24.6.21

Παρούσα σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την αποχώρηση ενός πλοιάρχου!!!

 

Σε ποια χώρα του κόσμου , στη δεξίωση για την αποχώρηση του Ακολούθου Άμυνας της Αμερικανικής πρεσβείας, παρίσταται σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της; Στην Ελλάδα συνέβη κι αυτό. Σε δεξίωση για την αναχώρηση του πλοιάρχου Τίμοθι Κέτερ, παρέστησαν Υπουργοί και Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων. Όχι δεν είναι κάτι που συνηθίζεται…

Οι καλές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδος είναι δεδομένες πιστεύουμε και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους υπερβολές που εκπέμπουν τελείως λάθος μήνυμα για τη χώρα.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε επίπεδο άμυνας έχουν “σφραγιστεί” για τα καλά με όσα η Ελλάδα παρέχει στις ΗΠΑ. Και είναι πλέον πάρα πολλά ,όπως είναι γνωστό. Δεν αναφερόμαστε στη Σούδα που είναι δεδομένη, αλλά αε όλα τα άλλα που οι Αμερικανοί έχουν πάρει στην υπόλοιπη επικράτεια.

Επιπλέον η Ελλάδα είναι πάλι ένας πολύτιμος πελάτης για μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, τη Lockheed Maertin, η οποία από τη μία προσπαθεί να μας πουλήσει φρεγάτες των 5 δις και μας έχει στη λίστα για τα F-35.

Η επιλογή να παραστεί όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη πρεσβεία των ΗΠΑ για την αποχώρηση ενός πλοιάρχου παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες…Κάπου εκεί στο 1950.

https://www.militaire.gr/

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη  Τσολάκη