1.6.21

Λασίθι: Παρέδωσε πορτοφόλι Γάλλου τουρίστα με 850 ευρώ – «Τι υπέροχη χώρα η Ελλάδα»



 Γάλλος τουρίστας στο Λασίθι έχασε το πορτοφόλι του χωρίς να ελπίζει ότι θα το ξανάβρισκε. Δεν πίστευε δηλαδή ότι όποιος θα έβλεπε το ποσό των 850 ευρώ που περιείχε, θα πήγαινε στην αστυνομία για να το παραδώσει.

Κι όμως ακριβώς αυτό συνέβη στο Λασίθι νωρίτερα, την Κυριακή (30.05.2021). Ο Γάλλος τουρίστας ειδοποιήθηκε να πάει στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost μόλις παρέλαβε το πορτοφόλι του με όλα τα χρήματα – 850 ευρώ – δήλωσε ανακουφισμένος και πανευτυχής:

«Τι υπέροχη χώρα η Ελλάδα και πόσο καλοί είναι οι Έλληνες…»!

Το πορτοφόλι βρήκε μία γυναίκα από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, η οποία χωρίς να χάσει λεπτό πήγε στην αστυνομία και παρέδωσε στους αστυνομικούς το πορτοφόλι με τα 850 ευρώ

Μάλιστα, δεν δέχτηκε ούτε να γίνουν γνωστά τα στοιχεία της, αλλά ούτε και να πάρει τα εύρετρα που δικαιούτο!

Λασίθι: Η ανώνυμη καλή Σαμαρείτισσα 

Αυτή την πράξη τιμιότητας και ευσυνειδησίας γνωστοποίησε, μέσω του facebook, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης:

«Μια καλή πράξη έγινε και σήμερα ! Μια γλυκύτατη γυναίκα μόνιμη κάτοικος Αγιου Νικολάου βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομία ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ!

Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας Γάλλος που έχει επισκεφτεί τον τόπο μας για διακοπές να δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του.

Μόλις έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων και αποδείχτηκε ότι του ανήκει, του το παραδώσαμε.

Συγκινημένος ήθελε να της δώσει μέρος του χρηματικού ποσού πλην όμως του είπαμε ότι η γυναίκα δεν επιθυμεί τίποτα. Σχολίασε πριν φύγει: τι υπέροχη Χώρα η Ελλάδα και πόσο καλοί οι Έλληνες».

Αυτό είναι η Ελλάδα μας, αυτό είναι η Κρήτη μας, η ανθρωπιά μας, η εντιμότητα, η φιλοξενία και το φιλότιμο! Έτσι θα πάμε μπροστά!

Όλα τα άλλα κακώς κείμενα που κάποιες φορές συμβαίνουν απλά δεν τα συμμερίζομαι!

Άξια και θερμά συγχαρητήρια στην γλυκύτατη αυτή γυναίκα!

Δείτε και την ανάρτηση:

 

 https://www.newsit.gr/