ και η Αστυνομία έστειλε υδροφόρες. Η φωτιά κάλυψε 10.000 τ.μ.

Απειλές του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ερντογάν, Ι. Καραγκιούλ, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) έστειλε πρόσφατα ένα σκληρό μήνυμα προς “συγκεκριμένες χώρες”.

“Στις χώρες που υποστηρίζουν την οργάνωση FETO και PKK. Χρησιμοποιείτε την τρομοκρατία ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Η συμπεριφορά αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες στα δικά σας εδάφη”.

Ο Ι. Καραγκιούλ αναρωτιέται μάλιστα ρητορικά “Ποιος είναι ο στόχος αυτής της πρότασης και αν αυτό το μήνυμα-απειλή έχει κάποια σχέση με τις φωτιές στα τουρκικά δάση”.

“Kαταστροφικές συνέπειες στα εδάφη τους”

“Το μήνυμα απευθύνεται σε όσες χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατία του PKK και την oργάνωση FETO και πρόκειται ίσως για την πιο ξεκάθαρη προειδοποίηση των τελευταίων ετών.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK-PYD/YPG και την ενθαρρύνουν να συνεχίσει τις επιθέσεις που στοχεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας με εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας.

Η τρομοκρατία είναι εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Υπενθυμίζουμε στα κράτη που την χρησιμοποιούν ως εργαλείο και δημιουργούν παράνομες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι είναι αναπόφευκτο αυτή η στάση να έχει καταστροφικές συνέπειες στα εδάφη τους” καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση.

“Μπήκαμε σε μια νέα φάση πολέμου”

Τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν πως “αυτή ακριβώς η έμφαση στην τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού Σ.Ε.Α. δείχνει ότι η Άγκυρα η οποία είχε μέχρι στιγμής δώσει προτεραιότητα στην Διπλωματία, αποφάσισε να μπει σε “μια νέα φάση σύγκρουσης”.

Οι εκφράσεις αυτές δείχνουν πως ο Ερντογάν έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση-απειλή η οποία σχετίζεται άμεσα με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Τουρκία.

“Φαίνεται πως οι διαταγές δολιοφθοράς στάλθηκαν στo PKK από κάποιες χώρες και σε όλο αυτό το “ελεγχόμενο χάος” έχουν εμπλακεί τρομοκράτες του Φ. Γκιουλέν” σημειώνει το τουρκικό ΜΜΕ για να καταλήξει:

“Είναι θέμα περιέργειας να δούμε πως οι χώρες που χρησιμοποίησαν την τρομοκρατία ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής θα πληρώσουν για τις πράξεις τους”.

Τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν πως οι Κούρδοι απείλησαν να κάψουν το βουνό Ida στην ΒΔ Τουρκία, 20 μίλια ΝΑ από τα ερείπια της Τροίας…