22.8.21

Οι Ταλιμπάν χλευάζουν τις ΗΠΑ με μία φωτογραφία σύμβολο τους…

Αλήθεια πως αισθάνονται οι Αμερικανοί μετά τον εξευτελισμό τους;
Juan

 Η “επικοινωνιακή ομάδα” των Ταλιμπάν, χλευάζει την αμερικανική υπερδύναμη με μία φωτογραφία που για τις ΗΠΑ είναι σύμβολο.

Ο Βαγγέλης Χωραφάς που την εντόπισε γράφει:
ΟΤΑΝ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Η ομάδα των Ταλιμπάν η οποία διαχειρίζεται τα media της οργάνωσης, έδωσε στην δημοσιότητα νέο προπαγανδιστικό υλικό.
Σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία, μέλη του Τάγματος 313 Badri των Ταλιμπάν φαίνεται να κοροϊδεύουν την πασίγνωστη φωτογραφία του 1945 του Joe Rosenthal, στην οποία Αμερικανοί πεζοναύτες υψώνουν την σημαία στο όρος Σουριμπάσι της Ίβο Τζίμα. Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Τάγμα 313 Badri αποτελεί την ομάδα ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν. Φορούν στολές και χρησιμοποιούν εξοπλισμό Δυτικής προέλευσης, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτελεί σύμβολο status.
Πρόκειται για μια ψυχολογική νίκη.
Με την ευκαιρία να διευκρινίσουμε ότι η γνωστή φωτογραφία του Joe Rosenthal από την Ίβο Τζίμα αφορά την δεύτερη σημαία που υψώθηκε στο Σουριμπάσι στις 23 Φεβρουαρίου 1945. Η πρώτη ήταν μια μικρή σημαία και υψώθηκε μόλις οι πεζοναύτες κατέλαβαν την περιοχή. Η φωτογραφία του Rosenthal αφορά μια δεύτερη και μεγαλύτερη σημαία, η οποία υψώθηκε αργότερα από διαφορετικούς πεζοναύτες από αυτούς που είχαν υψώσει την πρώτη. Για αυτή την φωτογραφία ο Rosenthal κέρδισε το βραβείο Pulitzer.