19.7.21

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Διεθνής Έκθεσης Αμυντικών Συστημάτων και Ασφάλειας DEFEA

 




To video είναι από την Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων και Ασφάλειας DEFEA, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13 - 15 Ιουλ. 2021, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στη Διεθνή αυτή Έκθεση που τελούσε υπό την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες υψηλού επιπέδου, παρουσίασαν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρος και εθνικής ασφάλειας. 
Για τους νεότερους θα ήθελα να σημειώσω ότι Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων και Ασφάλειας είχε λειτουργήσει με επιτυχία στην Ελλάδα κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών, ανά διετία από το 1980 έως και το έτος 2008 με την επωνυμία DEFENDORY στον ΟΛΠ του Πειραιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πάντα με την συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, ο οποίος φέτος διανύει τα 39 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του  από το 1982.
Η παραπάνω όμως έκθεση έπαψε να λειτουργεί, διότι το έτος 2010, η Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων με την επωνυμία DEFENSYS μετεφέρθη στην Θεσσαλονίκη, από την τότε Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με Υπουργό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,  όπου τον Οκτώβριο του 2010 λειτούργησε για μια και μόνο φορά χωρίς επιτυχία και έκτοτε η Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων έπαψε να λειτουργεί.
Με δεδομένο ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Αμυντικών Διεθνών Εκθέσεων, οι οποίες  πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου στις πρωτεύουσες των χωρών,  όπως για παράδειγμα, Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Ντουμπάι, Μόσχα κ.λ.π, ήταν  λάθος η μεταφορά της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικών Συστημάτων από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, και παρά την πρόταση του ΣΕΚΠΥ ώστε η έκθεση αυτή να παραμείνει στην Αθήνα, η τότε Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (2010), δεν συμφώνησε με την πρόταση αυτή και προχώρησε στην μεταφορά της εκθέσεως, που είχε ως αποτέλεσμα να παύσει από τότε και επί πολλά έτη, να λειτουργεί Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων στην Ελλάδα, σε μια περίοδο μάλιστα, μεγίστης οικονομικής κρίσεως για την Πατρίδα μας, που η πραγματοποίηση τέτοιων διεθνών εκθέσεων είναι απαραίτητες και αναγκαίες και έχουν πολλαπλά οφέλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία Κρατική και Ιδιωτική, αλλά και την Εθνική μας οικονομία γενικότερα. 
Συμπερασματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, στο Προεδρείο της DEFEA, ως και στο ΔΣ του ΣΕΚΠΥ, με πρωτοβουλία των οποίων, μετά από πολλά χρόνια επαναλειτούργησε στην Αθήνα  Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων και Ασφάλειας με την επωνυμία DEFEA.
Σπύρος Μούλιας
Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπυρίδων Π. Μούλιας

Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ

Αν. Αξιωματικός ε.α       

Διπλ. Μ-Η Μηχανικός ΕΜΠ