14.5.21

To Ισραήλ, η ΧΑΜΑΣ , οι Τούρκοι και οι...ευαίσθητοι!!!


 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ολιγάριθμοι Έλληνες, τοποθετούν την όποια ευαισθησία τους πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδος!

 Για ό,τι συμβαίνει, γι αυτούς, φταίει πάντα το Ισραήλ! 

Για  συνήθη επεισόδια, που συμβαίνουν παντού σε όλη τη γη, για διαφόρους λόγους, η ΧΑΜΑΣ με τις υποδείξεις της  "χορηγού" οπλικών συστημάτων και χρημάτων Τουρκίας, ξεκίνησε επιθέσεις με εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών κατά αμάχων του Ισραήλ.

 -Γεγονός είναι ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολύπλοκο και δισεπίλυτο και είναι κρίμα να προκαλούνται ανθρώπινες απώλειες.

Το Ισραήλ, ευτυχώς, έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί και να εξουδετερώνει τις περισσότερες  ρουκέτες που εκτοξεύονται εναντίον τους με το IRON DOME*

Όμως οι "ευαίσθητοι" δικοί μας τι θα ήθελαν; Να δέχεται τις επιθέσεις το Ισραήλ με σταυρωμένα χέρια; Να μην ανταποδώσει;  Να πουν: " σφάξε με Αγά μου να αγιάσω ";

 Είναι αξιοθαύμαστη η αυτοσυγκράτηση των Ισραηλινών που -ενώ μπορούν άνετα- δεν εξουδετερώσουν οριστικά τους επιτιθέμενους  και να γονατίσουν (τουλάχιστον)  τη "χορηγό" και υποκινητή τους Τουρκία.

 Επανέρχομαι στους "δικούς" μας. Δεν καταλαβαίνουν το απλό θεώρημα το ότι " ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"; Στο κάτω-κάτω μετά από πολιτική ανοησία ετών, ξυπνήσαμε και αποκτήσαμε άριστες σχέσεις, στρατηγικού πλέον χαρακτήρα με το Ισραήλ. Θα τις χαλάσουμε τώρα υποστηρίζοντας αυτούς που μέχρι σήμερα μόνο προβλήματα μας προκαλούσαν αμέσως ή  εμμέσως, και αδιαφόρησαν για τη Τουρκική εισβολή στη Κύπρο της προστάτιδός τους Τουρκίας;

Ας αφήσουν τις μονόπλευρες επιδεικτικές  ψευτοευαισθησίες τους και ας θυμηθούν ότι είναι Έλληνες και ότι το συμφέρον της χώρας μας είναι πάνω από όλα.

 Οι μέχρι σήμερα συναισθηματισμοί, μόνο κακό μας έκαναν. Είναι καιρός πλέον να κοιτάξουμε και εμείς το συμφέρον μας- όπως κάνουν όλα τα κράτη.


 Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ


*Το Iron Dome είναι ένα κινητό σύστημα άμυνας παντός καιρού που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems και την Israel Aerospace Industries.