24.8.21

Οι Ρώσοι επιδεικνύουν τον «δολοφόνο των τουρκικών Bayraktar TB2» Πηγή:


 

Το τελευταίο ρωσικό σύστημα αεράμυνας παρουσιάστηκε στο φόρουμ Army-2021.


Στο πλαίσιο του φόρουμ Army-2021, οι Ρώσοι σχεδιαστές παρουσίασαν το προηγμένο σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Sosna. Το νέο σύστημα πλασάρεται ήδη ως «δολοφόνος των drones» αλλά -και αυτό έχει τη σημασία του- και των τουρκικών επιθετικών αεροσκαφών Bayraktar TB2.

Όπως αναφέρει το ρωσικό site avia.pro, παρά το γεγονός ότι το αντιαεροπορικό σύστημα μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μικρές αποστάσεις, η παρουσία 12 αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων στο οπλοστάσιό του καθιστά δυνατή την αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού στόχων.

Ταυτόχρονα, με το μέγιστο βεληνεκές καταστροφής αεροπορικών στόχων έως και 10 χιλιόμετρα, το σύστημα αεράμυνας Sosna μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει -πάντα κατά το ίδιο site- τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα οποία είναι ικανά να χτυπήσουν από απόσταση 7 χιλιομέτρων.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι με τις αρκετά ευρείες δυνατότητές του, το σύστημα αεράμυνας Sosna έχει χαμηλό κόστος και μπορεί να αποδειχθεί ενδιαφέρον μέσο αεράμυνας για πολλές χώρες, με δεδομένο μάλιστα πως η Τουρκία έχει φροντίσει να διαφημίσει αρκούντως το Bayraktar και να το πουλήσει ήδη στο εξωτερικό.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα τελευταία ρωσικά στρατιωτικά επιτεύγματα δοκιμάζονται επί το πεδίου στη Συρία, υπάρχει η εύλογη υπόθεση ότι το σύστημα αεράμυνας Sosna δοκιμάστηκε επίσης στην Αραβική Δημοκρατία.

Πηγή: avia.pro απόδοση onalert.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com