1.8.21

Ν. Καραγιαννακίδης: Γίνεται πράξη η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα



28/7/2021


Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως ακούει την κοινωνία και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών.

Η αυστηροποίηση των ποινών για τα βαριά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα, τα εγκλήματα κατά ανηλίκων και τα εγκλήματα έμφυλης βίας είναι ένα μέτρο απαραίτητο και επιβεβλημένο, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να προστατευθεί η κοινωνία και να μπει ένα τέλος στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεσμό της Δικαιοσύνης. 

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανομία που είχε κάνει καθεστώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ανεκδιήγητους νόμους του για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, να εξασφαλίσουμε τη θωράκιση του δικαιϊκού μας συστήματος, ώστε η εγκληματικότητα να πάψει να ενθαρρύνεται από τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ατιμωρησίας. Η λογική του ¨μπάτε σκύλοι αλέστε¨ παύει να ισχύει, με τις βαρύτερες ποινές ελπίζουμε πως θα υπάρξει, επιτέλους, παραδειγματισμός και πραγματικός φόβος τιμωρίας.  Το Νόμο και την Τάξη φοβούνται μόνο αυτοί που έχουν κάτι να κρύψουν. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλωσορίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ευχή όλων να λειτουργήσουν οι νέες αυτές ρυθμίσεις τόσο αποτρεπτικά όσο και κατασταλτικά, να κερδίσουμε τη μάχη κατά του εγκλήματος». 

 

 

 

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

nikoskaragiannakides@gmail.com