19.8.21

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στη Λιβύη - «Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να μας βοηθήσει κατά των Τούρκων»

 


Ο Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)  Φαράζ Αλ Μαχντάουι, μιλά στο pronews.gr και το defencenet.gr και αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο μας Άρη Δημητρακόπουλο, τι συνέβη τις δραματικές ώρες πριν την κατάληψη της Τρίπολης, την ανατροπή του φιλοτουρκικού καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σαράζ και την εκδίωξη των Τούρκων από την Λιβύη.

Περιγράφει τι ζητήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως παροχή στρατιωτικής βοήθειας και συνδρομής από την κυβέρνηση της Βεγγάζης και τον Χαλίφα Χαφτάρ και πόσο καθοριστική αποδείχθηκε η άρνηση αυτή, για την απόκρουση της τελικής επίθεσης και την επικράτηση της Τουρκίας στην ανατολική Λιβύη.

«Ζητήσαμε στρατιωτική βοήθεια, αλλά η απάντηση ήταν ότι "δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε"»!

Ο ναύαρχος δηλώνει στον απεσταλμένο των pronews.gr και defencenet.gr πώς: «Είμαι απογοητευμένος από την στάση που κράτησε η Αθήνα απέναντι στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες. Περιμέναμε βοήθεια αλλά δυστυχώς τίποτα»...

Στην συνέντευξη αποκαλύπτει πως τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα εξακολουθούν να περνούν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά όταν είχε τεθεί το θέμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τους απάντησαν ότι «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα σταματήσουν τους Τούρκους».

 https://www.defencenet.gr/