8.7.21

100 άρματα μάχης και 7.000 Ρώσοι στρατιώτες παίρνουν φύλλο πορείας για... Αφγανιστάν - 1.000 τεθωρακισμένα των ΗΠΑ στα χέρια των Ταλιμπάν!

 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

7.000 Ρώσοι στρατιώτες παίρνουν ξανά φύλλο πορείας για τα διαφυλάξουν σε πρώτη φάση τα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν και σε δεύτερη να εμπλακούν στρατιωτικά μαζί με την υπόλοιπη δύναμη που εδρεύει στην περιοχή εναντίον των Ταλιμπάν.

Η Μόσχα πιστεύει πως οι Αμερικανοί αποχώρησαν εσπευσμένα για να πάρει “φωτιά” το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και να δημιουργηθεί θέμα ασφαλείας στα νότια σύνορα της.

Ρώσοι στρατιωτικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση καθώς οι Ταλιμπάν έχουν εξοπλιστεί με αμερικανικό οπλισμό! Επιβεβαιώνεται πως η 201η στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν θα λειτουργήσει ως νέα βάση “Χμέιμ” και η Ρωσία ετοιμάζεται για “Συρία Νο2”.

“Βόμβα” στην Ασία: Η Ρωσία προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν – Εισήγηση σοκ στα χέρια Β. Πούτιν!

Προετοιμασία εμπλοκής στην 201η στρατιωτική βάση

Ήδη, 3.000 στρατιώτες της 201ης στρατιωτικής βάσης στο Τατζικιστάν ξεκίνησαν προετοιμασίες στρατιωτικής εμπλοκής εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν δυνάμεις με πυροβολικό 2S1 Gvozdika, ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8MTV5-1 ενώ ενεργοποιήθηκαν και τα συστήματα S-300PS.

Σκοπός της άσκησης η “απόκρουση εχθρικής επίθεσης”.

Η άσκηση έγινε στα βουνά Sambuli και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού στόχων. Ταυτόχρονα οι S-300 εργάστηκαν πάνω σε σενάριο επίθεσης από αρκετές κατευθύνσεις και διαφορετικά ύψη.. Τα πληρώματα των Mi-24 και Mi-8 έπληξαν πάνω από 15 στόχους με πυραύλους.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σ. Σοιγκού, ανέφερε ότι η Ρωσία και το Τατζικιστάν πρέπει να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν επίθεση και απειλές από το έδαφος του Αφγανιστάν.

Ομως το πρόβλημα για την Ρωσία και για τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Ασίας διευρύνεται. Οι Ταλιμπάν απέκτησαν σημαντική ποσότητα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από βάσεις που εγκαταλείφθηκαν.

Δείτε βίντεο

 

1.000 αμερικανικά τεθωρακισμένα στα χέρια των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν με μια αστραπιαία προέλαση έχουν καταλάβει το 80% του εδάφους του Αφγανιστάν και ο κίνδυνος μεγαλώνει ειδικά για το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ταλιμπάν απέκτησαν 1.000 αμερικανικά τεθωρακισμένα σε δύο εβδομάδες πολέμου.

Πληροφορίες που έχουν συλλεγεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρουν πως οι Ταλιμπάν απέκτησαν 715 αμερικανικά τεθωρακισμένα τύπου Humvee, 100 φορτηγά , ΤΟΜΑ και διαφόρων τύπων αρμάτων μάχης.

“Εκτιμάται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι Ταλιμπάν απέκτησαν σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων, ελαφρών τεθωρακισμένων, πυροβολικό και αρμάτων μάχης του Αφγανικού Στρατού, αντιαεροπορικά συστήματα, 17 αυτοκινούμενα πυροβόλα 122-mm howitzers D-30, 141 αμερικανικά φορτηγά, 21 τεθωρακισμένα ανθεκτικά στις νάρκες καθώς και άλλο υλικό”.

“Φωτιά” στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας: 20.000 εφέδρους επιστρατεύει το Τατζικιστάν – Οι Ταλιμπάν στα σύνορα με Ιράν-Πακιστάν (βίντεο)

Δείτε βίντεο

7.000 στρατιώτες στέλνει η Ρωσία

Ρωσικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πριν λίγο πως η Μόσχα ετοιμάζεται να στείλει 7.000 άντρες και πάνω από 100 άρματα μάχης στα σύνορα με το Τατζικιστάν.

Οι δυνάμεις ετοιμάζονται για αναχώρηση με τελικό προορισμό την ρωσική στρατιωτική βάση
201η στο Τατζικιστάν.

Επίσης μέσω του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας, CSTO η Ρωσία θα στείλει επιπλέον τεθωρακισμένα ακόμη και συστήματα αεράμυνας αν αυτό απαιτηθεί.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, τόνισε πως “η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συμμάχων της”.

“Παρακολουθούμε πολύ στενά τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν όπου η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία στο πλαίσιο της απόσυρσης των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Οι δεσμεύσεις της Ρωσίας στο πλαίσιο του CSTO παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Θα κάνουμε τα πάντα, ότι χρειαστεί

Εκπρόσωποι του CSTO βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν, επιθεωρούν δυνάμεις και αξιολογούν την κατάσταση” τόνισε ο Σ. Λαβρόφ.