23.7.21

Ιδού ο σύγχρονος στρατός του νέου κράτους: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν Κούρδους YPG - Με συμπαραγωγή S-400 απαντά η Τουρκία

 


Τουρκία και ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέα μείζονα κρίση με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Τα τουρκικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν αυτό που έγραψε προ ημερών το WarNews247:

“Η δεύτερη συστοιχία S-400 θα είναι το αποτέλεσμα συμπαραγωγής στην Άγκυρα”.

“Η δεύτερη συστοιχία του ρωσικού συστήματος S-400 που προορίζεται για την Τουρκία θα είναι διαφορετική από την πρώτη παρτίδα”, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Turkiye» στο πρωτοσέλιδό της.

Πηγές ασφαλείας, που επικαλείται η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, αναφέρουν ότι η νέα παρτίδα των S-400 περιλαμβάνει συμπαραγωγή στην Τουρκία, κάτι που ήταν διακαής πόθος της Άγκυρας εξαρχής.

Aποκαλύψεις από Ρωσία: “Η Τουρκία αγοράζει δεύτερη συστοιχία S-400” – Διαρρέουν συμφωνία και για Su-57!

Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει την στρατηγική συνεργασία με τους Κούρδους YPG ενώ θα “πριονίζει” την καρέκλα του Ρ.Τ. Ερντογάν

Τι τελευταίες 24 ώρες οι ΗΠΑ έχουν “χτυπήσει” σε δύο μέτωπα.

Το χτεσινό βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν σε άθλια κατάσταση φέρεται να ήταν προϊόν αμερικανικής παρέμβασης. Στην Τουρκία ψάχνουν να εντοπίσουν τον δράστη και πώς έγινε η διαρροή αυτή μέσα από το παλάτι.

Μια διαρροή που σκοπό είχε να πλήξει την εικόνα του Ερντογάν και να εμφανιστεί ως αδύναμος ώστε να προετοιμαστεί πιο εύκολα η διαδοχή του.

Συμβούλιο στον Λευκό Οίκο: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από Βαγδάτη αναβαθμίζοντας τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ!

Eκπαίδευση των YPG

Το δεύτερο κτύπημα των ΗΠΑ ήρθε μέσω των Κούρδων YPG.

Η συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους YPG και όχι SDF όπως είπε ο Γερουσιαστής Μενέντεζ και συμφώνησε η V. Nuland παίρνει “σάρκα και οστά”.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι “ΗΠΑ έδωσαν όπλα και εκπαιδεύουν 400 τρομοκράτες στην Hasakah της ΒΑ Συρίας”.

“Το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK λαμβάνει εκπαίδευση από τις ΗΠΑ.

Η εκπαίδευση τους είχε διάρκεια 3 μηνών. 

Αυτοί που τελείωσαν την εκπαίδευση τους, θα ενταχθούν στις γραμμές του YPG/PKK.

Η εκπαίδευση τους έγινε στο Όρος Abdulaziz στην Hasakah .

Αμέσως μετά την αποφοίτηση τους, έγινε μια τελετή. Εκεί παρευρέθηκαν Αμερικανοί Διοικητές και ο Αρχηγός των δυνάμεων SDF Ferhat Abdi Şahin ή αλλιώς “Mazlum Abdi”

Η εκπαίδευση των YPG λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές σε Haseke και Deir ez-Zor ανατολικά του Ευφράτη. Ειδικότερα οι περιοχές του Όρους Abdulaziz, ένα συγκρότημα στην Haseke και μια περιοχή στις πετρελαιοπηγές του Ömer στην Deir ez-Zor έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Εκεί οι Κούρδοι εκπαιδεύονται πάνω στην χρήση ελαφριών, μεσαίων και βαρέων όπλων και σε τακτικές επιδρομής και διείσδυσης κατά εχθρικού στόχου.

Επίσης εξειδικεύονται στην χρήση UAV σε συνδυασμό με χρήση πυρών πυροβολικού, αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις και αποτροπή επιθέσεων σε βάσεις.

Μάλιστα σε μία βάση που λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης αμερικανικών ελικοπτέρων, οι Αμερικανοί δημιουργούν αερομεταφερόμενη Κουρδική δύναμη.

Υπάρχουν και Γάλλοι στρατιώτες που διδάσκουν χρήση πυροβολικού στους Κούρδους YPG.