12.7.21

Το Πακιστάν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος της Κύπρου - Κοινή βάση με Τουρκία στα Κατεχόμενα - Στόχος και το Ισραήλ!

Οι εν δυνάμει αντάρτες πόλεων, κατευθυνόμενοι από τη Τουρκία, Πακιστανοί, θα πρέπει να 
απελαθούν εγκαίρως από την Ελλάδα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αγνοήσει τις όποιες "ευαισθησίες" και να διασφαλίσει
τα νώτα της.
Juan

Η Τουρκία ανοίγει την βεντάλια των προκλήσεων καθώς μετά τις τρεις άδειες που δόθηκαν στην TΡAO για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, το Πακιστάν κατ εντολή της Άγκυρας αναγνωρίζει εμμέσως το ψευδοκράτος της Κύπρου.

Αναμφισβήτητα μπήκαμε σε ένα σπιράλ τουρκικών προκλήσεων που δεν θα σταματήσει στις 20 Ιουλίου οπότε και θα επισκεφθεί ο Ερντογάν τα Κατεχόμενα. Οι προκλήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν. Δεν βρίσκεται στο στόχαστρο μόνο η Κύπρος αλλά και το Ισραήλ…

“Τουρκία και Πακιστάν απείλησαν το Ισραήλ με περιφερειακό πόλεμο – Ζήτησαν πρόσβαση σε βάσεις της Ιορδανίας και του Ιράκ” υποστηρίζει πολιτικός του Κουβέιτ!

Κοινή βάση Τουρκίας-Πακιστάν στα Κατεχόμενα

Ήδη τουρκικά ΜΜΕ “πανηγυρίζουν” με αυτή την εξέλιξη, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πακιστανικής πρεσβείας στην Τουρκία, η προξενική αποστολή της πρεσβείας, θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” μεταξύ 11-13 Ιουλίου 2021.

Οι Πακιστανοί εκτελούν βήμα βήμα τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με την Τουρκία ως “αδερφικός λαός” όπως είναι. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μέχρι και προσχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία που αφορά την χορήγηση διπλής υπηκοότητας στους κατοίκους των δύο χωρών!

Κοινό σχέδιο δράσης Τουρκίας-Πακιστάν εναντίον Ισραήλ – “Θα μπούμε Ιερουσαλήμ – Aν αρνηθούν οι ΗΠΑ τότε τους πετάμε εκτός βάσεων” (βίντεο)

Η αναγνώριση του Ψευδοκράτους από το Πακιστάν δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά και το ίδιο το Ισραήλ.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στην πρόσφατη διένεξη Χαμάς-Ισραήλ, το Πακιστάν είχε υποστηρίξει με σθένος την αποστολή δύναμης στην Λωρίδα της Γάζας. Δεν έμεινε μόνο εκεί. Ψαχνόταν για αεροπορικές βάσεις προκειμένου να έρθει σε απόσταση αναπνοής από το Ισραήλ.

Επίσημες δηλώσεις των ΥΠΕΞ των δύο χωρών έκαναν λόγο για “συγκρότηση ειρηνευτικής δύναμης”.

Είναι βέβαιο ότι στις δύο νέες βάσεις που θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα, θα υπάρχουν τουλάχιστον Πακιστανοί αξιωματικοί για να “βλέπουν” Ιερουσαλήμ…

Συνεπώς, η Τουρκία φέρνει το Πακιστάν στην Αν Μεσόγειο και λόγω Ισραήλ.

Σχεδιασμούς και πέραν της περίκλειστης ετοιμάζει ο Ερντογάν

Σύμφωνα με την “Καθημερινή Κύπρου”, σε αναβρασμό βρίσκεται η Λευκωσία τις τελευταίες μέρες ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου και της πληροφόρησης για τους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες που ετοιμάζει:

  1. Πιλοτικό άνοιγμα περιοχής στην περίκλειση πόλη της Αμμοχώστου
  2. Εγκαίνια σε τζαμί της περιοχής
  3. Εγκαίνια αγωγού νερού (έχει ήδη γίνει και στο παρελθόν)
  4. Λειτουργία νοσοκομείου που είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν ότι θα γίνει για να φιλοξενεί ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό.

Ο Ερντογάν ετοιμάζει πιλοτικό άνοιγμα μία περιοχής στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Μία περιοχή που καλύπτει το 3% περίπου της περίκλειστης πόλης και που συνορεύει με την εποικισμένη πόλη.

Κύριος στόχος είναι να λειτουργήσει ως μοντέλο για το άνοιγμα όλης της περίκλειστης πόλης. Το άνοιγμα περιλαμβάνει, την επιδιόρθωση κτιρίων και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα μπορούν να στηρίξουν με συγκεκριμένο τρόπο την κατοίκηση της πόλης από πολίτες. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η Λευκωσία δεν αποκλείεται αυτό το πιλοτικό άνοιγμα να εξαγγελθεί κατά την άφιξη Ερντογάν στην πόλη.

Στο ίδιο πλαίσιο, μεθοδεύεται απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να αλλάξει το καθεστώς από στρατιωτική ζώνη να μετατραπεί σε αστική ζώνη και να ξεκινήσουν έτσι να καλούν τους Ε/κ για αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 10% των προσφυγών στην επιτροπή αποζημιώσεων από Ε/κ προέρχεται από ιδιοκτήτες περιουσίας στην εν λόγω περιοχή. Η Άγκυρα αναμένεται να καλέσει τους Ε/κ είτε να επανεγκατασταθούν είτε να προσφύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας είτε να προχωρήσει σε μία πιο σύνθεση εξαγγελία.

Επιστολή σε Μπάιντεν για κυρώσεις

Επιστολή προς τον Τ. Μπάιντεν προωθούν Γερουσιαστές ζητώντας να μεταφέρει με σαφήνεια σε Ερντογαν πως η επίσκεψη στα κατεχόμενα θα οξύνει την ήδη «απαράδεκτη κατάσταση» και το άνοιγμα των Βαρωσίων πρέπει να επιφέρει κυρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό και το εβραϊκό Λόμπι κάλεσαν τους γερουσιαστές να υποστηρίξουν τον Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Κρις βαν Χόλλεν, οι οποίοι την Τρίτη θα απευθύνουν μαζί με άλλους συναδέλφους τους επιστολή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία αναφέρεται στον Ερντογάν και στην Αμμόχωστο.