7.7.21

Εκρήξεις σε ζωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Το Ισραήλ δίνει την "χαριστική βολή" με Συνθήκη ειρήνης με Σ. Αραβία! (βίντεο)

 

Νέες μαζικές εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη σε αποθήκες, εργοστάσια και βιομηχανικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώνονται σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στα δίκτυα παραγωγής φυγοκεντρωτών του Ιράν.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις κοντά στην στρατιωτική βάση “Shahid Sani’Khani” στον αυτοκινητόδρομο Fath

.Ανεξάρτητα αν πίσω από τις νέες εκρήξεις είναι το Ισραήλ, το Ιράν κινδυνεύει άμεσα με εσωτερική κατάρρευση αν δεν λάβει βοήθεια σε μετρητά και είδος από την Κίνα.

Όλες οι κρίσιμες εγκαταστάσεις του πχ ηλεκτρικό δίκτυο ανατινάζεται λόγω της παλαιότητας του και της κακής συντήρησης. Εκατ Ιρανοί δεν έχουν ούτε ρεύμα για πολλές ημέρες γεγονός που δημιουργεί νέο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί δραματικά για το Ιράν μόλις ανακοινωθεί η επίσημη συνθήκη ειρήνης Σ. Αραβίας και Ισραήλ. Το Ισραήλ θα αποκτήσει τον αεροδιάδρομο που ζητά για άμεση επίθεση και όχι μόνο.

Δείτε βίντεο

Στρατιωτικές προετοιμασίες Ισραήλ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται  τόσο για νέο γύρο συγκρούσεων με τη Χαμάς όσο και για “οριστική λύση” με το Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση των Ισραηλινών ΕΔ έστειλε σε χιλιάδες εφέδρους κλήσεις για να δοκιμάσει το σύστημα μετάβασης από την περίοδο ειρήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σχέδια μέχρι στιγμής αφορούν αποκλειστικά το σύστημα κλήσεων χωρίς στρατιωτική ανάπτυξη κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί αρκετά σύντομα.

Παράλληλα, με διαταγή του υπουργού Άμυνας Β. Gantz, οι ισραηλινές ΕΔ καταρτίζουν λίστες με εκατοντάδες νέους στόχους της Γάζας ώστε να υπάρχει “άμεση αντίδραση” μόλις ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις.

Προς επίσημη συμφωνία ειρήνης Σ. Αραβίας-Ισραήλ

Επιπλέον, σύμφωνα με αραβικές πληροφορίες, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την σύναψη επίσημης συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ στο μοντέλο των “Συμφωνιών του Αβραάμ” με ΗΑΕ-Μπαχρέιν κτλ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΥΠΕΞ Yair Lapid  ταξίδεψε σε ΗΑΕ και Μπαχρέιν. Έγινε ο πρώτος ισραηλινός ΥΠΕΞ που επισκέφτηκε τις χώρες μετά τις “Συμφωνίες του Αβραάμ” γεγονός που καλύφθηκε εκτενώς από τα σαουδαραβικά ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας το ως “ιστορικό γεγονός”.

Μάλιστα αρκετές σαουδαραβικές εφημερίδες παρουσίαζαν την εικόνα του Lapid με την ισραηλινή σημαία. Τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας προσκάλεσαν “ισραηλινούς ειδικούς σε ζωντανές εκπομπές” σημειώνοντας πως είναι “από την Ιερουσαλήμ” δείγμα της αλλαγής της σαουδαραβικής πολιτικής.

Σαουδάραβες και άλλοι Άραβες αναλυτές πιστεύουν πως ο Πρίγκηπας του θρόνου Muhammed bin Salman έχει αλλάξει ήδη πολιτική κατανοώντας πως η νυν στρατηγική που συνέδεε το “κράτος του Ισραήλ με την παλαιστινιακή σύγκρουση” δεν ωφελεί.

Η οικονομία του κράτους δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό 35 εκατ. Για να μετατραπεί το κράτος σε κόμβο υπηρεσιών, τουρισμού και εμπορίου, πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις και με το Ισραήλ.

Ο πρίγκηπας σύντομα θα ανακοινώσει την απόφαση του καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα “δύο μπλοκ” που αναδύθηκαν στην Μέση Ανατολή:

Αυτό μεταξύ των Αραβικών κρατών και του Ισραήλ από την μία που βασίζεται στις ειρηνικές σχέσεις προκειμένου να υπάρξει πλούτος και ευημερία για τους λαούς της περιοχής, και το άλλο στο οποίο ηγείται το Ιράν που εστιάζει στην απόκτηση πυρηνικού όπλου με την κοινωνία του να “πεινάει”.

Σαουδαραβικές πηγές αναφέρουν πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.

https://warnews247.gr/