11.8.21

Σοβαρό επεισόδιο Τουρκίας-Ελβετίας: Αναγνωρίζουν πολιτική Αυτονομία Κούρδων Συρίας με τις ευλογίες Αμερικανού Στρατηγού!

 


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, που δείχνει την πορεία χωρίς επιστροφή που έχει πάρει για την Άγκυρα το Κουρδικό Ζήτημα, συνιστά το διάβημα της Τουρκίας προς την Ελβετία.

Πρόκειται για ιστορικής σημασίας εξέλιξη. Οι Κούρδοι της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανοίγουν γραφείο εκπροσώπησης στην Γενεύη για να “αναπτύξουν τις σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες”.

Πρόκειται για πολιτική αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), το πρώτο βήμα προς την παροχή ανεξαρτησίας…

Ένα νέο κράτος γεννιέται – Επίσημη εισήγηση στα χέρια Μπάιντεν: “Να αναγνωριστεί ως νόμιμη κυβέρνηση το συριακό Κουρδιστάν – Να αποχωρήσουν τουρκικές δυνάμεις”

Διάβημα οργής Τουρκίας

Η Τουρκία κάλεσε τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ελβετίας στην Άγκυρα για να του παραδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για το “άνοιγμα Γραφείου Εκπροσώπησης της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας”

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται ότι:

“O Επιτετραμένος της Ελβετικής Πρεσβείας στην Άγκυρα προσκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του γραφείου αντιπροσωπείας στη Γενεύη με το όνομα “Αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας”.

Στον Επιτετραμένο της Ελβετίας τονίστηκε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνδέεται με το PKK/YPG, το οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι είναι “τρομοκρατική” οργάνωση.

Δεν πρέπει να επιτραπεί στην αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση και τις συνδεδεμένες με αυτήν ομάδες να αποκτήσουν νομιμότητα και να προχωρούν σε διεξαγωγή προπαγάνδας με ονόματα όπως ενώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Αυτή η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζουμε σε όσους αγκαλιάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι επειδή οι οργανώσεις αυτές δεν στοχεύουν εναντίον τους, αυτό δεν σημαίνει πως αυτή η ασθένεια δεν μπορεί κάποια μέρα να πλήξει και αυτές τις χώρες».

Πλήγμα σε Τουρκία: Προς Ένωση κουρδικών δυνάμεων και αναγνώριση της κυβέρνησης του Συριακού Κουρδιστάν -Τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ έστειλε ο Μπάιντεν στην περιοχή!

Αμερικανός Διοικητής ευλογεί την Ένωση κουρδικών δυνάμεων

Λίγα 24ωρα πριν, συντελέστηκε κορυφαίας σημασίας ιστορικό γεγονός.

Ο Αμερικανός Διοικητής στη Συρία Paul T. Calvert βρέθηκε μαζί με τον Διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Mazloum Abdi,  στην ετήσια συνάντηση των στρατιωτικών συμβουλίων από τις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διεργασιών ένωσης όλων των κουρδικών δυνάμεων.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, του Κόμματος Μέλλοντος της Συρίας, του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν, αξιωματούχοι από τις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας, αξιωματούχοι των κουρδικών και αραβικών φυλών, Κούρδοι από την Τουρκία και το Ιράκ.

Ο στρατηγός Paul T. Calvert, επαίνεσε τον ηγετικό ρόλο των Κουρδικών δυνάμεων SDF στην καταπολέμηση κατά των μισθοφόρων του ISIS και διαβεβαίωσε την στήριξη των ΗΠΑ στο SDF εναντίον της Τουρκίας.