29.6.21

Αγία Παρασκευή: Δεκαοχτάχρονοι ..."Ρομά" χτύπησαν με αγριότητα και λήστεψαν ηλικιωμένο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων νεαρών δραστών έπειτα από καταδίωξη
Άλλο ένα περιστατικό άγριας βαναυσότητας και μάλιστα εναντίον ενός ανήμπορου ηλικιωμένου συμπολίτη μας, φέρνει στο φως το protothema.gr. Συνέβη ξημερώματα Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή. Τέσσερις Ρομά είχαν βάλει στο στόχαστρο την οικία ηλικιωμένου άνδρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εισβάλουν. Την δεδομένη χρονική στιγμή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν και ξύπνησε όταν αντίκρισε μπροστά του, τους τέσσερις άνδρες. Οι αδίστακτοι Ρομά, ηλικίας 18-20 χρόνων, άρχισαν να γρονθοκοπούν τον έντρομο άνδρα, ζητώντας του να τους πει, που κρύβει τα λεφτά.

Ο ηλικιωμένος εκλιπαρούσε να σταματήσουν όμως εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές. Τις σπαρακτικές φωνές του άκουσε ένας γείτονας ο οποίος τηλεφώνησε στο 100.Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δυο ομάδες ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Ήταν τόσο άμεση η αντίδραση της αστυνομίας που οι Ρομά εντοπίστηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κρυφτεί μέσα σε ένα σχολείο.

Οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε καταυλισμό* Ρομά στον Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μέλη γνωστής στις Αρχές οικογένειας Ρομά με βαρύ παρελθόν στο έγκλημα, κυρίως σε ληστείες. Ο άτυχος ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας φέροντας τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του.* Τι θα πει "καταυλισμός Ρομά" ; Χώρος στον οποίο δεν έχει αρμοδιότητες το Ελληνικό κράτος;
 Σ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνεται άμεση και μεγάλης εκτάσεως επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς δικονομικούς περιορισμούς και εφαρμογή του Νόμου με κάθε μέσο, διαφορετικά θα συνεχισθεί η υπάρχουσα ασυδοσία των κακοποιών που καθημερινά εξορμούν από εκεί οικογενειακώς για διάπραξη εγκλημάτων κατά των πολιτών , υποστηριζόμενοι από ανοήτους που με πρόσχημα  "αντιρατσιστικές- δήθεν- ευαισθησίες τους έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργούν καθημερινώς παρόμοια προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

Α . ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ